Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Η πόλη που διάλεξαν οι Φίλοι του κρατιδίου του Μπουτάν για να κάνουν την 8η Πανευρωπαϊκή συνάντησή τους


Άπαντες οι φίλοι και εκπρόσωποι του «Βασιλείου του Δράκου του κεραυνού» στην Ευρώπη, απαθανατίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος, έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Με την παρουσία πενήντα περίπου, εκπροσώπων, (πρώην και νυν διπλωματών), πραγματοποιήθηκε (στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016) στην αίθουσα του «Βουλευτικού» στην πόλη του Ναυπλίου, η 8η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση των φίλων  του Κρατιδίου του Μπουτάν.
Το εν λόγω «Βασίλειο του κεραυνού του Δράκου», αν και βρίσκεται κρυμμένο στα ανατολικά Ιμαλάια, ανάμεσα στο Θιβέτ και την Ινδία, ωστόσο μπορεί να βασίζεται στους χιλιάδες στενούς του φίλους ανά τον κόσμο, οι οποίοι φροντίζουν από το δικό τους μετερίζι, για την αειφόρο ανάπτυξή του…


Ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, ομιλών στο «Βήμα» του Βουλευτικού, ενώ στο πάνελ διακρίνονται ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φιλίας με το Μπουτάν κ. Ρομόλο Γκαντόλφο (μέσον), ο Αντιπρόεδρος του ιδίου Συνδέσμου κ. Δημήτρης Ιωαννίδης (δεξιά) και η Πρέσβειρα του Μπουτάν στην ΕΕ, κ. Pema Choden.
Την εκδήλωση, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους στην πόλη, ενώ στην συνέχεια συνομίλησε ιδιαιτέρως με την Πρέσβειρα του Μπουτάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρία Pema Choden.

Σε γνωστό εστιατόριο της παραλίας στο Ναύπλιο, δείπνησαν οι φίλοι και διπλωμάτες οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που έλαβε χώρα νωρίτερα, στο Βουλευτικό. Διακρίνονται από αριστερά: Η Πρόεδρος του ΔΣ των Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφ. Πρωτοδικείου Ναυπλίου κ. Ειρήνη Κορδώνηο DrWerner Haring(Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου) μετά της συζύγου του, κ. Dagmar Haring-Nestroy
Οι φίλοι και εκπρόσωποι του ιδιαίτερου αυτού κρατιδίου των Ιμαλάϊων, ενθουσιάστηκαν από την φιλοξενία των εκπροσώπων του Δήμου Ναυπλίου, ενώ εξέφρασαν τα καλύτερα λόγια για τα τοπικά εδέσματα που δοκίμασαν.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Αργολίδα, επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους στην Επίδαυρο, τις Μυκήνες, αλλά και γνωστές τοπικές επιχειρήσεις όπως οινοποιία κ.α.
Η συνάντηση αυτή αποτελεί πλέον θεσμό και φιλοξενείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: