Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Υδατοφράγματα- Δήμαρχε ξεκίνα να κάνεις μετρήσεις...



(Αντιγραφή από Villadidimo.gr)
Και δύο λόγια για το τι σημαίνει αξιόπιστες και αποδεκτές μετρήσεις.
Η έρευνα σε Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, Ερευνητικά Κέντρα κ.α. κατοχυρώνεται για τον ερευνητή με τις λεγόμενες δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Ο τ. Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διαχειριστής του ιστολογίου villa Didimo κ. Γιώργος Μπροδήμας
Ένα έγκυρο διεθνές περιοδικό έχει τον εκδότη, στον οποίο ο ερευνητής στέλνει την εργασία του.
Ο εκδότης έχει στην διάθεσή του ένα μηχανισμό δεκάδων κριτών, τους κορυφαίους σε κάθε τομέα, σε όλη την Οικουμένη και γνωρίζει, μόλις λάβει μια εργασία για δημοσίευση, από ποιους θα ζητήσει γνώμη.  Και πράττει ανάλογα.
Αυτό σημαίνει ότι οι μετρήσεις πρέπει να γίνουν με αυτές τις προδιαγραφές, σημαίνει δηλαδή συνεργασία με ανθρώπους που κάνουν ερευνητικά αυτή την «δουλειά».
Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει περίπτωση αυτός που θα κρίνει την χρηματοδότηση ή μη του προγράμματος να μην αποδεχθεί μετρήσεις που τις αποδέχεται η Διεθνής Επιστημονική Κοινότητα.
Ως προς το κόστος τώρα:
Σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση της κοίτης υποθέτω ότι θα χρειασθούν κάποια χωματουργικά και σκυρόδεμα, δεν μπορώ να το εκτιμήσω ευτυχώς υπάρχουν πολλοί στον Τόπο μας που μπορούν.
Σε ό,τι αφορά το κόστος των συσκευών τώρα τα απλά συστήματα κοστίζουν κάποιες εκατοντάδες  ευρώ. Τα αυτόματα, σε μια ερώτηση που είχα κάνει πριν δυο χρόνια περίπου μου είχαν πει περίπου 5.000 ευρώ. Αλλά η τιμή αυτή σίγουρα θα έχει αλλάξει αφού η τεχνολογία σε αυτά τα θέματα αλλάζει με πολύ γρήγορο ρυθμό. Απλά την αναφέρω για να έχουμε μια ιδέα, μια τάξη μεγέθους.
Ευτυχώς υπάρχουν επαγγελματίες στον Τόπο μας που γνωρίζουν και να επιλέξουν σύστημα και να το εγκαταστήσουν και να το συντηρήσουν κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Δια ταύτα:
Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε τα γενικά και αόριστα για δημιουργία φραγμάτων και να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι Δήμαρχε ξεκίνα να κάνεις μετρήσεις.
Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό:
Εκτός από την ποσότητα πρέπει να ελεγχθεί και η ποιότητα των νερών αυτών.
Δεν είναι υπερβολή, ξέρω πολύ καλά τι γράφω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: