Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Πέρασαν 40 ημέρες από τον θάνατο του Θόδωρου Καραμπέτσου

Γράφει ο Γιάννης Σχοινάς

Ετελέσθη την παρελθούσα Κυριακή 13-7-2014, στον Ι. Ναό του Αγίου Τρύφωνος της Κηφισιάς, το 40ήμερο μνημόσυνο του Θεόδωρου Καραμπέτσου.
Ο Θεόδωρος Καραμπέτσος απεβίωσε την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, και η κηδεία του έγινε την επομένη στην γενέτειρά του, στο Αγρίνιο.
Ο Θεόδωρος έπασχε από καρκίνο. Το πάλεψε αλλά τελικά υπέκυψε.
Ό,τι και να γραφεί για τον υπέροχο αυτόν Έλληνα εθνικιστή θα είναι λίγο.
Συνοπτικά:


Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΕΣΕΣΙ (Εθνικός Σύνδεσμος Ελλήνων Σπουδαστών Ιταλίας), Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Βορείων Προαστίων «Παύλος Μελάς», εκλεγμένο από το Συνέδριο μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του ΕΝΕΚ.
Είχε ενεργό συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές προσπάθειες του ελληνικού εθνικιστικού κινήματος.
Υπήρξε υπόδειγμα γνήσιου εθνικιστή αγωνιστή και εκτός από αυτήν του την παρακαταθήκη αφήνει στις επερχόμενες γενιές τα πλουσιώτατα κείμενά του που κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν, σε όλα τα έντυπα του εθνικιστικού χώρου, αδιακρίτως,.
Το βιβλίο του με τίτλο «Αντιδραστικοί», κυκλοφόρησε το 1988 και αναφέρεται στον αγώνα των Ελλήνων εθνικιστών στην Ιταλία κατά την πενταετία 1968-1973.
Άφησε δύο ακόμη διηγήματα ανέκδοτα τα οποία θα έλθουν στο φως της δημοσιότητος από τον εκδοτικό οίκο «ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ». Ακόμη, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, σε συνεργασία με τα παιδιά του Θωμά και Τίνα, ετοιμάζεται έκδοση με τα σημαντικότερα κείμενά του.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θεόδωρος Καραμπέτσος - ΠΑΡΩΝ