Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Φανταστικό σενάριο συνεργασίας Δήμου Ναυπλιέων με Αρτέμη Σώρα

Δεν μπορεί να γράφεις ότι «… είναι αλήθεια πως Δήμος της Αργολίδας έπεσε στη φάκα του Σώρα»! Και στον τίτλο του θέματος να μιλάς για «Συμμαχία Κωστούρου με απατεώνα Σώρρα!».
Είναι τουλάχιστον ανόητο, για κάποιον που δημοσιογραφεί, να κονταροχτυπιέται με τον εαυτό του και να αυτοαναιρείται, μέσα σε δύο συνεχόμενες φράσεις, όπου, η πρώτη φανερώνει πλάνη και η δεύτερη πρόθεση.
Όσο για την εμπάθεια, και τον φόβο, είναι φανερό πως σήμερα κάνουν γιορτή. Αρκεί να διαβάσει κανείς το πώς παρουσιάζεται η απάντηση του Δημάρχου Δημ. Κωστούρου από διάφορα Blogs της Αργολίδας.
Κάποιοι, την δημοσιεύουν γράφοντας στον υπότιτλο την «εξαγνιστική φράση» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Κάποιοι άλλοι, βρήκαν αφορμή να κτυπήσουν κάτω από τη μέση τον Κωστούρο, οι μεν, και τον Καμπόσο οι δε. Χωρίς καν να μπουν στον κόπο να διαβάσουν τα έγγραφα ή την απάντηση που αναδημοσιεύουν.


Άλλοι εξαφάνισαν την αντιπολίτευση, για να μη μπουν και οι δικοί τους στο κάδρο. Άλλοι, καπάκωσαν στα γρήγορα την απάντηση Κωστούρου, για να απαλύνουν τις συνέπειες της δημοσίευσης. Άλλοι, το έκανα πρώτο θέμα, υπερτονίζοντας την φιλική, προς τον Καμπόσο, στάση του blog που έκανε τυμβωρυχία ψάχνοντας για θησαυρό… που όμως δεν υπήρχε.
Κρίμα!
Κρίμα και για το blog που παρασύρθηκε και κλιμάκωσε αυτή την επιπόλαιη ενέργεια (ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αποδίδει πρόθεση συκοφαντίας του ιδίου και της πόλης). Έλειψε η «δεύτερη σκέψη» και επικράτησε η επιθυμία για περισσότερα κλικ και γρατζουνίσματος ενός δημάρχου.
Κρίμα για κάποια άλλα blog, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν πως δεν έχουν ή φοβούνται να εκφράσουν την ορθή σκέψη.
Κρίμα και για ότι θα ακολουθήσει. Δικαστική εμπλοκή από τη μια και συνέχιση της πολιτικής θηλασμού των οικόσιτων «επιτήδειων ουδέτερων», από την άλλη.
Μεγάλος χαμένος, αυτής της ανόητης δημιουργίας θέματος εκ του μη όντος, οι σχέσεις των δύο μεγάλων Δήμων της Αργολίδας και όσων με διακριτικότητα είχαν εργασθεί για την ανάδειξη των κοινών συμφερόντων που υπάρχουν.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων, που υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος, και ακολουθώντας τον σύνδεσμο που παραθέτουμε στο τέλος, δείτε και την ανάρτηση του Argos Press που είναι τραβηγμένη από μαλλιά.

Αντί επιλόγου, πρέπει να πούμε ότι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση της θεματολογίας επί της οποίας καλούνται να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχει υποχρέωση να φέρει προς συζήτηση τα αιτήματα των Δημοτών (στην περίπτωση που αναφερόμαστε υπήρξε αίτημα 91 πολιτών, το 2014). Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι  να αποφασίζουν επ’ αυτών. Ο Δήμαρχος –εν δυνάμει- είναι εισηγητής των περισσοτέρων θεμάτων.  Το υπό εξέταση θέμα είχε ως αντικείμενο την ώθηση του Δημάρχου για ανεύρεση εναλλακτικών επενδυτικών λύσεων (χωρίς δαπάνες ή υποχρεώσεις του Δήμου). Πουθενά δεν υπήρχε αναφορά κάποιου οργανισμού, κάποιας επενδυτικής εταιρείας ή κάποιου φιλοδοξούντος επενδυτή ή δωρητή.
Εν τέλει, «άνθρακες ο θησαυρός», όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Δημήτρης Κωστούρος.
Μόνο που η καύση άνθρακος (όπως επιχειρούν διάφοροι) δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα που ως γνωστόν είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία όσων το αναπνέουν. (Γι’ αυτό και η εκπομπές CO2 , πέραν ενός ορίου τιμωρούνται).






Δεν υπάρχουν σχόλια: