Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σκληραίνει η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Τατούλη για τα απορρίμματα της Περιφέρειας

Αν η διαμάχη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατοπύλη και της αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολάκου, με το ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση και την περιφερειακή παράταξη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ, για την υπόθεση «Διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου» αποτελούσε στοιχηματική επιλογή, είναι σίγουρο πως οι αποδόσεις θα είχαν κυμανθεί σε διάφορα επίπεδα.  Και αυτό γιατί, άλλοτε η κατάσταση εμφανίζει όλα τα ατού στα χέρια του Πέτρου Τατούλη, άλλοτε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε «να το παλεύουν στα ίσα». Ισχυροί παράγοντες στον αγώνα αυτό εμφανίζονται να είναι οι: ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και τα ακυρωτικά δικαστήρια.


Σήμερα, με τους Δημότες να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και τους δήμους να ευελπιστούν ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα περάσει στα χέρια τους, θα λέγαμε πως ο Περιφερειάρχης έχει κλειστεί στην περιοχή του και προσπαθεί να αποφύγει το γκολ ενώ ελπίζει να βρει τη δυνατότητα, με μια ξαφνική αντεπίθεση, να σημειώσει ένα ακόμη τέρμα και να πάρει το παιχνίδι.
Μια αποφασιστική κίνηση που έγινε πριν από λίγες ημέρες δεν είδε το φως της δημοσιότητας επαρκώς. Είναι μια κίνηση που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτρέψει να προχωρήσει η «Φαραωνικού τύπου» λύση Τατούλη.
Την Τετάρτη 28/10/2015 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης, με θέματα:
1. Ανασυγκρότηση Περιφερειακού Συντονιστικού.
2. Προγραμματισμός δράσεων.
3. Έγκριση ψηφισμάτων για τη διαχείριση απορριμμάτων.
4. Ενημέρωση για Ασφαλιστικό, Εργασιακό και Αγροτικό.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, ο υπεύθυνος του κόμματος για την Πελοπόννησο κ. Τσούπος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Κατρούγκαλος και η κ. Κοζομπόλη και ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» κ. Πατσαρίνος, οι Συντονιστές Νομαρχιακών Επιτροπών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Λακωνίας και μέλη του κόμματος που έχουν αναλάβει να εισηγηθούν σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής τις θέσεις και τις λύσεις που αφορούν όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου.
Μετά από ομόφωνη απόφαση αποφασίστηκαν να δημοσιοποιηθούν 2 κείμενα – ψηφίσματα, ένα για το Αγροτικό και ένα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Και στα δύο θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός θα καταθέσει συμπληρωματικές και παράλληλες πολιτικές για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας του Αυγούστου του 2015 αφ’ ετέρου να σταματήσει τυχόν σχέδια και ορέξεις της ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνει με λεόντειες συμβάσεις και σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, καταλήγει «Οι πάγιες ριζοσπαστικές, αριστερές θέσεις για όλα τα θέματα πολιτικής δεν είναι μόνο για τα εύκολα είναι και για τα δύσκολα. Γι’ αυτό εργαζόμαστε και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στη νέα εποχή της αναγέννησης της χώρας μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: