Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Σχέδιο δημιουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Μετά από πρόταση ομάδας νέων εκπαιδευτικών, την οποία αποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημ. Κωστούρος, και με την βοήθεια του Δήμου, ξεκίνησαν ενέργειες για την δημιουργία και λειτουργία "Κοινωνικού Φροντιστηρίου", κατά τα πρότυπα του "Κοινωνικού Παντοπωλείου", ή της "Κοινωνικής Ιματιοθήκης".
Ο σχεδιασμός αφορά στην δημιουργία ενός «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» το οποίο θα παρέχει αφιλοκερδώς μαθήματα σε άπορους και οικονομικά αδύναμους μαθητές αποβλέποντας στην στήριξη και ενδυνάμωση των οικονομικά αδυνάτων μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνη και αλληλέγγυα προς την πρωτοβουλία αυτή, δηλώνει και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων, η οποία με σχετική απόφασή της αναλαμβάνει να προσφέρει την βοήθεια που χρειάζεται ώστε άμεσα να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, με την παραχώρηση αιθουσών και την με κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.
«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια από τις δραστηριότητες που έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε. Η εκπαίδευση και το σχολείο δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν περαιτέρω στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος «έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το σύνολο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και σήμερα κάνουμε πράξη την υποχρέωση αυτή. Η κουλτούρα της αλληλεγγύης και της προσφοράς είναι η καλύτερη απάντηση στην κρίση, που τόσο ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία.».Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ, θα ενημερωθεί για την πρωτοβουλία και θα κληθεί να βοηθήσει έτσι ώστε όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: