Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι διατροφικές ελλείψεις που εμποδίζουν την απώλεια βάρους

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι, συγκριτικά με τη δεκαετία του 1970, σήμερα τρώμε κατά μέσο όρο 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, ως επί το πλείστον από σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης και άλλους υδατάνθρακες.


Δηλαδή, πρόκειται για τρόφιμα πλούσια σε θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, που όμως δημιουργούν διατροφικές ελλείψεις σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη D, επηρεάζοντας αρνητικά το μεταβολισμό μας και συνολικά την υγεία μας. Η χαμηλή, επίσης, σε φυτικές ίνες διατροφή και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως οι περιβαλλοντικές τοξίνες, έχουν ως αποτελέσματα το σύνδρομο διαρροής εντέρου και πολλά άλλα γαστρεντερικά προβλήματα, τα οποία αναστέλλουν την περαιτέρω απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
«Οι ελλείψεις αυτές είναι η βασική υποκείμενη αιτία της αντίστασης απώλειας βάρους. Θεωρώ, όμως, ότι η σωστή θεραπεία με τις απαραίτητες βιταμίνες και τα κατάλληλα μικρο- και μακρο-μόρια μπορεί να βοηθήσει να επανέλθει ο μεταβολισμός του ασθενή και να εξισορροπηθεί η χημεία του σώματος, δηλαδή να πάρει ο οργανισμός τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται για να κάψει το λίπος, να εξισορροπήσει το σάκχαρο στο αίμα, να σταθεροποιήσει τις ορμόνες και να οικοδομήσει και να διατηρήσει τη σωστή μυϊκή μάζα. Διότι, αυτό που αξίζει να θυμόμαστε εν τέλει είναι, ότι μόνο η κατάλληλη εξατομικευμένη αγωγή, είναι αυτή από την οποία προκύπτει το μεγαλύτερο όφελος», υπογραμμίζει η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: