Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Θα εκπέμψουν και πάλι DRTV, MAX, ΕΛΛΑΔΑ και ΗΛΕΚΤΡΑ; Το ερώτημα τίθεται μετά την δήλωση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Η επίσημη τοποθέτηση του Προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου κ. Ροδόλφου Μορώνη, στην υπόθεση διαμάχης μεταξύ DIGEA και MEGA, λόγω χρεών του καναλιού και τις απειλές του ψηφιακού παρόχου για διακοπή του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού, επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα των  Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφερειακής εμβέλειας στους οποίους η DIGEA διέκοψε το ψηφιακό σήμα.
Πρόκειται για τα δημοφιλή κανάλια της Πελοποννήσου (DRTV και MAX με έδρα την Αργολίδα, ΕΛΛΑΔΑ με έδρα την Λακωνία και ΗΛΕΚΤΡΑ με έδρα την Κορινθία).


Θυμίζουμε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διά στόματος του Προέδρου του, Ροδόλφου Μορώνη, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Η DIGEA έχει (με διαδικασίες που δεν είναι αδιαμφισβήτητες) αναλάβει τη διαχείριση του φάσματος που διατίθεται για τις εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το γεγονός αυτό, δεν της δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει το ποιος σταθμός μεταφέρεται και ποιος όχι και υπό ποιες συνθήκες. Οι αυτοδικίες όποιας μορφής, είναι απαράδεκτες σε ένα ευνομούμενο κράτος».
Ο κ. Μορώνης όταν ρωτήθηκε για περιπτώσεις που η DIGEA «κατέβασε» το σήμα Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών, επειδή δεν κατέβαλαν το συμφωνηθέν ενοίκιο για τις συχνότητες, σημείωσε ότι το ΕΣΡ δεν έχει τέτοιου είδους καταγγελίες. «Δεν είναι στη γνώση μας αυτή η πρακτική», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σημειώνοντας ότι «η περίπτωση του MEGA είναι η πρώτη».
Οι δύο δηλώσεις του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ότι δηλαδή «η ύπαρξη χρέους δεν δίνει το δικαίωμα στην DIGEA να αποφασίζει το ποιος σταθμός μεταφέρεται και ποιος όχι και υπό ποιες συνθήκες», καθώς και η αποκάλυψη που έκανε ότι «το ΕΣΡ δεν έχει τέτοιου είδους καταγγελίες, για διακοπή σήματος λόγω χρεών από Περιφερειακά κανάλια», δημιούργησε πλέον μια νέα νομιμοποιητική βάση διεκδίκησης επαναφοράς του ψηφιακού σήματος σε όλα τα κανάλια της Περιφέρειας που είχαν πάψει να εκπέμπουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: