Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το 1ο Band Festival θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο


Δεκάδες Φιλαρμονικές μπάντες Δήμων, Μπάντες συλλόγων και φορέων πολιτιστικής δράσης, Συμφωνικές ορχήστρες, Μουσικοκινητικά σχήματα και Ορχήστρες Ποικίλης Μουσικής (jazz bands, latin bands, folklor bands κ.α.) θα συμμετέχουν στο 1ο Band Festival που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο, υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.
Η διοργανώτρια εταιρία, διαθέτει περγαμηνές επιτυχημένων πρωτοβουλιών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εντυπωσιακό 5θήμερο «1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Ναύπλιον, με συμμετοχή 32 Χορωδιακών σχημάτων και 1250 χορωδών από την Ελλάδα, την Κύπρο κ.α.
Η ARTIVA Cultural Management & Advertising, στην ανακοίνωση αναγγελίας του Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από 24 έως 26 Απριλίου 2015, γνωστοποιώντας και αιτιολογώντας την επιλογή της πόλης του Ναυπλίου ως τόπου διεξαγωγής, αναφέρει:


«Το Ναύπλιο, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα 2 ενετικά κάστρα που το πλαισιώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου. Η περιήγηση στην παλιά πόλη ανάμεσα σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά, η λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος που θυμίζει έντονα ιταλική piazza όπου
βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό που στέγασε το πρώτο κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους και το Τριανόν -παλιό τζαμί, αποτελούν σημεία αναφοράς της ρομαντικής αυτής πόλης. Βαρκάδα στο Μπούρτζι, με το ομώνυμο ενετικό φρούριο, περίπατος στην

Αρβανιτιά δίπλα στη θάλασσα βόλτες στα γραφικά σοκάκια και τα ταβερνάκια είναι ελάχιστες από τις επιλογές που προσφέρει αυτή η πανέμορφη πόλη στον επισκέπτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: