Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ήρθα να δω την Αφροδίτη μου..., είπε ο δήμαρχος της Μήλου και εισέβαλε στο Λούβρο!

Ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης
Γράφει (έκπληκτος) 
ο Πέτρος Κασιμάτης
 για το κουρδιστό πορτοκάλι

 Ανάμεσα σε μύρτα και ασπαλαθούς, σέ αφρισμένα κύματα και πρασινογάλαζα νερά με δυνατούς αέρηδες και καθαρούς ουρανούς, εκεί στη Μήλο, ένας άντρας δεν μπορούσε με τίποτα να χωνέψει την ύψιστη Εθνική μας απώλεια!
Ο σημερινός δήμαρχος της Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης κουβαλά ένα αστραφτερό DNA, δεν έχει μάθει να γράφει με υστερόγραφο θλίψης, δεν σηκώνει ποτέ άσπρη σημαία στη ζωή του….
Δείτε που πήγε ο αθεόφοβος! Εισέβαλε σαν σίφουνας στο Λούβρο, πέρασε τις πύλες του σαν μαινόμενος ταύρος και στάθηκε όρθιος με καθαρή φωνή και με ακόμα πιο ξεκάθαρη όψη….
“Ήλθα να δω την κατάσταση της Αφροδίτης της Μήλου. Της δικιάς μας Αφροδίτης. Την οποία την έχετε προσωρινά! Να ξέρετε πως αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες θα γυρίσει στο σπίτι της!!…”.


Σαν έτοιμος από καιρό ο Δαμουλάκης μπήκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείω και ζήτησε τον ύψιστο πολιτιστικό θησαυρό μας, σαν να ζητούσε το αυτονόητο.
“Δεν θα πληρώσω εισιτήριο” είπε στους έκπληκτους υπαλλήλους της Διοίκησης του Λούβρου. ”Δεν με ενδιαφέρει να δω τίποτα άλλο… Είμαι ο δήμαρχος της Μήλου και με νοιάζει να δω αν η Αφροδίτη μας έπαθε κάτι …” μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες και τις εκρήξεις κοντά στο διάσημο μουσείο…
Ο δήμαρχος Δαμουλάκης εισέβαλε μέσα στην καρδιά του διασημότερου μουσείου του κόσμου, στο άντρο του Λούβρου, ουσιαστικά στη φωλιά της τίγρης, ωραίος ως Έλλην -όπως θα έλεγε κι ο Εγγονόπουλος- με κοφτερά λόγια που έβγαζαν σπίθες… Κι όταν η ασφάλεια του κορυφαίου μουσείου στον κόσμο έσπευσε να δημιουργήσει κλοιό γύρω του ώστε να μην έχει περιθώρια ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, ο γενναίος δήμαρχος είπε το αμίμητο…
“Δεν με φυλάτε εσείς, εγώ σας προσέχω μην κάνετε κάποια ζημιά στο άγαλμά μας….”.
Οι Γάλλοι μποντιγκαρντς τα έχασαν! Δεν ήξεραν τι να πουν… Είναι η μειονεκτική θέση εκείνων που ξέρουν πως το άγαλμα εκλάπη.. Ήταν τότε το 1820 που το πήραν βιαίως και με τεχνάσματα από τα χέρια Ελλήνων χωρικών σε έναν ένδοξο αγρό του νησιού. Τάζοντας γρόσια σε μεσάζοντες, με απειλές και με τον πυρετό της αναζήτησης στην ψωροκώσταινα Ελλάδα, των αρχαιολογικών της θησαυρών.
Ο δήμαρχος Δαμουλάκης δεν είναι τυχαίος παίκτης. Με καταγωγή τους προηγούμενους αιώνες από τα Σφακιά της Κρήτης δεν λέει πολλά λόγια. Ήλθε η οικογένεια του με την Κρητική επανάσταση στον Αδάμαντα. Κι από τότε – μετά το 1820- οι δικοί του ζουν τον ίδιο εφιάλτη για την Αφροδίτη που…. ξενιτεύτηκε. Για την Αφροδίτη που θα επιστρέψει….
Πρέπει να συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο υπογραφές. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το όνειρο.
«Συμπληρωνονται 197 χρονια απο την εύρεση της και την αρπαγή» μας λέει ο δήμαρχος. «Η πρώτη υπογραφή θα είναι αυτή του πρώτου πολίτη της χώρας του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπη Παυλόπουλου. Θα καταφέρουμε να την γυρίσουμε στην Ελλάδα. Θα φιλοξενηθεί στην Πλάκα στο σχολείο Θηλέων ένα υπερσύγχρονο, μοντέρνο κτήριο και εκεί θα γίνει το σπίτι της Αφροδίτης”.
Ο δήμαρχος Δαμουλάκης έχει στο αίμα του το DNA του Ομήρου. Τη δαιμόνια γοητεία του Οδυσσέα. Τη συνέχεια των κορυφαίων της επανάστασης του ’21.
“Δεν το περίμεναν. Έκανα μια κυκλωτική κίνηση μέσα στην έδρα τους για κάτι που είναι ένας θησαυρός του Γένους μας. Η Αφροδίτη δεν είναι μια άψυχη πέτρα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός! Που ζητά την επιστροφή της στην Ελλάδα….”.
Δήμαρχε Δαμουλάκη, υποκλινόμαστε!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο το ανακαλύψαμε χάρις στην εξαιρετική ομάδα του Face Book Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Άργους. Ως πηγή απ’ όπου το είχαν πάρει αναφέρεται: http://www.epixirimatias.gr/2017/04/h_29.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: