Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Λιγούρηδες, κακομοίρηδες, ψιλοεκβιαστές και εξαγοραζόμενοι

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Επικοινωνία των εκδηλώσεών του, ο ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων ενέταξε στον προϋπολογισμό του ένα ποσόν για προβολή των αποκριάτικων εκδηλώσεων του 2017.
Δυστυχώς δεν υπήρξε κανένα τοπικό ΜΜΕ που να ενθαρρύνει αυτή τη ενέργεια διαφανούς διάθεσης δημοτικού χρήματος. Ακόμα περισσότερο δεν διάβασα πουθενά μια κάποια επισήμανση ότι τα λίγα αυτά χρήματα θα πρέπει να διατεθούν με κάποια κριτήρια αποτελεσματικότητας όπως: Χρησιμότητα, αναγνωσιμότητα, επιθυμητό γεωγραφικό εύρος διασποράς του μηνύματος, πολλαπλότητα επικοινωνίας του μηνύματος, επίπεδο ποιοτικής προβολής και άλλα πολλά.
Όταν το Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ ανακοίνωσε την κατανομή του ποσού στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως κάνει πάντοτε για κάθε δαπάνη, βγήκαν οι κομπλεξικοί και οι λιγούρηδες να κάνουν την γκρίζα κριτική τους. Για παράδειγμα, την έπεσαν στην εταιρεία ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – ΡΑΣΙΑΣ, γιατί η αξιολόγηση της δουλειάς της (φωτογραφίες, από όλες τις εκδηλώσεις, video από κάθε ενέργεια και αναρτήσεις στο μεγαλύτερης επισκεψιμότητας site της Αργολίδας) εκτιμήθηκε που εκτιμήθηκε στα 600 ευρώ + ΦΠΑ, κρίθηκε από αυτούς ως υπερβολική.

Οι ίδιοι ψιλοσυκοφάντες αναφέρθηκαν σε κάποια ΜΜΕ για τα οποία αποφασίσθηκε το ποσόν των 300 ευρώ + ΦΠΑ και σε άλλα τα ποσά των 200 και 150 ευρώ. Και τους αποκαλώ ψιλοσυκοφάντες γιατί απέδωσαν τον καθορισμό των ποσών σε ευτελή κίνητρα αναφέροντας ότι «…όσοι δεν έχουν καλές σχέσεις ή κάνουν κριτική στον Δήμαρχο, την πρόεδρο και γενικά στη Δημοτική αρχή όχι μόνον δεν έλαβαν διαφήμιση αλλά ούτε καν τους στάλθηκε το πρόγραμμα για να ενημερώσουν δωρεάν τον κόσμο».
Πρόκειται για ανθρώπους που λειτουργούν με νοοτροπία βρώμικου Συριζαίου και δίνουν στην κοινωνία την δική τους διαστροφική οπτική προσέγγιση της πραγματικότητας ανακατεύοντας τα γεγονότα με την βοθροφαντασία τους.
Δεν τους απασχόλησε καν το γεγονός ότι επιλέχθηκε η εφημερίδα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, για να φέρω ένα μόνο παράδειγμα βρώμικης πρόθεσης.
Αλλά και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, όπως ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ή η ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν έδειξαν να ενοχλούνται γιατί τα ΑΡΓΟΛΙΚΑ τους αποκαλούν «ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ», ενώ έχουν δημοσιεύσει πληθώρα επικριτικών κειμένων κατά της δημοτικής αρχής Κωστούρου.
Είναι κρίμα που, άνθρωποι οι οποίοι «αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί», γράφουν τέτοια εμετικά κείμενα, με τα οποία κατηγορούν ΜΜΕ με ιστορία ότι χρηματίζονται για 200 ευρώ και συγχρόνως κλείνουν το μάτι στην εξουσία υπονοώντας ότι «δώσε και μένα μπάρμπα για να μην σου την πέφτω».
Είναι ντροπή, αντί να καταθέσουν το προφίλ του Μέσου τους και τον τιμοκατάλογό τους προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι φορείς να επιλέγουν κάθε φορά τα καταλληλότερα ΜΜΕ, σύμφωνα με το διαθέσιμο ποσόν και την στοχευόμενη αγορά προς ενημέρωση, να εμφανίζονται σε ρόλο «Λιγούρηδων, Κακομοίρηδων, Ψιλοεκβιαστών, Ζητιάνων και Πρόθυμων για εξαγορά της συνείδησής τους».
Περίπου όπως και η υπερήφανη κυβέρνησή μας εμφανίζεται στους «εταίρους» ζητιανεύοντας λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία με αντίτιμο την ταπείνωση του Λαού και του Έθνους.
Θα επανέλθω όμως…



Δεν υπάρχουν σχόλια: