Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Έκκληση για να σωθούν τα Πεύκα στον Προφήτη Ηλία


Ένας από τους κορυφαίους ιατρούς, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Τοπική Κοινωνία (και όχι μόνον), μέσω του Νοσοκομείου Ναυπλίου, ο Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Γκανάς, αναδεικνύει ένα; Περιβαλλοντικό και αισθητικό πρόβλημα της περιοχής.
Περιπατητής και ποδηλάτης ο ίδιος, έχει προσωπική γνώση των όσων αναφέρει. Να τα διαβάσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση του θέματος που αναδεικνύει. Διαβάστε το.


Συνάντησα πολλές φορές ένα κύριο στον περίπατο της Αρβανιτιάς να μοχθεί και να φροντίζει τα δέντρα, σε όλη τη διαδρομή του περιπάτου, με τέτοιο μεράκι και αγάπη λες και ήταν τα δέντρα του σπιτιού του. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν υπάλληλος του Δήμου και ήταν επιφορτισμένος να περιποιείται και να φροντίζει το δάσος που καθημερινά απολαμβάνουμε όλοι εμείς Ναυπλιώτες και επισκέπτες.
Στη συνέχεια θέλησα να μάθω περισσότερα πράγματα γι’ αυτόν. Έμαθα το όνομά του, τον λένε κ. Θανάση, και είναι εθελοντής ενεργός πολίτης που αντί να πηγαίνει στο καφενείο καθημερινά φροντίζει να ομορφύνει με τη δουλειά του και το μεράκι του το μονοπάτι που οδηγεί από την Αρβανιτιά στην Καραθώνα.
Θέλω δημόσια να του εκφράσω τον σεβασμό μου την απέραντη εκτίμησή μου και να υποκλιθώ στο μεγαλείο της ψυχή του για την έμπρακτη καθημερινή αγάπη που δείχνει να αλλάξει τον τόπο του καταθέτοντας την ψυχή του.
Θεωρώ χρέος μου να καταθέσω την αγωνία του για τα πεύκα στον προφήτη Ηλία που πεθαίνουν και να κάνω έκκληση να βοηθήσετε όλοι οι αρμόδιοι να διασωθεί αυτός ο πνεύμονας οξυγόνου για το αστικό περιβάλλον που ζούμε.
Γράφει λοιπόν ο κ. Θανάσης….
«Απόσταση 1 χιλιόμετρο από την πλ. Συντάγματος, 300 μέτρα από το ΚΕΜΧ, 100 μέτρα από το δρόμο Ναυπλίου Άργους δηλ. της είσοδο της πόλης. Μία φωτογραφία = χίλιες λέξεις, μία αποκρουστική ιστορία βάρβαρης εγκατάλειψης και στυγερής κατ εξακολούθηση δολοφονίας των ανυπεράσπιστων πεύκων…. Οι παρούσα φωτογραφία αποδεικνύει πως σε τούτο τον τόπο δεν κατοικούν Άνθρωποι αλλά Ανθρωπίδες ή Αβοργίνες… Παρά τις εκκλήσεις μου, τις αναφορές μου προς κάθε ανευθυνο-υπεύθυνο άρχοντα…ανταπόκριση δεν βρήκα»

Παρακαλώ στηρίξετε το έργο αυτού του σπουδαίου ανθρώπου, ακούστε τον και διασώστε τα πεύκα.
                                                          Παν. Γκανάς
                                                          Συντονιστής Δντής

                                                          Χειρουργικής κλινικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: