Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ: «Νοιώθω έτοιμος… Έχω άποψη… Οφείλω να είμαι Πρόεδρος όλων… Η γνώμη μου για τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο είναι πως ………..

Δημήτρης Μπουγιώτης
Η πρώτη συνέντευξη
του νέου Προέδρου της Δ.Κ. Ναυπλίου


Η παραίτηση του επιτυχημένου και δραστήριου Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου Χρήστου Νταβάκου, για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, άνοιξε τον δρόμο της ευθύνης στο νεώτερο αιρετό Σύμβουλο, τον 32χρονο Ναυπλιώτη, πτυχιούχο του Πάντειου Πανεπιστήμιου, Δημήτρη Μπουγιώτη.
Η ανακοίνωση της ανάληψης, με υπογραφή του επι κεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ναύπλιο επόμενη μέρα», και Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, μας έβαλε σε τρεξίματα για να προλάβουμε να σας δώσουμε την πρώτη συνέντευξη του νέου Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου.
Μια συνέντευξη μέσα από την οποία θα διαπιστώσετε, για τον Δημήτρη Μπουγιώτη, πως πρόκειται για μια συγκροτημένη προσωπικότητα, με φρασεολογία ήρεμη και στοχευμένη που δείχνει ότι είναι υπέρμαχος των συνεργασιών για το καλό της πόλης και ότι θα προσπαθήσει γι αυτό.
Θα δείτε ακόμη ότι δεν λέει εύκολα εγκώμια αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να χαρακτηρίσει τον Δήμαρχο Ναυπλιέων ως «πεισματάρη», «ορεξάτο» και «θαρραλέο», στην ενάσκηση των καθηκόντων του που, παρά την κρίση καταφέρνει να τα φέρνει βόλτα και να υλοποιεί εκδηλώσεις πανελλαδικού χαρακτήρα που καθιερώνουν το Ναύπλιο ως τόπο αθλητικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Διαβάστε, τι τον ρωτήσαμε και τι μας απάντησε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι ψήφοι που συγκέντρωσες στις εκλογές του 2014 σε ανέδειξαν δεύτερο στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου, με την παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα”. Η παραίτηση Νταβάκου και ο νόμος του Καλλικράτη σε αναβαθμίζουν και σε καθιστούν Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου. Είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις ευθύνες και στις απαιτήσεις της θέσης; Έχεις τη διάθεση, τις γνώσεις και το χρόνο για να ανταποκριθείς;
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ: «Όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θέτεις ως στόχο τη νίκη. Άρα έχεις προαποφασίσει το αν μπορείς να ανταποκριθείς στις ευθύνες και στις απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης. Οι γνώσεις για τα τόσο εξειδικευμένα θέματα με τα οποία ασχολείται η τοπική κοινότητα του Ναυπλίου κερδίζονται μέρα με την ημέρα και θέμα με θέμα, οπότε ποτέ δεν θα είναι αρκετές. Οι σπουδές μου στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Παντείου με κάνουν να νιώθω περισσότερο εξοικειωμένος με τα θέματα που αφορούν τη δημόσια ζωή. Ο χρόνος και η διάθεση επιβάλλονται γιατί πρωταρχικό λόγο έχουν τα ζητήματα της πόλης στην οποία ζούμε παρά οτιδήποτε άλλο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτά, πιστεύω πως μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα της νέας θέσης που αναλαμβάνω».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα ιδεολογικά και πολιτικά σου πιστεύω μπορεί να σε εμποδίσουν από το να βλέπεις και να αντιμετωπίζεις όλους τους Ναυπλιώτες με τον ίδιο τρόπο;
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ: «Μα ακριβώς επειδή έχω τα συγκεκριμένα πολιτικά πιστεύω, τα οποία ποτέ δεν έκρυψα αφού από μαθητής ανήκω και δραστηριοποιούμαι στον πατριωτικό χώρο, επιβάλλεται να αντιμετωπίζω όλους τους Ναυπλιώτες με τον ίδιο τρόπο. Επί τη ευκαιρία θυμήθηκα, κατά τα μαθητικά μου χρόνια, ένα σύνθημα που είχα δει γραμμένο στην εθνική οδό για Αθήνα, το οποίο ανέφερε “Τα κόμματα διχάζουν η Πατρίδα ενώνει”. Ήταν κάτι που με “άγγιξε” και το πιστεύω όσο τίποτε άλλο».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τι νέο θα μπορέσεις να φέρεις στο Ναύπλιον ώστε “να αφήσεις την σφραγίδα” σου;
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ: «Τι θα μπορέσω δεν το γνωρίζω, τι θα προσπαθήσω όμως μπορώ να σας το πω με σιγουριά. Κύριο μέλημα είναι η διευκόλυνση των καθημερινών προβλημάτων των Ναυπλιωτών. Να κάνουμε την πόλη μας λειτουργική και προσιτή. Το ότι ζούμε σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν σημαίνει πως πρέπει να επαναπαυτούμε. Η ανάδειξη της ιστορικότητας του Ναυπλίου και της τεράστιας πολιτιστικής του υπόστασης, η καλαισθησία, και οι παροχές που οφείλει να διαθέτει το Ναύπλιο, είναι βασικά θέματα στα οποία θα προσπαθήσω να συνεισφέρω. Επιπλέον, από αυτή τη θέση που αναλαμβάνω θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο και μέσο να καταδείξω τη μεγάλη αδικία που συμβαίνει στην πόλη μας εξαιτίας του Προεδρικού Διατάγματος του 1989. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν με καινοτόμες ιδέες στο ιστορικό μας κέντρο και δεν μπορούν. Η βασική οικονομική δραστηριότητα της πόλης στηρίζεται στον τουρισμό. Το Ναύπλιο δεν δέχεται τους ίδιους αριθμούς επισκεπτών όπως πριν 30 χρόνια αλλά εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους. Η προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα που υπάρχουν είναι επομένως αναγκαία. Σαφέστατα αυτό το θέμα μπορεί να αλλάξει μόνο από το ΣτΕ αλλά αν υπάρξει μια οργανωμένη προσπάθεια από φορείς και αυτοδιοίκηση είμαι πεπεισμένος ότι μόνο θετικό θα είναι το αποτέλεσμα».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Είσαι μέλος της Δημοτικής Παράταξης “Ναύπλιο Επόμενη μέρα”. Μέχρι σήμερα ανταποκριθήκατε στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, ώστε να δικαιούστε να ζητήσετε και πάλι την ψήφο των Ναυπλιωτών; Πού υστερήσατε;
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ: «Η Δημοτική Παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» δεν υπέκυψε στη λογική των προεκλογικών υποσχέσεων αλλά κράτησε μια στάση ειλικρίνειας. Δυστυχώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 συνέπεσαν με μια κάκιστη οικονομική συγκυρία για την πατρίδα μας. Λογικό είναι να μην γλιτώσει από αυτόν τον κυκεώνα ούτε ο Δήμος Ναυπλιέων. Οποιαδήποτε παράληψη ή καθυστέρηση δικαιολογείται όταν τα ταμεία είναι άδεια. Αναγνωρίζω όμως τις προσπάθειες όλων. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους έστω και με τα πενιχρά μέσα που προσφέρει η κεντρική πολιτική εξουσία. Σε ότι αφορά τη ψήφο, ένα χαρακτηριστικό των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πως κρινόμαστε ως μονάδες και όχι μόνον ως σύνολο. Άρα η απάντηση θα δοθεί από τους ίδιους τους δημότες στις επόμενες εκλογές και όχι από τους σημερινούς αιρετούς».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ποια είναι η γνώμη σου για τον Δημήτρη Κωστούρο ως Δήμαρχο και ως άνθρωπο;

ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ: «Ως Δήμαρχος κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων. Η άποψή μου δεν μπορεί να είναι αντικειμενική γιατί μη ξεχνάτε είμαι αιρετός με τον συνδυασμό του. Πρέπει όμως να αναγνωρίσω δημόσια ότι τον διακρίνει το πείσμα, η όρεξη και το θάρρος, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, οργανώθηκαν σοβαρά πολιτιστικά δρώμενα, πανελλαδικού βεληνεκούς, όπως ο Μαραθώνιος, το Mediterranean Yatch Show κ.α, τα οποία έχουν, πλέον, καθιερωθεί ως θεσμοί στην πόλη μας. Παρά τα γνωστά και μεγάλα προβλήματα (θεσμικά, στελεχικά και οικονομικά) που προέκυψαν από τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου, καταφέρνει να τα βγάζει εις πέρας έχοντας να αντιμετωπίσει ένα πλήθος υποχρεώσεων. Ως άνθρωπο δεν τον έχω ζήσει. Είναι ευκαιρία μέσα από τη συνεργασία μας να γνωρίσω τον Δημήτρη Κωστούρο όχι μόνον ως Δήμαρχο αλλά και ως προς την ανθρώπινη πλευρά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: