Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Αυτή θα είναι η εκλογική στρατηγική και το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη συγκρότηση τριών επιτροπών (Εκλογικού προγράμματος, Κατάρτισης ψηφοδελτίων και Επικοινωνίας),
τα μέλη των οποίων ορίζονται σήμερα, και την συμπλήρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έχει πλήρη σύνθεση για να ανταποκριθεί στις αυξημένες προεκλογικές υποχρεώσεις του κόμματος, ξεκίνησε την προεκλογική του προετοιμασία το κυβερνών κόμμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη της Πολιτικού Γραφείου, την περασμένη Παρασκευή, «ιχνογράφησε» το νέο πρόσωπο του ΣYPIZA, που θα πρέπει να προβληθεί, παρουσιάζοντας την αναγκαιότητα (που προέκυψε από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ), ως ευκαιρία.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει» είπε. Παρουσίασε τους τέως συντρόφους του ως «συντηρητικά κατάλοιπα» και ως ανθρώπους που «κυριαρχούνται από αυταπάτες». Μίλησε για «τη δυνατότητα να αποκτήσει (ο ΣΥΡΙΖΑ) ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες», όπως είπε.

Επικεντρώθηκε στο γνωστό πρόβλημα διάστασης του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ από τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας την συμπόρευσής τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η συμπόρευση του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ που θα έπρεπε να είχε υπάρξει εδώ και καιρό, θα αποτυπωθεί στα υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: