Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πως μπορεί, ο σταυρός του ψηφοφόρου να γίνει σταυρός του βουλευτή

γράφει ο Πολύδωρος Δάκογλου
Σας σταύρωναν επί μια πενταετία. Και επειδή είναι τίμιοι, σας λένε πως τώρα ήρθε η σειρά σας …να τους σταυρώσετε!
Αν το έχετε αποφασίσει, τότε προσέξτε σε ποίον θα βάλετε σταυρό, που θα του τον βάλετε και πόσους σταυρούς έχετε δικαίωμα να του βάλετε.
Ξεκινώντας από το που θα του βάλετε τον σταυρό, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία επιτρέπεται να βάζετε τον σταυρό


είτε μπροστά από το όνομα είτε πίσω από το όνομα. Σας προτείνουμε να βάλετε τον σταυρό μπροστά. Έτσι θα γίνουν λιγότερα λάθη στην καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων. Προτιμήστε το Μπλέ ή το Μαύρο στυλό.
Όσο και αν είσαστε θυμωμένοι με κάποιον ή πιθανόν τον αγαπάτε πολύ, σας προτείνουμε να τον σταυρώσετε μόνον μια φορά. Αν του βάλετε περισσότερους σταυρούς θα ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο και αν δεν βάλετε κανένα, τότε …ψηφίζετε κόμμα και όχι υποψήφιο.
Αν ψηφίζετε στην Αργολίδα, την Αρκαδία ή την Λακωνία επιτρέπεται να σταυρώσετε μόνον έναν υποψήφιο. Αν σταυρώσετε περισσότερους… πάνε όλα χαμένα. Αν δεν σταυρώσετε κανένα, χάνετε το δικαίωμα στο ρουσφέτι.
Αν ψηφίζετε στην Κορινθία ή την Μεσσηνία μπορείτε να σταυρώσετε δύο υποψήφιους ή έναν ή και κανέναν.
Όσον αφορά τον ποιόν πρέπει να σταυρώσετε… αυτό δεν το προβλέπει ο νόμος …ακόμη.

Ίσως αργότερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, να καλυφθεί αυτό το κενό του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: