Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Το Πολιτικό αδιέξοδο του Τάσου Χειβιδόπουλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η προαναγγελία για το θάνατο του Δημοτικού όνειρου του Τάσου Χειβιδόπουλου έγινε με την τελευταία δημοσκόπηση  της ALCO για τον Δήμο Άργους Μυκηνών, όπου ο Καμπόσος «τον πάτησε κάτω» με διαφορά 51% στην πρόθεση ψήφου…

Ο Τάσος Χειβιδόπουλος, από τα μαθητικά του χρόνια υπήρξε κομματικό στέλεχος του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ. Ήταν καθαρά, παιδί του κομματικού σωλήνα. Υποστηρίχθηκε και προωθήθηκε -κατά καιρούς- από κορυφαίους Πασόκους (Τόνια Αντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Βαγγέλη Βενιζέλο, Γιάννη Μανιάτη). Παραδόξως, και από κορυφαίους Νεοδημοκράτες στην Αργολίδα (π.χ. η βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου και ο αείμνηστος Δημήτρης Παπανικολάου). Χάρη στην κομματική στήριξη και τις έξυπνες εκλογικές συμφωνίες που έκανε, εκλέχθηκε (πριν από 20 χρόνια) Δημοτικός Σύμβουλος στο Άργος και διαχειρίσθηκε τον τομέα νεότητας και αθλητισμού χωρίς όμως να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο.


Με την ίδια συνταγή (κομματική στήριξη και έξυπνες εκλογικές συμμαχίες), στην οποία πρόσθεσε και την εξαργύρωση εξυπηρετήσεων που είχε κάνει εργαζόμενος σε υπουργικά πολιτικά γραφεία, εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος και διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου. Παρ’ όλα αυτά δεν κέρδισε ποτέ εντυπωσιακή ανταπόκριση εκ μέρους των ψηφοφόρων.
Η δημιουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και η συμφωνία Τατούλη – ΠΑΣΟΚ για παράδοση της αντινομαρχίας Αργολίδας σε πράσινο στέλεχος, ήταν γι’ αυτόν η μεγάλη του ευκαιρία. Με την βοήθεια του Γιάννη Μανιάτη και όχι μόνον, ορίσθηκε από τον Τατούλη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αργολίδα. Καρπώθηκε την διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας και την καθυστερημένη κατάρτιση Περιφερειακού ψηφοδελτίου από τον Αντώνη Σαμαρά και βρέθηκε γεωγραφικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας (Ο Πέτρος Τατούλης με κομματική ένθερμη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, νίκησε τον Δημήτρη Δράκο και πήρε όλες τις αντιπεριφέρειες, όπως όριζε ο νόμος).
Στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, ο Τατούλης νίκησε και πάλι έχοντας, αυτή τη φορά, την απόλυτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ο Τάσος Χειβιδόπουλος, με τις ψήφους των Νεοδημοκρατών ξαναέγινε, όπως ο νόμος ορίζει, γεωγραφικός αντιπεριφερειάρχης.

Από την σύντομη περιγραφή της πολιτικής πορείας του προκύπτουν τα εξής:
ΠΡΩΤΟΝ: Δεν αποτελεί «το νέο» στην πολιτική. Ασχολείται επί 30 περίπου χρόνια τα 10 των οποίων σε θέσεις επιρροής και διαχείρισης πόρων και εξουσίας.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οφείλει την ανέλιξη του -εν πολλοίς-  σε κομματικές υποστηρίξεις και στην συνεχή μεταπήδηση στο περιβάλλον διαφορετικών ισχυρών κυβερνητικών στελεχών υπό την σκέπη των οποίων λειτουργούσε.
ΤΡΙΤΟΝ: Έχασε τις πολιτικές δυνάμεις που τον στήριζαν εκλογικά, είτε λόγω παρακμής (ΠΑΣΟΚ), είτε λόγω αντίθεσης (η ΝΔ θα έχει δικά της ψηφοδέλτια).
Ο Τάσος Χειβιδόπουλος έχει πολιτικό ένστικτο. Κατάλαβε ότι ο Πέτρος Τατούλης αποτελεί -ήδη- παρελθόν για την Περιφέρεια και στράφηκε προς τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Φιλοδοξούσε να αναδειχτεί ως αντίπαλον δέος του Δημήτρη Καμπόσου υποστηριζόμενος από μια αναπλασμένη «Δημοκρατική Συμπαράταξη». Προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται συστηματικά από το τέλος του 2016.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, το 13% που του έδωσαν οι Δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών, σε σχέση με το 64% του Δημήτρη Καμπόσου, προσγείωσε ανώμαλα και απομάκρυνε πολλούς από τους λιγοστούς υποστηρικτές του. Ο ίδιος, εμφανίσθηκε ικανοποιημένος και δήλωσε σε τοπική δημοσιογράφο ότι «για αρχή, το 13% είναι καλό».
Προφανώς, έχοντας ακούσει αυτό που λέει ο λαός μας «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» θεωρεί ότι αφού έκανε την αρχή θα διπλασιάσει και το ποσοστό του μέχρι τις εκλογές. Ξεχνά όμως ότι δεν έκανε τώρα την αρχή αλλά πριν από 20 χρόνια και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με δικό του συνδυασμό στο Άργος. Έτσι, ακόμα και οι ελπίδες του για μια συντριβή με ποσοστό 26% θα αποδειχτούν φρούδες.

Είναι φανερό ότι οδεύει προς πολιτική γελοιοποίηση. Ίσως θα του πρόσφερα καλή υπηρεσία θυμίζοντάς του πως, υπάρχει και κάποια άλλη φράση που χρησιμοποιεί ο λαός μας για όσους ονειροβατούν και η οποία λέει … «που πας ρε Καραμήτρο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: