Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Το κομματικό μέτωπο των Συριζογενών δικηγόρων ηττήθηκε από τη λογική της ευπρέπειας και του επαγγελματικού συμφέροντος

Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του  Λογαριασμού Ενίσχυσης -Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Ναυπλίου (ΛΕΑΔΙΝ).
Οι κάλπες ανέδειξαν τους εξής: Επανεξελέγησαν τα μέλη  Μάρθα Γιαννάτου, Αντωνία Δελή και Παναγιώτης Δελής. Επανεξελέγη επίσης, ο Δημήτρης Σαλαπάτας ο οποίος είναι πρόεδρος εδώ και τρία χρόνια..
Ο Σίμος Βαρδάκας είναι το νέο μέλος που μπαίνει στο Δ.Σ.
Η Χριστίνα Μελίδη και ο Παναγιώτης Μπέσκας εξελέγησαν μέλη της Ε.Ε.


Η προσπάθεια της Συριζογενούς ομάδας δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου που επιχείρησαν να κομματικοποιήσουν τις εκλογές και να νομιμοποιήσουν λογικές καταψήφισης λόγω πολιτικών απόψεων, συνάντησε τείχος αντίδρασης από την πλειοψηφία των δικηγόρων που αποφάσισε και έκρινε κατ’ αξίαν.
Η ομάδα που επιχείρησε να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος των δημοκρατικών αξιών, προβάλλοντας λογικές αποκλεισμού και μίσους, ηττήθηκε. Το σώμα των δικηγόρων αντέδρασε υπερψηφίζοντας συναδέλφους τους που έχουν αποδείξει την αξία τους και αρνήθηκε να επιτρέψει την κυριαρχία της κυβερνητικής λογικής, αποκλείοντας τους κομματικούς εκπροσώπους της.
Οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ και ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να εκλέξουν παρά μόνο τον κ. Σίμο Βαρδάκα, ο οποίος και με ανάρτησή του στο F.B., αναγνωρίζει την προσπάθεια που έκανε να αποκλεισθούν υποψήφιοι με πολιτικοϊδεολογικά και όχι επαγγελματικά κριτήρια.
Διαβάζοντας τις αναρτήσεις του «δημοκρατικού» εκπροσώπου και του εκπροσώπου της πλειοψηφίας των ψηφισάντων, μπορείτε να βγάλετε χρήσιμα και κρίσιμα συμπεράσματα.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΙΜΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
«Στις 04.12.2016, οι δικηγόροι του Δ.Σ. Ναυπλίου ψήφισαν για το Λ.Ε.Α.ΔΙ.Ν. (Λογαριασμός Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Ναυπλίου).
Ευχαριστώ τους συναδέλφους που μέσα σ' ένα έντονα πολωτικό κλίμα, με την ψήφο τους με ανέδειξαν στην τιμητική πρώτη θέση.
Την αντίδραση δε, πολλών συναδέλφων, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, την θεωρώ, για τον δικό μου αξιακό κώδικα, και λογική και επιβεβλημένα πολιτική.
Αντίδραση σε μια απροσδόκητη αγαστή συνεργασία επανεκλεγέντος, ο οποίος δηλώνει ότι είναι δικαίωμά του να παρίσταται σε μνημόσυνα σφαγιασθέντων από τους κομμουνιστές, με "εκσυγχρονιστή" θεσμικό παράγοντα της συντηρητικής παράταξης (ένθερμο Μητσοτακικό).
Επιπροσθέτως θέλω να καταστήσω γνωστό ότι δεν με εκφράζει η βολική άποψη του ότι "είναι μια "παρέα" το Διοικητικό Συμβούλιο", όπως και η λογική των "γενναιόδωρων" παροχών. Στόχος όλων μας, Διοίκησης και μελών, πρέπει να είναι η σταθερή πορεία του ΛΕΑΔΙΝ στο δύσκολο μέλλον του.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που για μια ακόμη φορά με εμπιστεύτηκαν και ανανέωσαν την εντολή τους προς εμένα για τη νέα θητεία μου (πέμπτη στη σειρά) 2017-2019. Δυστυχώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού γνωστοί κύκλοι του Δικηγορικού Συλλογου Ναυπλίου προσπάθησαν (τελικά με αποτυχία) να δώσουν πολιτικό χαρακτήρα στις φετινές εκλογές δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο και υποτιθέμενο "δημοκρατικο" τόξο απέναντι σε εμένα προσωπικά αλλά και στους συναδέλφους μου - μέλη του δ.σ. ΛΕΑΔΙΝ. Το μόνο σχόλιο που θα κάνω για τους αγαπητούς αυτούς συναδέλφους είναι το εξής:
Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάποιος καλύτερος είναι να προσπαθήσει περισσότερο, να διοχετεύσει το χρόνο και την ενέργειά του σε σκοπούς παραγωγικούς να απορρίψει την παρακμή και έτσι να ζήσει μια γεμάτη και δημιουργική ζωή. Η ανάπτυξη των ικανοτήτων είναι ελευθερία, η τυφλή εξίσωση των πάντων είναι φασισμός!!!!
Αυτή η αυτονόητη για μένα αρχή, όμως, αποτελεί κόκκινο πανί για μερικούς συναδέλφους που προσπάθησαν να συντρίψουν κάθε δημιουργική προσπάθεια μόνο και μόνο επειδή δεν προέρχεται από το δικό τους χώρο.....!!! τον αυτοχαρακτηριζόμενο εντελώς αυθαίρετα και αναιδώς "προοδευτικό" !!! Αντίθετα με τη κοινή λογική που πρέπει να επικρατεί δυστυχώς και στο χώρο μας οι γνωστοί αριστερίζοντες κύκλοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν τη γνωστή πρακτική της αποσύνθεσης!!!. Μόνο και μόνο για να έχουν...... αφήγημα!!! Δυστυχώς για αυτούς.... και ευτυχώς για εμάς απέτυχαν!!!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΑΔΙΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: