Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Γιατί ο Καμπόσος πάει να σκάσει. Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θαλερίτη πρέπει να απαντήσει

Η φράση του Κώστα Καραμανλή, με την οποία προσπάθησε να καλύψει το μεγαλοστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη, είναι γνωστή: «Μπορεί να μην είναι Ηθικό είναι όμως Νόμιμο».
Έκτοτε, πολλές φορές το πολιτικό προσωπικό της χώρας, βρέθηκε αντιμέτωπο με το Νόμιμο και το Ηθικό, με νικητή ΠΑΝΤΟΤΕ το Νόμιμο, ίσως γιατί φρόντιζαν να καλύπτονται εγκαίρως ή αναδρομικά με νόμους και ντροπολογίες.
Τελευταίο παράδειγμα της αντικοινωνικής αυτής συμπεριφοράς, είναι η διεκδίκηση πληρωμής στην Βουλευτή Μεσσηνίας (ΣΥΡΙΖΑ), ποσού 5.764 ευρώ, από Δημόσια υπηρεσία, για υπερωρίες που έκανε ως αποσπασμένη υπάλληλος στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας δούμε όμως την ιστορία από την αρχή.


Η Μεσσήνια Μαρία Θαλερίτη, εργαζόταν ως υπάλληλος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας). Τον Φεβρουάριο του 2013, όπως ο νόμος επιτρέπει, η υπάλληλος Μαρία Θαλερίτη, μετά από αίτημά της, αποσπάται από την ΠΕΔ Πελοποννήσου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και Υπουργός Αντώνης Μανιτάκης) απ΄ όπου και πληρώνεται τον μισθό της κανονικά. Όπως ο νόμος επιτρέπει, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και, η συγκεκριμένη υπάλληλος του παραχωρείται για εργασία στα γραφεία του κόμματος. Εκεί, όπως βεβαιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω φόρτου κομματικής εργασίας υποχρεούται να εργάζεται και πέραν του ωραρίου της με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρωθεί υπερωρίες.

Σύμφωνα με το νόμο 4325/2015 (κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα) και την κοινή υπουργική απόφαση 2/92237/0022/21.1.2013 (κυβέρνηση Σαμαρά), τις υπερωρίες αυτές υποχρεούται να τις πληρώσει η υπηρεσία στην οποία ανήκει οργανικά, δηλαδή η ΠΕΔ Πελοποννήσου.
Κατόπιν τούτου, με πρόσφατη, εκ του νόμου υποχρεωτική απόφαση, η ΠΕΔ Πελοποννήσου ενέκρινε την καταβολή των 5.764 ευρώ στην βουλευτή (πλέον) του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θαλερίτη, αφαιρουμένων των προβλεπομένων κρατήσεων ύψους 3.495 ευρώ.
Η απόφαση έλαβε ΑΔΑ 7ΟΧ8ΟΚΑΓ-ΞΛ8 και είναι εκτελεστή.


Την εισήγηση πληρωμής έκανε –εκ του νόμου- ο γραμματέας της ΠΕΔ Γιάννης Σμυρνιώτης, την αποδέχθηκε το ΔΣ της ΠΕΔ και την υπέγραψε (υποχρεωτικά και σκασμένος) ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δημήτρης Καμπόσος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!

Ενημέρωση Πελοποννήσου είπε...

Εκ παραδρομής, στο θέμα αναφέρουμε την κα Θαλερίτη ως Βουλευτή Μεσσηνίας αντί του ορθού, Βουλευτής Κορινθίας