Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: 30 χρόνια μετά από μια ……..«ΑΠΟΠΕΙΡΑ»

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 έγινε στο ΦΟΥΓΑΡΟ εκδήλωση με θέμα «Ο τύπος και ο τόπος», που ήταν αφιερωμένη στην εφημερίδα «ΑΠΟΠΕΙΡΑ» και το περιοδικό «ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ», από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.
Από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού και της εφημερίδας μίλησαν ο Μπάμπης Αντωνιάδης, ο Κώστας Καράπαυλος και ο Κανέλλος Κανελλόπουλος.
Την εκδήλωση συντόνισαν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Αιμιλία Σασαρώλη και Κωνσταντίνα Τσαμπούκα.


Σε μια φορτισμένη συγκινητικά ατμόσφαιρα οι παριστάμενοι, (στην πλειοψηφία τους μέλη της συντακτικής ομάδας και παλαιοί αναγνώστες του περιοδικού θυμήθηκαν ιστορίες και συζήτησαν για την "απόπειρα" και γενικότερα, όλες τις απόπειρες να πραγματοποιηθούν τα όνειρα της γενιάς τους. Όπως σχολίασε ο Μπάμπης Αντωνιάδης «Ήταν μια απόπειρα που είχε αίσιο τέλος, θα μπορούσαμε να πούμε, και λέω "θα μπορούσαμε να πούμε" γιατί αυτού του είδους οι απόπειρες δεν έχουν ποτέ τέλος».
Το πρώτο τεύχος της ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1987 και το τελευταίο.... τον Νοέμβριο του 1995.

Παράλληλα προς την «απόπειρα» είχε εκδοθεί και «η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Λόγου και Τέχνης». Ήταν μια εκδοτική προσπάθεια της ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 1991 και τελείωσε το χειμώνα του 1995. Εκδόθηκαν 8 τεύχη και στην συντακτική ομάδα συμμετείχαν οι: Μπάμπης Αντωνιάδης / Θάλεια Αντωνιάδου / Γιούλη Βασιλείου / Μαίρη Δημοπούλου / Κανέλλος Κανελλόπουλος / Βαγγέλης Καπετανόπουλος / Κώστας Καράπαυλος / Τρισεύγενη Κουσκουνά / Βαγγελιώ Κωστούρου / Ελένη Μπουγιούκου / Μαρία Παπαδοπούλου / Βασίλης Παπαμιχαλόπουλος / Κυριάκος Σάμιος / Παναγιώτης Τέντζερης / Ελένη Τερζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: