Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ένα εγκώμιο χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς. Επισκεφθείτε το enpoermionis.blogspot.gr


Είναι ένας ιστοχώρος που διακρίνεται για τους χαμηλούς τόνους που χρησιμοποιούν στην γραφή τους οι διαχειρίστριες, οι οποίες υπογράφουν ή αποδέχονται την ευθύνη των όποιων κειμένων φιλοξενούν. Ας μην ξεγελασθείτε όμως και διαχωρίσετε την ευπρέπεια της γραφής από την μαχητική υποστήριξη όσων θεμάτων απαιτείται να δοθεί αγώνας.


«Ο ιστοχώρος αυτός είναι δραστηριότητα μιας ομάδας γυναικών που σε εθελοντική βάση, συμμετέχει και ασχολείται με επίκαιρα προβλήματα και ευρύτερα θέματα του τόπου και έχει μάθει να μη σιωπά», αναφέρουν στο σημείο όπου μας ενημερώνουν για τις έχουσες την ευθύνη της λειτουργίας του.
Για όλα τα κείμενα που υπογράφονται ως «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης» ευθύνονται οι συντάκτριες: Κική Βεντουρή -Σέρφα, Αγγελική Μαντζαβίνου, Ρίνα Λουμουσιώτη, Αθηνά Μπουκουβάλα.
Δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω εκ του πλησίον, καμία από τις τέσσερις. Με ελκύει όμως η τελευταία παράγραφος των διαπιστευτηρίων τους: «Ό,τι δημοσιεύουμε δε σημαίνει ότι το υιοθετούμε. Μας ενδιαφέρει, όμως, να ακούγονται όλες οι απόψεις. Επιλέγουμε και αναδημοσιεύουμε ότι μας ενημερώνει, μας συγκινεί, μας εμπνέει, μας κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να αναρωτιόμαστε, να αμφιβάλλουμε».

Έγραψα αυτό το σχόλιο, μόνο και μόνο, για να τονίσω ότι, τρία χρόνια τώρα που παρακολουθώ τον ιστοχώρο τους, διαπιστώνω καθημερινά πως …έχουν αρχές και τις τιμούν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: