Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση με ηλιακά παιχνίδια- Το ηλιακό διπλάνο και η formula1 κέντρισαν το ενδιαφέρον



Το περασμένο Σαββατοκύριακο (11-12) Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην «Τεχνόπολη – Γκάζι» η έκθεση The Meet Market, στην οποία η εταιρεία – εκθέτης ΛΑΤΖΙ.ΠΛΑΝ (www.solar-toys.gr) παρουσίασε τη σειρά ηλιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Solar Toys», από ξύλινα συναρμολογούμενα παιχνίδια.


Κατά τη διάρκειά της έκθεσης, τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν τα ηλιακά παιχνίδια και να τα δουν να λειτουργούν με την ηλιακή ενέργεια. Ακόμα, τους δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσουν τη λειτουργία τους το βράδυ, με τη βοήθεια φακών και λαμπών. 
Παιχνίδια όπως ο ηλιακός ανεμόμυλος, η ηλιακή φώκια, το ηλιακό διπλάνο και η ηλιακή Formula1, κέντρισαν έντονα το ενδιαφέρον των παιδιών και τα έφεραν σε επαφή στην πράξη με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίδειξη του ηλιακού εκπαιδευτικού κιτ Solar Assistant, που αποτελεί μια πλήρη πειραματική διάταξη με φωτοβολταϊκά κύτταρα, κινητήρες, φίλτρα σκίασης, σύστημα ιχνηλάτησης κ.λπ. ιδανική για σχολικά εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: