Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Κατέστρεψαν ατιμώρητοι Δημοτικούς δρόμους

Παύλος Δαγρές
Η Ένωση Πολιτών Ενάντια στη Διαφθορά, δια του εκπροσώπου της, ιατρού κ. Παύλου Δαγρέ, φέρνει στην δημοσιότητα μια κατάσταση που δεν τιμά ούτε την πολιτεία, ούτε την αυτοδιοίκηση. Αποκαλύπτει ότι, «Εταιρείες Αιολικών πάρκων κατέστρεψαν δημοτικούς δρόμους στην Ερμιονίδα και δεν τους αποκατέστησαν ως όφειλαν». Προχωρά ακόμη περισσότερο και αναρωτιέται «Ποίοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αναλάβει να παρακολουθήσουν τις εργασίες αποκατάστασης και ολιγώρησαν»; Προχωρά σε μια απίστευτη επισήμανση «Ο ελληνικός λαός πληρώνει την πράσινη ενέργεια δια μέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πληρώνουμε δηλαδή κάποιους επιχειρηματίες, εξ αυτών που μας κατέστρεψαν δημόσια περιουσία». Και καταλήγει κάνοντας δημόσια έκκληση για εισαγγελική παρέμβαση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Πολιτών Ενάντια στη Διαφθοράς, δημοσιεύεται στην συνέχεια.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Εταιρείες Αιολικών πάρκων κατέστρεψαν δημοτικούς δρόμους στην Ερμιονίδα και δεν τους αποκατέστησαν ως όφειλαν.
Κατεδάφισαν ακόμα και τρεις μικρές γέφυρες που δεν άντεχαν να περάσουν τα τεράστια υπέρβαρα φορτηγά που μετέφεραν τις υπό εγκατάσταση ανεμογενήτριες.
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Ηλιοκάστρου Ερμιονίδας οι οποίοι δεινοπάθησαν τον χρόνο αυτό να πάνε στις δουλειές τους αφού λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ο δημοτικός δρόμος που οδηγεί στην περιοχή Αδέρες έγινε δύσβατος.
Και να σκεφθεί κανείς πως ο προαναφερόμενος δρόμος πριν τον καταστρέψουν οι εταιρείες των Αιολικών πάρκων ήταν άσφαλτος.
Κύριε Εισαγγελέα
Θα πρέπει να διερευνηθεί:
1) Γιατί οι εταιρείες Αιολικών πάρκων που προξένησαν τεράστιες ζημιές στους δημοτικούς δρόμους που χρησιμοποίησαν δεν τους αποκατέστησαν.
2) Ποίοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αναλάβει να παρακολουθήσουν τις εργασίες αποκατάστασης των δρόμων από τις υπόχρεες προαναφερόμενες εταιρείες και σε τι ενέργειες έχουν προβεί από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι δεν αποκαταστάθηκαν οι δημοτικοί δρόμοι.
3) Κύριε Εισαγγελέα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το 2% της παραγόμενης πράσινης ενέργειας από τα ενεργειακά πάρκα παραχωρείται υπό μορφή μείωσης των λογαριασμών της ΔΕΗ  στους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος που λειτουργούν τα ενεργειακά πάρκα. Κύριε εισαγγελέα να διερευνηθεί εάν στην πράξη εφαρμόζεται η ισχύουσα αυτή νομοθεσία.
4) Κύριε Εισαγγελέα να εξετασθεί εάν αληθεύει ότι η Αιολική εταιρεία είχε υποσχεθεί πέραν της αποκατάστασης του δημοτικού δρόμου που έτσι κι αλλιώς ήταν υποχρέωσή της, να δώσει χρήματα για πλατεία, παιδική χαρά κλπ., στο χωριό Ηλιόκαστρο πράγμα όμως που δεν πραγματοποιήθηκε. Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι χειρίστηκαν την υπόθεση αυτή;
Είναι τραγικό να πληρώνει ο ελληνικός λαός την πράσινη ενέργεια δια μέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ, να πληρώνουμε δηλαδή κάποιους επιχειρηματίες εξ αυτών που μας κατέστρεψαν δημόσια περιουσία δρόμους κλπ. και κάποιοι αρμόδιοι να αδιαφορούν».   
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Κιν. 6943570958

Δεν υπάρχουν σχόλια: