Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» 19ης Μαΐου 2017

Με πλούσια θεματολογία, αποκλειστικές έρευνες, συνεντεύξεις, ειδήσεις, άρθρα και σχόλια, κυκλοφόρησε στα περίπτερα των πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διανέμεται ήδη στους συνδρομητές της εφημερίδας (σε Ναύπλιον, Άργος, Κρανίδι, Κόρινθο, Λουτράκι, Τρίπολη  και τις κοινότητες που υπάγονται στους Καλλικρατικούς Δήμους), το 350ο φύλλο της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Η αποκάλυψη για τα προβλήματα του πανέμορφου Πορτοχελίου και της δυσαρέσκειας του ΣΦΙΠ (Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου) για την αδυναμία της δημοτικής αρχής και του τοπάρχη, να δώσουν λύση σε αυτά, όπως εκφράσθηκε σε επιστολή τους, είναι το κεντρικό θέμα.


Η έρευνα που δείχνει το πώς λειτουργεί μια μεγάλη ομάδα πιτσιρικάδων σε σχέση με την διαμόρφωση της εξωτερικής τους εικόνας, είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί.
Η μάχη για τον έλεγχο του νερού και η μεθόδευση προετοιμασίας των αγροτών και του αστικού πληθυσμού για μετατροπή του αγαθού αυτού σε εμπόρευμα, περιγράφεται στο άρθρο για την σύσκεψη υπουργού και περιφερειαρχών, που ερμηνεύει και την σχετική δήλωση του Πέτρου Τατούλη.
Ο εορτασμός της νύχτας των Μουσείων θα πρέπει να προσελκύσει την προσοχή σας, όπως και η διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Ραδιοαστρονομίας …στο Κεραστάρι της Τρίπολης. Της Τρίπολης, ο Δήμαρχος της οποίας Δημήτρης Παυλής, γύρισε από την Κρήτη με ένα βραβείο και έναν έπαινο «καλών πρακτικών» σε θέματα εξυπηρέτησης των αναγκών του δήμου.
Η πρωτοβουλία του Βασίλη Νανόπουλου για διοργάνωση από το Επιμελητήριο Κορινθίας του πρώτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφερειακής Ενότητας εμφανίζεται ως πολλά υποσχόμενη. Δραστήρια όμως υπήρξαν και τα Επιμελητήρια Αρκαδίας (Πρόεδρος Γιάννης Μποντρούκας) που υλοποίησε Ημερίδα με θέμα το Ηλεκτρονικό Αρχείο Αποβλήτων, όπως και το Επιμελητήριο Αργολίδας (Πρόεδρος Φώτης Δαμούλος), που ανήγγειλε την παροχή "Ανταποδοτικών ηλεκτρονικών (cloud) υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη της Ανταγωνιστικότητας & της Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων και την στήριξη των Τοπικών Αγορών". 
Ο σχεδιασμός του Δήμου Πατρέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδεσπότων, μπορεί να φανεί χρήσιμος στον Δήμο Άργους Μυκηνών που, με αρμόδιο τον άμισθο αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβούνο, επιχειρεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες συμβίωσης αδέσποτων και ανθρώπων.
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και για την ακρίβεια, η διαπαραταξιακή πλειοψηφία των Δημοτικών του Συμβούλων, υψώνει την φωνή του και απαιτεί από τον Τάσο Χειβιδόπουλο και τους Αργολιδείς Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης Τατούλη να ανακαλέσουν άμεσα τα όσα δημοσιοποίησαν για τα θέματα των έργων και της διαχείρισης των σκουπιδιών.
Πλήθος άλλων άρθρων, ειδήσεων και σχολίων θα σας κάνουν να πείτε για μια ακόμη φορά «αυτή είναι εφημερίδα».

Τέλος, όσοι την διαβάσετε θα μάθετε, ποιος Δημοτικός Σύμβουλος αποκάλεσε τον εαυτό του μαλάκα, και το επανέλαβε 4 φορές, σε συνερίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: