Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΣ Κορίνθου και Ερυθρός Σταυρός συνεργάζονται και παρέχουν γνώσεις που σώζουν ζωές

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών την Παρασκευή το απόγευμα (4 Νοεμβρίου 2016), το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2016) και το πρωί της Κυριακής, (6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016) με σκοπό την αρτιότερη εκπαίδευση των μελών του.
Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών ''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ'' διάρκειας 20 ωρών υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.


Το πρόγραμμα αποτελείται από 7 βασικές ενότητες 20 ωρών (1-7), στις οποίες αυτοί που το παρακολουθούν εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή:
1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
3. ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ
4. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
5. ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ
6. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Η εκπαίδευση των πολιτών αποβλέπει στο να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Για να τα παρακολουθήσετε, αρκεί μία αίτηση συμμετοχής στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια.
Ώρες Σεμιναρίου: Παρασκευή 17:00 με 21:00 ή 18:00 με 22:00 και Σαββατοκύριακο 09:00 με 17:00.

Αριθμός συμμετεχόντων: 35 άτομα συνολικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: