Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Οι Αργείοι δηλώνουν: «Καμπόσος με δύναμη»! Τι δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από 7 έως 10 Ιουνίου για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΑΡΓΕΙΑΚΟ ΒΗΜΑ, από την γνωστή εταιρεία ALCO, παρουσιάζει την εικόνα των προτιμήσεων και των θέσεων των δημοτών του Δήμου Άργους Μυκηνών, δύο χρόνια μετά τις προηγούμενες εκλογές και τρία χρόνια προ των επομένων εκλογών.
Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη δημοσκόπηση αυτή είναι ότι οι Αργείοι δηλώνουν: «Καμπόσος με δύναμη»!
Η αποδοχή που εμφανίζει τόσο προσωπικά όσο και για το έργο του, αποδεικνύει την αναγνώριση και την σταθερότητα του δεσμού που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δημήτρη Καμπόσου και των Δημοτών και η οποία στις εκλογές του 2014 είχε εκφραστεί με το εντυπωσιακό ποσοστό του 62%. Η συντριβή των κομματικών στρατοπέδων και των ταξικών αγκυλώσεων που είχε επιτύχει ο Δημήτρης Καμπόσος, συνεχίζεται, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και του δίνει ένα ανεπανάληπτο συγκριτικό προβάδισμα σε σχέση με οποιονδήποτε πιθανό αντίπαλο, ανεξαρτήτως των όποιων κομματικών επιλογών.

Είναι εντυπωσιακή και η πτώση των ποσοστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που περιορίζεται στο 15%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται με μονοψήφια αμελητέα ποσοστά.
Η ποιο χαρακτηριστική, ίσως, απάντηση των Δημοτών, είναι αυτή που δίνεται στο ερώτημα «Βαθμός ικανοποίησης για το έργο του Δημάρχου», όπου, το 64% δηλώνει ΝΑΙ, έναντι 29% που δηλώνει ΟΧΙ. Και όλα αυτά, την ώρα που τα οικονομικά της Ατοδιοίκησης έχουν περικοπεί κατά 50% και οι Δήμοι αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις λειτουργικές τους δαπάνες. 

Μια περικοπή που οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό αγνοούσαν όταν ερωτήθηκαν για το έργο της δημοτικής αρχής και που αν αυτό είχε συνεκτιμηθεί, η αποδοχή του έργου θα ήταν πιθανόν ακόμη μεγαλύτερη.



ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
Οι απαντήσεις του κόσμου στο ερώτημα «Αν ομόρφυνε ή όχι το κέντρο της πόλης μετά το έργο τα ανάπλασης», προσφέρουν στον Δημήτρη Καμπόσο την μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση και μια νέα συντριπτική πολιτική νίκη επί των αντιπάλων του καθώς οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 84% (!!!) πως το Άργος ομόρφυνε!

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης αν παρά την οικονομική κρίση ο Δήμος Άργους Μυκηνών κάνει έργα η απάντηση των πολιτών σε ποσοστό 64% απαντούν πως ναι, ο Καμπόσος κάνει μεγάλα έργα. Προφανώς, οι πολίτες θυμούνται το σχολείο του Ινάχου, την Αίθουσα Τέχνης Μέγας Αλέξανδρος, την Ανάπλαση της Πλατείας και το εξαγγελθέν κολυμβητήριο.

Η απάντηση του 57% των ερωτηθέντων ότι ο Δημήτρης Καμπόσος πρέπει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ως Δήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών, όταν ολοκληρωθεί η παρούσα θητεία του, έρχεται ως φυσιολογική μετά την γνώση των προηγουμένων απαντήσεων.
Το ίδιο φυσιολογική είναι και η απάντηση όπου το 56% των ερωτηθέντων (και μάλιστα με αυθόρμητες απαντήσεις) θεωρεί τον Δημήτρη Καμπόσο ως τον καταλληλότερο Δήμαρχο, με τον δεύτερο (Νικητόπουλος) να συγκεντρώνει μόνον 15% (διαφορά 41 ποσοστιαίες μονάδες) και τους υπόλοιπους πιθανούς διεκδικητές να καταγράφονται με μονοψήφια ποσοστά, κάτω του 6%.
Μια απάντηση που επαναλαμβάνεται «καρμπόν» και στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO υπολογίζει ότι με τις αναγωγές, το αποτέλεσμα αυτό δίνει με βεβαιότητα τη νίκη στον Δημήτρη Καμπόσο από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό πάνω από 82%.!!!
Πρόκειται για μια αναγνώριση, του μέχρι τώρα έργου του,  σε μια εποχή που τα οικονομικά της χώρας βρίσκονται στο ναδίρ. Τέλος, σημαντικό  ένα ποιοτικό εύρημα που προκύπτει από την ταυτότητα της δημοσκόπησης είναι η στήριξη του Δημήτρη Καμπόσου από δημότες όλων των πολιτικών χώρων και η διείσδυση του σε αυτούς κάτι που αποδεικνύει πως η δημοτικότητα του  ξεπερνάει ακόμα και το κομματικό χρίσμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: