Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΠΑΝ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «Στόχος μας να βγάλουμε πολύ καλούς αθλητές...»

Παναγιώτης Βαλασόπουλος
Ο νέος Πρόεδρος της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ασχολείται με τα διοικητικά της ΑΕΚ από το 2003. Το 2003-2004 ήταν Αντιπρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής. Μετά ήταν στην ερασιτεχνική ομάδα του Βόλεϊ στον ανδρικό, γυναικείο και σε άλλα τμήματα που δραστηριοποιούνταν με το σωματείο.

«Ο αθλητισμός είναι κάτι που με ελκύει και μου αρέσει», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Κόντρα Επίθεση» και τόνισε. «Υπό αυτή την έννοια δεν θα μπορούσα να λείψω σε μια πρόσκληση για τον αθλητισμό της περιοχής μου. Προσπαθώ να προσφέρω κάτι παραπάνω στην περιοχή από την εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι γοητευτικό και πολύ περισσότερο γιατί είναι ερασιτεχνισμός με την έννοια των αθλητών και όχι σε επίπεδο διοίκησης. Η διοίκηση πρέπει να λειτουργεί επαγγελματικά πάντα κι ας μην είναι επαγγελματίες αλλά εθελοντές. Πρέπει να κοιτάμε και να προσφέρουμε στις νέες γενιές γιατί στην Ελλάδα τον καιρό της κρίσης οι μεγαλύτεροι είναι σημαντικό να προσφέρουμε και στον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό.


Αυτά εξαρτώνται από εμάς άμεσα και νομίζω ότι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά έχουμε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σ' αυτά. Υπό αυτή την έννοια δέχθηκα την ευγενή πρόσκληση όλων των φίλων στο σωματείο να ηγηθώ μιας τέτοιας προσπάθειας».
Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της ομάδας μίλησε για αλλαγή σελίδας, αποδίδοντας συγχρόνως, τιμή στα μέλη της προηγούμενης διοίκησης  και τους ανθρώπους που τόσα χρόνια υπηρετούν το σωματείο, λέγοντας: «Οι νέοι που εκλεγήκαμε φέρνουμε προφανώς έναν φρέσκο αέρα και μια καινούργια νοοτροπία. Θέλουμε κι εμείς να συμβάλουμε με τις καινούργιες ιδέες μας και τη δικιά μας προσωπική εμπειρία ο καθένας, στο να πάει το σωματείο μπροστά. Άρα υπό αυτή την έννοια υπάρχει μια καινούργια σελίδα στο σωματείο.
Βέβαια πρέπει να πούμε ότι τιμούμε τον παλιό Πρόεδρο και τους παλιούς που μέχρι τώρα ηγήθηκαν του σωματείου και το κράτησαν σε δύσκολα χρόνια και που είναι υγιές, δεν έχει προβλήματα και διαθέτει τρία τμήματα. Με λίγα λόγια ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Αυτό οφείλεται στις παλιές διοικήσεις και εμείς φιλοδοξούμε να το πάμε ακόμη πιο μπροστά και να το κάνουμε ακόμη καλύτερο».

Όσον αφορά την φιλοσοφία της νέας διοίκησης, μεταξύ άλλων είπε: «Θα να προάγουμε το «Ευ Αγωνίζεσθαι» να δώσουμε το κίνητρο στα νέα παιδιά και τη δυνατότητα να αγωνιστούν, επειδή τους αρέσει ο αθλητισμός και επειδή θέλουν να έχουν συναγωνισμό. Ο ανταγωνισμός είναι κάτι που είναι ωραίο στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά πολλές φορές είναι παρεξηγημένη η έννοια. Γι' αυτό εμείς θέλουμε τον συναγωνισμό. Να βρει ο αθλητής τον συναθλητή του από το άλλο σωματείο ως έναν άνθρωπο που αγωνίζεται με τα ίδια ιδανικά, προάγει τον πολιτισμό και ταυτόχρονα ο καλύτερος θα νικήσει. Με τίμιο τρόπο. Μακριά από φάρμακα και πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι τα φάρμακα παρέχουν ένα πρόσκαιρο όφελος που μπορεί να είναι ένα μετάλλιο ή μια πρώτη θέση αλλά καταστρέφει τη ζωή τους. Να καταλάβουν ότι μετά το σχολείο τους και μετά τη δραστηριότητα που θα έχουν στην εκπαίδευσή τους στην Παιδεία που παίρνουν, ο αθλητισμός είναι αυτό που θα τους προσφέρει πολύ περισσότερο και όχι να στέκονται μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και από το πρωί μέχρι το βράδυ να χαλάνε τις ώρες τους. Αυτό είναι φιλοδοξίες!
Τώρα και αυτό πως θα έρθει; Με το να μεγαλώσουμε τα παιδιά που θα έρθουν δίπλα μας. Να τα μεγαλώσουμε και σε αριθμό και σε ηλικίες και σε ποιότητα. Τώρα αν μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν ταλέντα και να βγάλουμε καινούργιους πρωταθλητές στην Ελλάδα με Υγιή Νου και Υγιές Σώμα, θα είναι το «Χρυσό μετάλλιο» που θα έχουμε πάρει εμείς»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: