Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Οι επιπτώσεις στην Αργολίδα, από την σύμπραξη ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Γιατί κινδυνεύει ο Μανιάτης και πόσο πιθανή είναι η εκλογή του Χρονόπουλου

Ειδικότερα στην Αργολίδα, η σύμπραξη ΚΙΔΗΣΟ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σταθεροποιεί το κόμμα στην τρίτη θέση και εδραιώνει την μία έδρα που ήδη κατέχει.
Όμως, η νέα δυναμική θα αλλάξει τις υφιστάμενες ισορροπίες και η εσωκομματική παντοδυναμία του Γιάννη Μανιάτη, παύει να θεωρείται δεδομένη. Αντιθέτως, η νέα πολιτική γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, θα διεκδικήσει, για πρώτη φορά με προνομιακούς όρους, την ευθύνη αντιπροσώπευσης του νέου σχήματος και των πολιτών της Αργολίδας.
Εκφραστές αυτής της γενιάς, όπως έχουν καταγραφεί στο πολιτικό υποσυνείδητο των ψηφοφόρων είναι ο Παύλος Χρηστίδης και ο Ανδρέας Χρονόπουλος.


Ο Παύλος Χρηστίδης (Δικηγόρος) έχει δημιουργήσει ήδη μια «εκλογική μαγιά» στην Αθήνα όπου και δραστηριοποιείται, χάρις στον ρόλο του ως Γραφείου Τύπου της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στην Αργολίδα (είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων), αν και η παρουσία του είναι ελάχιστη, διατηρεί δυνάμεις και η δυναμική του, θεωρείται βέβαιο πως, θα οδηγηθεί προς εκφραστές της νέας γενιάς.

Ο Ανδρέας Χρονόπουλος έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, δείχνοντας ότι και θέλει και μπορεί να κερδίζει πολιτικές μάχες. Είναι ένα πολιτικό στέλεχος που παρά το νεαρό της ηλικίας του πρόλαβε και «γνώρισε τον κρατικό μηχανισμό» μέσα από το επιτελείο του σημερινού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσαφάρα. Χαρακτηρίζεται από την επιμονή στον στόχο και διατηρεί άριστες σχέσεις με τα επιτελεία του Γιώργου Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά. Έχει ακόμη το πλεονέκτημα ότι τον στηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή και δεν βαρύνεται με όσα οι ψηφοφόροι καταλογίζουν στους παλαιούς –μνημονιακούς – βουλευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: