Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γιώργος Γαλέος: «Η πολιτεία να αποζημιώσει τους Επαγγελματίες του ΟΑΕΕ τους οποίους έστελνε στα δικαστήρια και στις φυλακές»

Γιώργος Γαλέος:
Βουλευτής Αργολίδας - Χρυσή Αυγή
Με αφορμή την πρόσφατη εγκύκλιο του ΟΑΕΕ (21/7/2015) η οποία γνωστοποιεί, με μεγάλη καθυστέρηση την πρόνοια του πρόσφατου νόμου ο οποίος προβλέπει την κατάργηση της ποινικής δίωξης όλων όσων οφείλουν τις ατομικές τους εισφορές στον Οργανισμό (άρθρο 30 του Ν4321/2015), θέλω να επισημάνω τα εξής:
ΠΡΩΤΟΝ: Θα περίμενα, ο ΟΑΕΕ να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και να εκδώσει την εγκύκλιο αυτή, αμέσως μόλις ψηφίσθηκε ο νόμος (Η Χρυσή Αυγή και προσωπικά εγώ συμβάλλαμε ψηφίζοντας θετικά). Αντ' αυτού, καθυστέρησε επί τρεις μήνες με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η άδικη και παράλογη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων μικρομεσαίων που έτρεχαν στα δικαστήρια ή πλήρωναν δικηγόρους για μια ποινική δίωξη που είχε πάψει να υπάρχει.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η κατάργηση της ποινικής δίωξης, ήταν η στοιχειώδης επιβαλλόμενη ενέργεια των κομμάτων και των βουλευτών που, κακώς ανεχόντουσαν την ύπαρξή ενός τέτοιου ντροπιαστικού νόμου επί τόσα χρόνια. Τώρα πρέπει να μελετηθούν και να νομοθετηθούν ενέργειες αποκατάστασης των χιλιάδων επαγγελματιών που κατεστράφησαν ή υπέφεραν εξ αιτίας αυτού του άδικου και παράλογου νόμου.


ΤΡΙΤΟΝ: Δηλώνω ότι τίθεμαι στην διάθεση των επαγγελματικών φορέων που θα το θελήσουν για να προωθηθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες με ένα τέτοιο σκοπό.
Θεωρώ ότι, ως βάση αυτών των πρωτοβουλιών, μπορεί και πρέπει να ληφθεί η πρόταση της διοίκησης των Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών  στην Γ.Σ. της ΕΣΕΕ που προβλέπει:
* πάγωμα παλιών οφειλών,
* κούρεμα προσαυξήσεων,
* σφράγισμα βιβλιαρίων,
* δικαίωμα επιλογής κατηγορίας,
* έλεγχος περιουσιακών στοιχείων για όλους τους ασφαλισμένους και
* απόδοση σύνταξης σύμφωνα με τα πληρωμένα χρόνια.
Τέλος, θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω πως οι αγώνες και οι προτάσεις του τ. Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου και μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Παναγιώτη Αργυρόπουλου, αποτέλεσαν για μένα πολύτιμη παρακαταθήκη γνώσεως του συγκεκριμένου προβλήματος.
Γιώργος Γαλέος
Βουλευτής Αργολίδας -Χρυσή Αυγή

(27 Ιουλίου 2015)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους έκανε και μια ανακοίνωση της προκοπής

Ανώνυμος είπε...

Πρωτότυπη ιδέα. Ο κ. Γαλέος αποδεικνύει πως είναι άξιος της ψήφου μας.
Μ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές και αμέσως μετά επιστροφή στη Ζυρίχη

Ανώνυμος είπε...

ΚΑ;Ι ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ