Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Διήμερο Πολιτισμού στη Σκάλα Λακωνίας


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο σημαντικές βραδιές πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο τής Σκάλας Λακωνίας που διοργάνωσε το περασμένο ΣαββατοΚύριακο η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας (ΕΠΔΛ) "Χείλων ο Λακεδαιμόνιος" με τη συμπαράσταση του νέου παλλακωνικού βιβλιοπωλείου "Λακωνία οδός" της λακωνικής κωμόπολης:

- η πρώτη εκδήλωση, το βράδυ τού Σαββάτου 6 Μαΐου, με διάλεξη του λακωνολάτρη Απόστολου Πιερρή, Διευθυντή του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών, είχε θέμα: «Έλος τ’ έφαλον πτολίεθρον (=Έλος παραθαλάσσια πολιτεία. Ιλιάδα, Ραψωδία Β΄, στ. 584). Λέλεγες, Αχαιοί και Δωριείς στις εκβολές του Ευρώτα». Τον διακεκριμένο ομιλητή που γοήτευσε το εκλεκτό κοινό προλόγισε από τους διοργανωτές η Ελένη Τζικάκου.


- η δεύτερη εκδήλωση, το βράδυ της Κυριακής 7 Μαΐου, με παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η πεταλούδα και ο παλιάτσος» της Βάσως Γεωργοπούλου, μιας σημαντικής νέας συγγραφέως από τη Σκάλα. Για το βιβλίο μίλησαν εξαιρετικά οι: π.Ευστράτιος Χρυσικάκος - εφημέριος Σκάλας, Ιωάννα Βασιλακάκου-Μπλέτα – φιλόλογος, Δημήτρης Διαμαντάκος – συγγραφέας, ταμίας της ΕΠΔΛ.
Χαιρετισμό απηύθηναν: Ο εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης, αντιπρόεδρος της ΕΠΔΛ, και η συγγραφέας Βάσω Γεωργοπούλου.
Την επιτυχημένη παρουσίαση συντόνισε η Ελένη Τζικάκου – συγγραφέας, υπεύθυνη λογοτεχνικού τμήματος ΕΠΔΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: