Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ένα ακόμη βήμα ένταξης του δήμου στην εποχή και την ομάδα των έξυπνων πόλεων

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε στο 5ο SMARTCITIES Conference που πραγματοποιήθηκε την 14η Μαρτίου 2017, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στο αμφιθέατρο ΟΤΕ Αcademy.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες και δέσμευση υψηλών κονδυλίων, ο Δήμος Ναυπλιέων εισέρχεται σταδιακά στο πεδίο της "έξυπνης διοίκησης" και των "έξυπνων " πρακτικών, υποδομών και δικτύων κοινής ωφέλειας.
Η συμμετοχή στο 5ο SMARTCITIES Conference ήταν ένα ακόμη βήμα του υφιστάμενου σχεδιασμού ο οποίος υλοποιείται, «με χαμηλό επικοινωνιακό προφίλ» και με εφαρμογές που ήδη ξεκίνησαν και υλοποιούνται.


Να θυμίσουμε την εφαρμογή Novoville, μια έξυπνη εφαρμογή, που επιτρέπει σε κάθε Δημότη που διαθέτει κινητό τηλέφωνο και επιθυμεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων του Δήμου για την ύπαρξη προβλημάτων που επιδέχονται αμέσου επεμβάσεως, να φωτογραφίζει το σημείο και να περιγράφει το πρόβλημα με λίγα λόγια αποστέλλοντας το μήνυμα μέσω της εφαρμογής Novoville. (Ο ενεργός Δημότης που πήρε την πρωτοβουλία θα μπορεί μέσω της ίδιας εφαρμογής να παρακολουθεί και την πορεία της παρέμβασης των υπηρεσιών του δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: