Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Το Πόρτο Χέλι χάνει τη λάμψη του από ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής. Επιστολή καταπέλτης του ΣΦΙΠ

Είναι μια δυσάρεστη στιγμή για το Πορτοχέλι και τον Δήμο Ερμιονίδας.  Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΣΦΙΠ (Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου), που μέχρι σήμερα στήριζε την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και τους φορείς του Καλλικρατικού Δήμου με διακριτικότητα και σημαντικές οικονομικές συνεισφορές –και όχι μόνον-, αναγκάζεται να επικοινωνήσει εγγράφως με τον Δήμο για να εκφράσει με σαφήνεια την δυσαρέσκειά του από την κατάπτωση του ΠορτοΧελίου.
Η εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας βελτίωσης των οδοστρωμάτων, έστω των κεντρικών αρτηριών, Το γνωστό πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων στην Κόστα, Το «ξεχασμένο» ημιβυθισμένο πλοίο στο λιμάνι του Πόρτο Χελιού και η απειλούμενη διακοπή λειτουργίας της Παιδικής Χαράς από έλλειψη πιστοποίησης, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που καταγράφει και ζητά να συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Σφυρή και τον Πρόεδρο κ. Τριγκάκη, προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων.

Παρέμβαση ΣΦΙΠ για την αντιμετώπιση
των μεγάλων προβλημάτων στο Πόρτο Χέλι
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Πόρτο Χελιού (ΣΦΙΠ), τέθηκαν θέματα που αφορούν προβλήματα της περιοχής, η αντιμετώπιση των οποίων εκφεύγει των δυνατοτήτων των μελών του Συλλόγου κυρίως λόγω θεσμικού καθεστώτος και τα οποία μόνον ο Δήμος μπορεί να επιλύσει. Όπως ελέχθη από μέλος του ΔΣ «Ο σύλλογός μας συμβάλλει τα μέγιστα αλλά αυτό –προφανώς- δεν αρκεί.


Το Δ.Σ. κατέληξε στην απόφαση να βοηθήσει και πάλι τον Δήμο, αυτή τη φορά επισημαίνοντας κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν εντοπίσει. Συγχρόνως, να τονίσουν στο έγγραφό τους την αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα για την επίλυσή τους και μάλιστα εν όψει της θερινής περιόδου.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «η κατάσταση των δρόμων με τις λακκούβες σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου καθιστούν πολύ επικίνδυνη την οδήγηση. Δυστυχώς αυτή την περίοδο γίναμε αποδέκτες πολλών παραπόνων, σχετικά με την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου από μέλη και μη του ΣΦΙΠ. Προ διετίας ο Σύλλογος μας, σε συνεννόηση μαζί σας, είχε επέμβει και είχε επισκευάσει με λίγα χρήματα σε ένα βαθμό το δρόμο Αγ. Αιμιλιανού και Βερβερόντας. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το σημείο με την καθίζηση εμπρός στο εστιατόριο «ΕΠΑΥΛΙΣ».
Είναι λυπηρό και για τον Δήμο και την Κοινότητα, ότι φέτος δεν έγινε πριν το Πάσχα καμία προσπάθεια βελτίωσης των οδοστρωμάτων, έστω των κεντρικών αρτηριών καθόσον θα μπορούσαμε να είχαμε συμβάλλει και εμείς σαν Σύλλογος οικονομικά.
Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο εν όψει του καλοκαιριού να συμπεριλάβετε στις άμεσες προτεραιότητές των ενεργειών σας και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής μας και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επ' αυτού».

Το γνωστό πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων στην Κόστα σε περιόδους αιχμής, είναι ένα ακόμη θέμα που αναδεικνύουν υπενθυμίζοντας ότι «παρόλο που επανειλημμένως ο Σύλλογος μας ήρθε σε επαφή μαζί σας, προτείνοντας κάποιες τεχνικές λύσεις μέτριου κόστους που επεξεργάσθηκε συγκοινωνιολόγος, η κατάσταση έχει εικόνα «τριτοκοσμική». Οι επισκέπτες που έρχονται με το λεωφορείο είναι αναγκασμένοι να περάσουν με τις αποσκευές τους δίπλα από τον «γκρεμισμένο» μόλο.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας. Προτιθέμεθα να σας προσφέρουμε όπου μπορούμε την βοήθεια μας.


Η απομάκρυνση του ημιβυθισμένου «ΣΥΒΙΛΛΑ» από τη θαλάσσια περιοχή μπροστά στο πολυτελές ξενοδοχείο ΝΙΚΚΙ χαρακτηρίζεται ως επιτακτική για λόγους ασφαλούς λειτουργίας του λιμανιού, δεδομένου ότι συνεχίζουν κα αποκολλούνται μαδέρια από τα πλευρά του που επιπλέουν ανεξέλεγκτα.
Θυμίζουν ότι «σαν ΣΦΙΠ, φροντίσαμε έγκαιρα και απομακρύναμε από το ναυάγιο προ 3ετίας τα βαρέλια με τα πετρέλαια και τα λάδια, που ως τώρα σίγουρα θα είχαν μολύνει το λιμάνι» και παρακαλούν «να μας πληροφορήσετε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τους αρμόδιους φορείς για την απομάκρυνση του, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αυτή και κατά πόσο και πως μπορούμε να βοηθήσουμε».
Ο ΣΦΙΠ, εμφανίζεται απογοητευμένος με την τροπή που έχει λάβει η υπόθεση της Παιδικής Χαράς που οδεύει για κλείσιμο, ελλείψει της απαιτούμενης πιστοποίησης, παρά τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έχει συνεισφέρει, σύμφωνα πάντοτε με τις υποδείξεις της δημοτικής αρχής. Όπως αναφέρει στην επιστολή του «Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι ο Δήμος και η Κοινότητα έλαβε προχθές την απόφαση να «κλείσει» την Παιδική Χαρά του Πορτο Χελίου μέχρις νεωτέρας, διότι δεν έχει πρώτον λάβει την τεχνική πιστοποίηση, που επιβάλλεται και δεύτερον, διότι ανήκει ακόμη (ύστερα από 7 χρόνια λειτουργίας της) στο Λιμενικό Ταμείο, σαν χερσαία ζώνη!!!
Κε Δήμαρχε, σας υπενθυμίζουμε, ότι ο ΣΦΙΠ διέθεσε το ποσόν των 35.000 € το 2010 για τα παιγνίδια της παιδικής χαράς επί προηγούμενης θητείας σας και σε άμεση συνεννόηση με τον Δήμο (υπάρχει σχετική αλληλογραφία).

Πρόπερσι πάλι ο ΣΦΙΠ με δικά του χρήματα και συνεργασία με την Κοινότητα (κ.κ. Τριγκάκη και Παπαστεργίου) την βελτίωσε ακολουθώντας την μελέτη και τις υποδείξεις της εταιρίας «Τεχνικού Ελέγχου», που είχε επιλέξει ο Δήμος και έλειπαν μόνο κάποια ελαστικά δάπεδα κάτω από τα παιγνίδια για να πάρει την τελική πιστοποίηση καταλληλότητος.
Αποφασίσθηκε να λειτουργήσει για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα χωρίς το δάπεδο με «ευθύνη του Δήμου», ο οποίος βρισκόταν στην φάση προμήθειας ελαστικού δαπέδου. Περάσανε 2 χρόνια, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν ελαστικές πλάκες δαπέδου στις αποθήκες σας και φτάνουμε τώρα να «κλείνει» η παιδική χαρά λίγο πριν το καλοκαίρι, για τους προαναφερθέντες λόγους».

Παρά την εμφανή απογοήτευση του ΔΣ, που καταγράφεται μέσα στην επιστολή, η αγάπη για το Πόρτο Χέλι υπερισχύει και επιχειρούν να βοηθήσουν για μια ακόμη φορά. «Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας και με τον κ. Τριγκάκη για να βοηθήσουμε να προχωρήσει και η μεταβίβαση του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο στον Δήμο αλλά και παράλληλα να προχωρήσει η πιστοποίηση καταλληλότητας για την λειτουργία της» αναφέρουν και περιμένουν τον καθορισμό ενός ραντεβού που όμως, ακόμη δεν έχει ορισθεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια: