Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Φίλιππος Πετσάλνικος: «Η Πρώτη Φορά Αριστερά υπήρξε επί Ανδρέα…»

του Κώστα Πρώιμου

Με την προσέλευση φίλων και πρώην υπουργών των κραταιών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο (17 Σεπτεμβρίου), στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, τα εγκαίνια της έκθεσης με ιστορικό υλικό για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Η εκδήλωση με τίτλο από τον «Ανένδοτο στην Αλλαγή», παρουσιάστηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και  νυν  Πρόεδρο του Ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου", κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, οποίος σε πολλές αποστροφές του λόγου του (επί της ιστορικής αναδρομής στα πολιτικά δρώμενα από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα), υπήρξε ιδιαιτέρως επικριτικός στις Κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά- Βενιζέλου, ενώ μίλησε για  οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του Γεωργίου Παπανδρέου το 2011, από  δήθεν χιλιάδες «αγανακτισμένους» που ξημεροβραδιάζονταν έξω από την Βουλή, αλλά και  που την επομένη της πτώσης του, «ξεαγανάκτησαν», έκτοτε δε, εξαφανίστηκαν»…


Μήπως κάποιος «ψήνεται» για το ΚΙΔΗΣΟ;
Το εγγύς μέλλον θα δείξει…
Στην συνέχεια της παρουσίασης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για τα σπάνια χαρίσματα και την αποφασιστικότητα που διέκριναν  τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ηγέτη που έφερε την Αλλαγή σε όλη την νεοελληνική κοινωνία, ασκώντας  ατόφια σοσιαλιστική πολιτική… «Η πρώτη φορά Αριστερά υπήρξε επί Ανδρέα», και όχι σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα… Θεωρούμε επικίνδυνους για την χώρα τους χειρισμούς της  σημερινής Κυβέρνησης... Από το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», τότε δια στόματος Ανδρέα, φτάσανε σήμερα να τα ξεπουλάνε όλα», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο  πρώην Πρόεδρος της Βουλής στο τέλος της ομιλίας του.
Η ανωτέρω εκδήλωση μνήμης, έχει ως σκοπό την διάδοση της αλήθειας στις νεώτερες γενιές για τις κοσμοϊστορικές αλλαγές επί Κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, που ως κύριο στόχο είχαν την σημαντική άνοδο του βιοτικού επιπέδου της μικρομεσαίας τάξης  στην Ελλάδα.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παραβρέθηκαν ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός επί Κυβερνήσεων Παπανδρέου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και τ. Νομάρχης Αρκαδίας κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο περιφερειακός Σύμβουλος και πολιτευτής με το ΚΙΝΗΜΑ κ. Θεόδωρος Ντάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης  της ΠΕ Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας  κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης,  ο δήμαρχος Γορτυνίας Γ. Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης κ. Κακλαμάνος, ο πρώην δήμαρχος της Αρκαδικής Πρωτεύουσας Αλ. Κοτσιάνης και ο πρώην Δήμαρχος «Τρικολώνων»  κ. Γιώργος Μπαρούτσας

Επίσης παραβρέθηκαν, ο Πολιτευτής με το ΚΙΔΗΣΟ Αργολίδας και γνωστός επιχειρηματίας κ. Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, το ιστορικό  τοπικό στέλεχος του κόμματος.  Δ. Δαββέτας, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας κ. Γιάννης Άρχοντας, και  ο πρώην Γραμματέας Π. Καστανός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: