Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πέντε προβληματικές, για τον Δήμο και τους Δημότες, αποφάσεις και πράξεις του Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού

Αλέξανδρος Πνευματικός:
Ζούμε το αποτέλεσμα των πράξεών του
Σίγουρα, ο Αλέξανδρος Πνευματικός που ζούμε τον τελευταίο χρόνο δεν είναι ο ίδιος με τον Δήμαρχο που είχαμε γνωρίσει παλαιότερα. Το μόνο που μας θυμίζει τον ρέκτη Δήμαρχο Κορινθίων είναι η συγκρουσιακή του προδιάθεση και η αρνητική απολυτότητα στην αντιμετώπιση της άλλης άποψης. 
Οι αποφάσεις που λαμβάνει ή που οδηγεί την Δημοτική του Παράταξη να αποδεχτεί, απέχουν πολύ από την λογική υποστήριξης των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.
Τελευταίο παράδειγμα, η απόφαση ανάθεσης του έργου μεταφοράς των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στην μακρινή Τρίπολη, αντί στο γειτονικό με την Κόρινθο ΚΔΑΥ. Μια απόφαση που μόνον πρόσθετο κόστος θα επιφέρει στους Δημότες λόγω αυξημένων μεταφορικών.


Προηγούμενο παράδειγμα, η διακήρυξη της πρόθεσής του ότι θα προτιμά τη ύδρευση ξενοδοχειακής πεντάστερης, υπό ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας, από την ύδρευση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.
Ακατανόητη και υποβαθμιστική του κύρους που συνοδεύει έναν Δήμαρχο υπήρξε και η δημόσια, αήθης, επίθεση κατά Δημότη, λόγω ενυπόγραφου άρθρου του με το οποίο του ασκούσε πολιτική κρητική.
Εντελώς εκτός λογικής ήταν το λεχθέν, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι, «δεν υποχρεούται να ενημερώνει τους δημότες για την ποιότητα του νερού»!
Και βέβαια κορυφαία βλαπτική, για την πόλη και τους επαγγελματίες, η στάση του στο θέμα της Έκθεσης «Κορινθία 2016», που οδήγησε το Επιμελητήριο στην διοργάνωσή της εκτός πόλεως, στον Ισθμό.
Η παρουσία, για πρώτη φορά, οργανωμένης και σοβαρής αντιπολίτευσης ίσως θα μπορούσε να εξηγήσει την στάση του.
 Οι πιέσεις που αντιμετωπίζει από μία σειρά συνεργατών του (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.α), λόγω της επικείμενης αντικατάστασής τους τον Ιανουάριο, εξηγεί μέχρις ενός σημείου τον εκνευρισμό που τον διακατέχει. 
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι της προσωπικής του ζωής καθώς, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος και δεν βλέπει να υπάρχει πολιτικό κόμμα που θα μπορούσε να τον φιλοξενήσει στις βουλευτικές του λίστες.  Αντιμετωπίζει λοιπόν μια νέα πραγματικότητα όπου για πρώτη φορά μετά από 15 ολόκληρα χρόνια κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο και χωρίς δημόσιο λόγο ή εξουσία.

Αυτά όμως, είναι ικανά να ερμηνεύσουν τις επιλογές του σε κορυφαία θέματα αποφάσεων και συμπεριφορών, ή θα πρέπει να αναζητηθεί ο λόγος σε νέα πρόσωπα του περιβάλλοντός του τα οποία τον επηρεάζουν οδηγώντας τον «απέναντι στα συμφέροντα των Δημοτών» και τις ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: