Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η προς τα …κάτω εξίσωση των Ελλήνων!

Γράφει ο Νικόλαος Η. Σκαντζός

Το είδαμε κι'αυτό !
Σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών μία τεράστια σχηματισμένη ουρά ανθρώπων, να  περιμένει υπομονετικά για να πάρει μιά δωρεάν γκοφρέτα !
Ένα τόσο δα γλυκάκι.
Ένα γλυκάκι της μπουκιάς.
Μιάς μπουκιάς ελεημοσύνη.
Το μοιράζει κάποιος "φιλάνθρωπος" ο οποίος παρακολουθεί και με ενδιαφέρον, για να διαπιστώσει, πόση ώρα μπορούν να αντέξουν στην ουρά όρθιοι οι εξαθλιωμένοι, πόσο αρέσει το ....γλυκάκι του, πόσο γνωστό μπορεί να το κάνει με αυτόν τον τρόπο στην αγορά, αλλά και πόσο διάσημη μπορεί να γίνει η .....αφεντιά του μοιράζοντας γλυκάκια της μπουκιάς.
Η ουρά των εξαθλιωμένων αποτελείται, από μιά πανσπερμία ατόμων από διάφορες χώρες, που με το έτσι θέλω, έχουν εισβάλει στο ξέφραγο αμπέλι των Ελλήνων.


Πακιστανοί, Αφγανοί, Αλβανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Σύριοι, Ρομά, Ρουμανορομά, Βουλγαρορομά,  και.. πάει λέγοντας με Ελληνες Ρομά και Έλληνες που μέχρι πριν ήταν νοικοκύρηδες, αλλά τώρα ζούν στο δρόμο και βιώνουν την ζωή των λαθρομεταναστών, έχουν γίνει ένα με αυτούς και δεν τους ξεχωρίζεις ανάμεσά τους παρά μόνο από την Ελληνική γλώσσα που μιλάνε.
Όλοι αυτοί πλάϊ-πλάϊ.
Μιλάμε για την απόλυτη εξίσωση του πρώην ντόπιου νοικοκύρη, με τον πεινασμένο λαθροεισβολέα.
Την εξίσωση του ρακένδυτου με τον πρώην ατσαλάκωτο.
Του περιφερόμενου σκηνίτη με τον ντόπιο και στέγη διαθέτοντα.
Του ζήτουλα με τον πρώην αυτάρκη.
Βέβαια, εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι στις ουρές των συσσιτίων που στήνονται στις ενορίες της Εκκλησίας, μαζί με τους ξένους συνωστίζονται και πολλοί Έλληνες, για ένα πιάτο φαγητό.
Επειδή σε αυτές τις ουρές, δεν τις δείχνουν μέχρι σήμερα οι κάμερες, ήταν σαν να μην συνέβαινε τίποτα, ήταν σαν να μην υπήρχαν.
Είναι γνωστή και η συνήθης ρήση του Νεοέλληνα που σου λέει:  "το είπε η Τηλεόραση! ", για να σου πιστοποιήσει την "εγκυρότητα" της είδησης και ότι το..."γεγονός" πράγματι συνέβη.
Στην Ελλάδα του σήμερα είναι γνωστό ότι: ό,τι δεν δείχνει η τηλεόραση, δεν αποτελεί είδηση και ακόμη ότι, αν δεν σε δείχνει η τηλεόραση, δεν.....υπάρχεις !
Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι που εμφανίστηκε ο μίστερ.. γκοφρέτας! Αυτός, σε συνεργασία με τα κανάλια, αποφάσισαν να δείξουν τον απόλυτο εξευτελισμό του Έλληνα, που περιμένει στην ουρά μαζί με τους λάθρο για να πάρει ένα σνάκ.
Η επιχείρηση "μοίρασμα γκοφρέτας" οργανώθηκε τέλεια.
Ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι έσπευσαν στον τόπο που μοίραζαν την γκοφρέτα, έστησαν τις κάμερες και να η "είδηση" να κάνει το γύρο των καναλιών, το γύρο των ραδιοφώνων, των  εφημερίδων και των διαφόρων εντύπων.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν, ότι σύστημα πλέον δεν μπορεί να κρύβει την ωμή πραγματικότητα, δεν μπορεί να κρύβει άλλο τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και δεν μπορεί να κρύβει τον ευτελισμό και την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του Νεοέλληνα που ξέπεσε στο τελευταίο σκαλί στου κακού της σκάλας.
Δεν μπορεί να κρύψει, το φαινόμενο του Έλληνα ζήτουλα, με απλωμένο το χέρι.
Αυτό προσπαθεί να περιγράψει και ο Εθνομηδενιστής
εκείνος που έγραψε και εκείνο το σύνθημα, σε τοίχους της Αθήνας.
Ένα σύνθημα, μαχαιριά στην καρδιά, σε όποιον πονάει αυτόν τον δύσμοιρο τόπο και τον λαό του και τύχει να το διαβάσει:
Ιδού:
"ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ,...ΚΑΤΑΝΤΑΣ "

Καημένη Ελλάδα !!

Νικόλαος Η. Σκαντζός

Δεν υπάρχουν σχόλια: