Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης Μαλτέζος: Τι είδα, τι άκουσα και τι κατάλαβα στην σύνοδο των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας

Η πρώτη Σύνοδος Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία είχα την τύχη να συμμετάσχω χθες το βράδυ στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, με γέμισε ελπίδα.
Κατ' αρχήν γνωριστήκαμε με τους νέους Τομεάρχες που τοποθετήθηκαν σε κάθε Νομό, τους νέους Υπευθύνους Οργάνωσης και Στρατηγικού Σχεδιασμού για κάθε Περιφερειακή Οργάνωση. Άνθρωποι εξαιρετικοί, μείγμα εμπειρίας και όρεξης για προσφορά στο κόμμα. Το γεγονός ότι αψήφησαν τόσοι άνθρωποι το χρόνο, τον κόπο και τα έξοδα και ήλθαν από Θράκη, από Ήπειρο και από κάθε απομακρυσμένο μέρος δείχνει πολλά.


Πολύ πιο πυκνή δομή του κόμματος, οι Τομεάρχες θα είναι οι σύνδεσμοι της Περιφερειακής Οργάνωσης με τις ΔΗΜΤΟ και τις ΝΟΔΕ.
Και καλά με τα οφίτσια θα μου πείτε αλλά επί της ουσίας τι κάνετε; Ο κόσμος είναι απελπισμένος, καχύποπτος, δεν πιστεύει πια σε τίποτα. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτυπώνεται σε αθρόα εισροή ψήφων στη Ν.Δ., πολλοί λένε ότι θα ψηφίσουν όποιον τους τάξει το πιο εξωφρενικό ψέμμα ή είναι πρόθυμοι να επιτεθούν σε όποιον τους υποδείξουν ως μισητό εχθρό.
Εδώ είναι το στοίχημα. Το να ανεβαίνεις πάνω στα τρακτέρ και να λες στους αγρότες ότι αύριο το πρωί δε θα πληρώνουν τίποτα για φόρους και ότι θα τους πνίξεις στις επιδοτήσεις είναι το εύκολο. Μετά όμως θα βρεθείς στη θέση της σημερινής απερχόμενης επονείδιστης κυβέρνησης, αφού θα έχεις βυθίσει τη χώρα κι άλλο πιο κάτω.
Ο Πρόεδρος δε θέλει αυτό. Θέλει να πείσει και όχι να κολακέψει, να εμπνεύσει και όχι να εξαπατήσει. Στο χθεσινό χαιρετισμό του μας μίλησε για ανάγκη παλινόρθωσης των θεσμών του αστικού κοινοβουλευτισμού, για επαναφορά του κύρους των θεσμών, για αναγνώριση της εξουσίας των Ανεξαρτήτων Αρχών και του Κράτους Δικαίου.
Ένιωσα πραγματικά για άλλη μία φορά πολύ περήφανος για τις επιλογές μου. Πάμε όλοι μαζί γιατί οι καταστάσεις έρχονται με ταχύτητα. Όπως είπε χθες και ο Κυριάκος: είναι μία πολύ καλή συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς όμως μέσα σε μία πολύ κακή κατάσταση για τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: