Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΒΑΛΟΣ: Εξακολουθεί η κοροϊδία των αγροτών της Αργολίδας από το πολιτικό προσωπικό που, όμως, οι ίδιοι οι αγρότες συνεχίζουν να εκλέγουν

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο κάμπος στενάζει από την έλλειψη αρδευτικού νερού. Οι τομάτες δεν βγήκαν στην ώρα τους και φτάσαμε τον προηγούμενο μήνα να τις πληρώνουμε 2 ευρώ στην Λαϊκή ή να τις αγοράζουμε, καλοκαιριάτικα, εισαγόμενες από την Πολωνία στο Γερμανικό LIDL ή το Βελγικό Α-Β.
Οι ελιές χτυπήθηκαν και η ακαρπία θα κοστίσει περισσότερο από 7.000.000 ευρώ στο εισόδημα της Αργολίδας και αναλογικά στον κάθε παραγωγό. Παράπλευρες επιπτώσεις θα υπάρξουν στα λιοτρίβια στα πυρηνελαιουργεία και στους εξαγωγείς. Την ίδια ώρα οι φόροι και τα κόστη των αγροτών αυξάνονται. 
Διαχρονικές και διακομματικές οι ευθύνες.

Ιδιαίτερα τα τελευταία 6 χρόνια όπου η Αργολίδα είχε εκπροσώπηση σε όλες τις κυβερνήσεις (Μανιάτης), και ιδιαιτέρως τα τρία προηγούμενα χρόνια όπου η Αργολίδα είχε έναν Πρωθυπουργό (Σαμαράς) που ότι του ζητούσαμε το έκανε, δύο μέλη στο υπουργικό συμβούλιο (Μανιάτης, Ανδριανός), έναν Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που ανταποκρινόταν σε κάθε αίτημα για την Αργολίδα κινούμενος στα όρια του νόμου (Γιώργος Διδασκάλου) και έναν αντιπεριφερειάρχη που οι αγρότες τον εμπιστεύτηκαν αλλά… (Χειβιδόπουλος).
Το πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας (βουλευτές), τα κόμματα εξουσίας και η Περιφέρεια, αποδείχτηκαν ανίκανοι να προωθήσουν και να ολοκληρώσουν το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο από την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού το 1974 και μετά.
Σήμερα, παιχνίδι παίζεται ως εξής:
Οι βουλευτές κ.κ. Μανιάτης και Ανδριανός «επιδεικνύουν την ανησυχία τους» και καταθέτουν ερωτήσεις (που γράφει κάποιος συνεργάτης τους) στους κυβερνητικούς υπουργούς. Οι υπουργοί «επιδεικνύει την ευαισθησία του» και δίνουν απαντήσεις (που γράφει κάποιος συνεργάτης τους) στους ερωτώντες βουλευτές. Ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γκιόλας δηλώνει ότι ΤΩΡΑ όλα γίνονται σωστά. Οι αγρότες αυτοϊκανοποιούνται γκρινιάζοντας στα καφενεία και ο αντιπεριφερειάρχης (που στις κορδέλες των αγροτικών εκθέσεων είναι πρώτος), δηλώνει ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Το νερό όμως που ξεκινά από τον Ανάβαλο δεν φτάνει ούτε καν στο Κουτσοπόδι, ούτε στη Μιδέα, ούτε βεβαίως στην Επίδαυρο και στην Ερμιονίδα (όπου τους ταΐζουν κουτόχορτο).

Οι αγρότες ευθύνονται. Δέχονται την κοροϊδία που τους γίνεται διαχρονικά. Την έχουν υποστεί, Παππούς, Πατέρας και Γιος, για το ίδιο κτήμα, από τα ίδια κόμματα και εν πολλοίς από τους ίδιους βουλευτές.
Το αδίκημα επομένως, λόγω παρέλευσης τριακονταετίας, έχει παραγραφεί. Κατά συνέπεια, όταν ένας βουλευτής εικοσαετίας δείχνει εκ νέου το ενδιαφέρον του, δεν βαρύνεται λόγω «κακού παρελθόντος». Αντιθέτως… δικαιούται να ρωτά τον υπουργό των 6 μηνών «αν προτίθεστε προσωπικά να δώσετε τις απαραίτητες εντολές στις υπηρεσίες σας, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο που σε ποσοστό 50% έχει ήδη υλοποιηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν;» (Μανιάτης).



Δεν υπάρχουν σχόλια: