Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Τέσσερις αιρετοί και ένας κρατικός λειτουργός που ξεχωρίζουν!


1. Πόπη Καλκούνου
Όταν τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προεξοφλήσουν την αποτυχία της. «Θα την κάμψουν η γραφειοκρατία, η έλλειψη συνεργατών και η έλλειψη πόρων» έλεγαν.
Λίγους μήνες αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι έχουν γίνει φανατικοί υποστηρικτές της. Τι τους άλλαξε τη γνώμη; Μα… η αποτελεσματικότητά της!
Μια ακόμη καλή επιλογή του Δημήτρη Κωστούρου.


2. Πάνος Αποστόλου
Λίγους μήνες πριν τις εκλογές ήταν «κουρασμένος» και χωρίς ενθουσιασμό. Θα έλεγε κανείς πως έβαλε υποψηφιότητα κάνοντας χατίρι στον Δημ. Σφυρή τον οποίο και στηρίζει. Μετά τις εκλογές, και χωρίς να του έχουν ανατεθεί καρέκλες και μεγαλεία… ιδρώνει την φανέλα όσο κανένας άλλος. Το έχει μέσα του το μεγαλείο της προσφοράς προς τους συντοπίτες του.
Ένας πολύ καλός συνεργάτης στήριγμα για τον Δήμαρχο Ερμιονίδας.

3. Χρήστος Πετσέλης
Σαν Πρόεδρος της Κοινότητας Προσύμνης, πριν από 15 χρόνια, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Σαν Αντιδήμαρχος του Δήμου Μυκηνών, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον γεμάτο παρασκήνιο και δολοπλοκίες, κατάφερε να σταθεί όρθιος και να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο. Σαν αντιδήμαρχος καθαριότητας στον χαοτικό Δήμο Άργους Μυκηνών, είναι ένας από τους τέσσερις που βγάζουν ασπροπρόσωπο τον Δήμαρχο του μεγαλύτερου σε πληθυσμό και έκταση Δήμου της Αργολίδας.
Αν πω «τυχερός ο Καμπόσος», δεν θα είναι υπερβολή.

4. Σπύρος Μαρίνος
Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να παραπονιέται για φόρτο εργασίας. Τον έχω δει όμως να σκάει από στεναχώρια όταν κάποιοι δεν φροντίζουν την πόλη του. Αν και έχει «πλάκα τα γαλόνια», δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα και παραμένει προσηνής και βαθειά ανθρώπινος. Το Ναύπλιο του χρωστάει, για τα έργα στο λιμάνι και για το σαλόνι σκαφών που γίνεται για δεύτερη χρονιά, ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Είναι από τους κρατικούς λειτουργούς που λες γι’ αυτόν «που τον είχανε κρυμμένο»;

5. Κώστας Δημούλης
Επιστρατεύθηκε ως υποψήφιος βουλευτής από τη Νέα Δημοκρατία είκοσι ημέρες προ των εκλογών. Είπε το ΝΑΙ, την ώρα που πολλοί ευνοηθέντες έλεγαν ΟΧΙ. Περιοδεύοντας και μιλώντας με εκατοντάδες ανθρώπους, «απενοχοποιούσε» το μνημονιακό κόμμα της Ν.Δ. και συνέβαλε κατά πολύ να κρατηθεί σε ένα καλό ποσοστό. Και όλα αυτά, χωρίς καν να έχει προσωπική γνωριμία με τον Αντώνη Σαμαρά. Και βεβαίως, χωρίς ποτέ κανείς να του πει μετά την συντριβή «Κώστα σ’ ευχαριστούμε».
Το Σαββατοκύριακο που ο Σαμαράς ήταν στο Ναύπλιο, πήγε κοντά του και γνωρίσθηκαν, την ίδια ώρα που …οι γνωστοί αυλικοί δήλωναν «κόλλημα παρουσίας». Το ήθος του πάντα τον ξεχώριζε!

Άραγε θα διδαχτεί ο Σαμαράς να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: