Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Πόσες θερμίδες καίτε κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού;

Aν αναβάλλετε κάνετε τος δουλειές του σπιτιού, το γεγονός ότι μπορείτε κάνοντάς τις να κάψετε αρκετές θερμίδες, ίσως είναι το κίνητρο που χρειάζεστε!

Kαθάρισμα
Για τις ελαφριές δουλειές, όπως το ξεσκόνισμα, το άπλωμα ρούχων κ.λπ. μπορείτε να δαπανήσετε 171 θερμίδες ανά ώρα. Αν κάνετε ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να κάψετε πολύ περισσότερες.


Σκούπισμα
Με τον παραδοσιακό τρόπο, μπορεί να οδηγήσει στο κάψιμο έως και 269 θερμίδων ανά ώρα. Αν τραβήξετε και τα έπιπλα για καλύτερο καθάρισμα, οι θερμίδες που θα κάψετε θα αυξηθούν κατά πολύ και μπορεί να φτάσουν έως και τις 408/ώρα! Αλλάζοντας τη θέση των επίπλων για μία ώρα θα έχετε κάψει θερμίδες όσες θα καίγατε αν παίζατε 50 λεπτά τένις.

Κηπουρική
Βάλτε τα γάντια σας, πάρτε τα εργαλεία σας και βγείτε στον κήπο. Μία ώρα ενασχόλησης με την κηπουρική σημαίνει ενεργειακή δαπάνη 376 θερμίδων/ ώρα.

Βάψιμο
Αν ένας από τους στόχους σας για τη νέα χρονιά είναι να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας και να βάλετε χρώμα στους τοίχους σας, τώρα έχετε έναν ακόμη λόγο για να το κάνετε. Μία ώρα βαψίματος θα σας βοηθήσει να κάψετε 306 θερμίδες.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: