Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων


Αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου 2017, τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων!

Όλα τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης του Ναυπλίου ανοίγουν τις πόρτες τους ως αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και σας υποδέχονται με ζωντανή μουσική αλλά και εγκαίνια εκθέσεων, και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη...


 Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ συμμετέχουν στο Ναύπλιο:
Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη – Βουλευτικό, Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου - Παράρτημα Ναυπλίου, Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος ALPHABANK, Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα – Μουσείο “Βασίλειος Παπαντωνίου”, Πολεμικό Μουσείο – Παράρτημα Ναυπλίου, Το Φουγάρο.


Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΣΤΑΘΜΟΣ»
Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου συγκεντρώνονται στο Παιδικό Μουσείο στις 7.00 μ.μ. για να επιβιβαστούν στα τρενάκια της πόλης, που θα τα μεταφέρουν σε όλους τους χώρους πολιτισμού, όπου θα αναγγείλουν την έναρξη της "Νύχτας των Μουσείων".
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ALPHA BANK
O υπαίθριος χώρος του Εκθεσιακού Πολιτιστικού Χώρου της Alpha Bank στο Ναύπλιο θα φιλοξενήσει συναυλία του συγκροτήματος SO NICE στις 9.00 μ.μ.
Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Εύη Μάζη (τραγούδι), Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο) και Δημήτρη Σεβδαλή (πιάνο).
Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει ρετρό ατμόσφαιρα, τραγούδια τζαζ και μελωδίες του σήμερα που θυμίζουν κάτι από το χθες, καθώς επίσης και διασκευές τραγουδιών από τον μεσοπόλεμο, τον κινηματογράφο και το ρεμπέτικο, αλλά και κλασικά jazz standards.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου παρουσιάζει τον Γιώργο Τοσικιάν που ερμηνεύει συνθέσεις για κλασική κιθάρα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών.
ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΖΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Η Εθνική Πινακοθήκη υποδέχεται στον αύλειο χώρο της (20.00) το οργανικό σύνολο πνευστών και κρουστών «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» Φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου.
Ακολουθούν τα εγκαίνια της έκθεσης:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΟΡΟΣ: Σήματα κοινά
Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία από το γυναικείο σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. παρουσιάζουν συγκρότημα νεαρών μουσικών σε διασκευές αγαπημένων jazz, swing, latin, ρεμπέτικων και παραδοσιακών τραγουδιών παραπλεύρως του Πολεμικού Μουσείου.
 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ “Β.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ”
Αστική λαϊκή μουσική μέσα από οργανικές συνθέσεις και τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως του Μάρκου Βαμβακάρη, του Γιάννη Παπαϊωάννου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιώργου Ζαμπέτα και πολλών ακόμα…
ΦΟΥΓΑΡΟ
Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσής της «Παράθυρο στο Ναύπλιο» το Σάββατο 20 Μαΐου στις 7μμ, η Πηνελόπη Γατσά στις 9μμ θα συντονίσει ένα «νυχτερινό» εργαστήριο κολάζ για τους επισκέπτες του ΦΟΥΓΑΡΟΥ από 15+ στα Εργαστήρια, όπου θα μοιραστεί μαζί τους μυστικά της τέχνης της!

(Η παραχώρηση των τρένων για να συνδεθούν ηχητικά οι χώροι πολιτισμού είναι προσφορά της “Α. Γεωργόπουλος-Γ. Παπαγεωργίου Ο.Ε.”).

Δεν υπάρχουν σχόλια: