Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Να χτίσουμε ξανά το απρόσμενο…

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Στην σημερινή φάση του αέναου πολέμου ιδεών και κοσμοαντιλήψεων, οι Έλληνες Εθνικιστές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι, κύρια  αποστολή τους, δεν μπορεί να είναι η Ελλαδίτσα του σήμερα. Αποστολή τους είναι «να υπερασπιστούν τα σύνορα του Ελληνισμού».
Πρέπει να πάψουν να είναι θύματα του στείρου Ελλαδισμού. Το νέο πρόσωπο του Ελληνικού Εθνικισμού δεν πρέπει να στηρίζεται σε συρματοπλέγματα, νάρκες και παρωχημένα πυροβόλα. Τώρα, το τελικό σύνορο πρέπει να είναι … όπου άνθρωπος!

Πολιτισμός. Καινοτομία. Τεχνολογία. Δίκτυα. Αυτά είναι τα νέα πεδία όπου πρέπει να δώσουμε τη μάχη και να νικήσουμε. Τα νέα πεδία όπου πρέπει να κυριαρχήσουμε. Αυτοί είναι οι χώροι όπου, η αξία του ανθρώπου μπορεί να υπερισχύσει της δύναμης του κεφαλαίου. Ας βάλουμε λίγο το μυαλό μας να σκεφτεί. Ο Μπιλ Γκέιτς δημιούργησε τα Windows και έκανε την πληροφορική κτήμα του κόσμου. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έστησε το Face Book και διαμορφώνει τον κόσμο. Η Google και άλλοι σημαντικοί παίκτες, επενδύουν στο Cloud και αποκτούν τον έλεγχο της αποθήκευσης των πληροφοριών. Έλεγξαν την επικοινωνία και άλλαξαν τα πρότυπα της κοινωνίας, της οικονομίας και της στρατηγικής. Αντίστοιχα ονόματα άνοιξαν δρόμους στους άλλους τομείς. Να το ξαναπώ λοιπόν. Πολιτισμός. Καινοτομία. Τεχνολογία. Δίκτυα. Αυτά είναι τα νέα πεδία κυριαρχίας.
 

Η διαφόρων μορφών παγκόσμια δικτύωση και επικοινωνία, σε πραγματικό χρόνο, μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ενιαίο χώρο Κεφαλαίων, Εμπορευμάτων, Υπηρεσιών, Προτύπων και Αξιών. Είναι αυτό που μάθαμε να αποκαλούμε παγκοσμιοποίηση. Είναι μια  κατάσταση που πλέον διαμορφώθηκε. Μια πραγματικότητα όπου τα σύνορα δεν ορίζονται με συρματοπλέγματα ούτε φυλάσσονται με νάρκες. Οι Εθνικιστές, που μέχρι σήμερα βιώνουν μόνον τα αρνητικά της, νοιώθουν μικροί και αδύναμοι μπροστά της … την φοβούνται. Την αντιμετωπίζουν αρνητικά και με προσπάθειες «ξεπερασμένων μοντέλων του παρελθόντος και ανομοιογενών συμμαχιών». Φτύνουν αντίθετα στον άνεμο!
Αυτό πρέπει και μπορεί ν’ αλλάξει. Ένας είναι ο τρόπος. Φυγή προς τα εμπρός. Ανεξαρτήτως κόστους και επιπτώσεων.
Πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί, καινοτόμοι και ελκυστικοί στην προώθηση των ιδεών και του αξιακού μας συστήματος. Πρέπει ν’ αλλάξει το περίβλημα και η εκφορά του λόγου. Με απλά λόγια, η ικανότητα των στελεχών μας πρέπει να ξεπεράσει το επίπεδο των επιφανειακών χαρακτηριστικών προσκόλλησης στο παρελθόν και της φρασεολογίας ‘’που έριχνε τις γκόμενες πριν από 50 χρόνια’’. Κάθε εποχή έχει τα δικά της πρότυπα και τα δικά της στερεότυπα επικοινωνίας. Αλίμονο αν μείνουμε κολλημένοι στην προβιά, την χλαμύδα, τη φουστανέλα ή τις μπότες. Τα τιμάμε και …προχωράμε.

Τη στάχτη που θα προκύψει, όταν εμείς θα κάψουμε τα σώματα των νεκρών, (στελεχών, οργανώσεων, τρόπου εκφοράς λόγου κλπ) μετά από τη χαμένη μάχη, δεν πρέπει να τη βάλουμε σε «Λήκυθο». Να την σκορπίσουμε πρέπει, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και να ζητήσουμε από τον Αίολο και τους συντρόφους του ανέμους να την οδηγήσουν ως το τελικό σύνορο. Παντού όπου υπάρχουν άνθρωποι. Εκεί όπου το σύστημα δεν φτάνει ή δεν μπορεί να ελέγξει.
Να είστε σίγουροι πως κάθε κόκκος στάχτης θα γίνει ένας σπόρος που θα καρπίσει.
Έτσι, εκεί, θα χτίσουμε το απρόσμενο… το ελπιδοφόρο… τον Έλληνα Άνθρωπο στην ψυχή και στο νου. Το αναγκαίο στοιχείο για την ανέλιξη της ανθρωπότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: