Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Τάγμα των Αθανάτων: Στην Κόρινθο τίμησαν τους Ρώσους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου»…

Πορεία της Ρωσικής παροικίας στους δρόμους της Κορίνθου

Την ημέρα του Ρωσικού θριάμβου επί της Ναζιστικής Γερμανίας γιόρτασαν δεόντως στην πόλη της Κορίνθου, την περασμένη Τρίτη (9 Μαΐου), τα μέλη του Συλλόγου Ελληνορωσικής Φιλίας που στεγάζεται στο Λουτράκι.
Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των εκατομμυρίων θυμάτων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, που διοργάνωσαν, παραβρέθηκαν περισσότεροι από εκατό Ρώσοι που διαμένουν στην Κορινθία, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες μαχητών του θρυλικού «Τάγματος των Αθανάτων»…


Η Πρόεδρος Ελένη Ιβανόβα

Όπως δήλωσε στην «Ενημέρωση της Περ. Πελοποννήσου» η πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου κ. Ελένη Ιβανόβα, «Για εμάς αυτή η εκδήλωση γίνεται για να τιμήσουμε την μνήμη εκείνων των ανθρώπων που πολέμησαν ενάντια στους Γερμανούς Ναζί... Να περάσουμε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, θυμίζοντας  πως υπήρξαν είκοσι επτά εκατομμύρια Ρώσοι θύματα και αναλογικά περισσότεροι Έλληνες, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου… Γι αυτό αποφασίσαμε και με την στήριξη της φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, να κάνουμε μια συμβολική πορεία και να παρακολουθήσουμε ένα μουσικό αφιέρωμα, για όλους αυτούς τους νεκρούς… Είναι η πρώτη φορά που το διοργανώνουμε εδώ στην Κορινθία, αφήνοντας έξω την πολιτική, με μοναδικό στόχο να θυμίσουμε την βαρβαρότητα του πολέμου, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις…»
ΛΕΖΑΝΤΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: