Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Το πραξικόπημα των δασκάλων και του ΔΟΠΠΑΤ

Υπάρχουν κάποιοι φορείς που δεν σέβονται το ρόλο που τους εμπιστεύεται η κοινωνία. Και για να μην είμαι απόλυτος, …που δεν σέβονται πάντοτε την αποστολή τους.
Να αναφέρω σαν παράδειγμα τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. Δεν θα τον κρίνω για τις συνδικαλιστικές του διεκδικήσεις, ούτε για τις ιδεοληπτικές του τοποθετήσεις. Έχουν μια ολόκληρη κοινωνία να τους κρίνει (που όμως αντιδρά έναντί τους όπως και ο ελληνικός λαός έναντι των μνημονιακών μέτρων, δηλαδή δεν κάνει τίποτα). Θα τους κρίνω όμως, επωνύμως, για την συνεχή και δημόσια προσπάθεια που καταβάλλουν για την υποβάθμιση της γλώσσας των Ελλήνων. Για την επιβολή λεξιπενίας στους μαθητές τους και για προώθηση των ξένων λέξεων, όρων και φράσεων στην κοινωνία.
Τελευταίο παράδειγμα, η οργάνωση εκδήλωσης προβολής ντοκιμαντέρ με τίτλο  "This is not a coup''. Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνουν. Εύχομαι να είναι η τελευταία. Και για να είμαι πιο χαλαρός στην τοποθέτησή μου τους προτείνω:
"Κρατήστε τη χωριατιά της ξενομανίας σας και την άγνοια της ομορφιάς της γλώσσας μας αλλά, τουλάχιστον, βάλτε και ένα Ελληνικό τίτλο, παράλληλα με τον ξενόγλωσσο που τόσο δουλικά μας προωθείτε". Στο τέλος τέλος, πληρώνεστε από τους Έλληνες, για να υπηρετείτε την ελληνική παιδεία των παιδιών τους.

Υ.Γ. Παρατηρώ ότι η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Ναυπλιέων. Αν προτείνω να προσέχουν περισσότερο και να βάζουν ως όρο συμμετοχής τους ως συνδιοργανωτών τον σεβασμό της Ελληνικής γλώσσας, έχω ελπίδες να εισακουστώ;

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: