Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΕΙΟ: Αποκαλύφθηκαν οι Καρυάτιδες

Συνεχίστηκε από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η αρχαιολογική έρευνα στο ταφικό συγκρότημα λόφου Καστά Αμφίπολης. Αφαιρέθηκαν οι δύο τελευταίοι δόμοι του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύπτοντας στο σύνολο τους τα μαρμάρινα βάθρα, πάνω στα οποία πατούν οι Καρυάτιδες.
Ο διάκοσμος των βάθρων είναι συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων. Αποτελείται από μαρμάρινους δόμους με περιταίνια. Το ύψος των βάθρων είναι 1,40μ., έχουν πλάτος 1,36μ. και πάχος 0,72μ. Το συνολικό ύψος βάθρου και αγάλματος είναι 3,67μ. Το δάπεδο του δεύτερου χώρου είναι υπερυψωμένο κατά 0,07μ. Ιχνη μπλέ χρώματος εντοπίζονται στο μέτωπο της ανωτέρω επιφάνειας.
Συνεχίστηκαν, επίσης, οι ανασκαφικές εργασίες, στον χώρο πίσω από τις Καρυάτιδες, με αφαίρεση χωμάτων σε βάθος μέχρι 1,5μ. αποκαλύπτοντας την συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων, όπως και στον προηγούμενο χώρο, καθώς και μεγάλο μέρος του θυρώματος, που οδηγεί στον τρίτο χώρο.

Παραιτήθηκε ο προφυλακισμένος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Κούζηλος, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιώς

Ο προφυλακισμένος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, με επιστολή του γνωστοποίησε την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιώς.
Τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» για τον Πειραιά, Ηλίας Κατσαφάδος, ο οποίος και ορκίστηκε ήδη Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.

Ο Ηλίας Κατσαφάδος, που είναι συνταξιούχος, είχε διατελέσει στο παρελθόν και υπάλληλος του Δήμου Πειραιώς.
 Οι λόγοι της παραίτησής του προφυλακισμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής

40 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς & παιδικούς σταθμούς

Γιώργος Διδασκάλου
Με την έγκριση και υπογραφή πρόσληψης 13 ακόμη εργαζομένων, ο αριθμός των προσλαμβανόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έφτασε (εντός του Σεπτεμβρίου) τους 40. 
Οι εργαζόμενοι, θα απασχοληθούν σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Οι 6 από τους νεοπροσλαμβανόμενους θα στελεχώσουν το Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών, οι 5 τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ναυπακτίας και οι 2 τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας.


Θυμίζουμε ότι, εντός του Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Διδασκάλου ενέκρινε τις προσλήψεις ακόμη 27 ατόμων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς

ΔΙΔΥΜΑ: Κοιτάξτε πόσο ανόητοι μπορεί να είναι κάποιοι....

Αντλήσαμε την πληροφόρηση από το εξαιρετικό ιστολόγιο Villa Didimo. Το θέμα, αν και από πρώτη ματιά εμφανίζεται να αφορά σε ένα μικρό χωριό της Αργολίδας, τα Δίδυμα, στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Αφορά σε μια νοοτροπία, κακή νοοτροπία, κάποιων που ζουν με πρωτεύουσα αξία, την καταστροφή και όχι την δημιουργία. Την διχόνοια και όχι την κοινή προσπάθεια. 
Διαβάστε τις δύο αναρτήσεις που έγιναν, με διαφορά ολίγων ημερών και που συνοδεύονται από πλήθος φωτογραφιών, αδιαψεύστων μαρτύρων της μικρότητας κάποιων ανοήτων...

Αντώνης Ν. Γαργαλιώνης: Ο Έλλην επιστήμων που βραβεύθηκε για την έρευνα επί των προγνωστικών δεικτών του καρκίνου παχέως εντέρου

Δρ. Αντώνης Ν. Γαργαλιώνης
Το Α´ Βραβείο της Ευρω-Ασιατικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας (European-Asian Society of Surgical Oncology, EUASSO) απονεμήθηκε κατά την τελετή λήξης του 1ου Συνεδρίου της (1st EUASSO Congress, Αθήνα, 18 – 20 Σεπτεμβρίου 2014) στην ερευνητική ομάδα της Αναπλ. Καθηγήτριας Έφης Κ. Μπάσδρα και του Καθηγητή-Διευθυντή Θανάση Γ. Παπαβασιλείου του Εργαστηρίου Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κύριος ερευνητής της βραβευθείσας ομάδας, με επικεφαλής την υπεύθυνο της Μονάδας Κυτταρικής και Μοριακής Εμβιομηχανικής του Εργαστηρίου Βιοχημείας κα Ε. Κ. Μπάσδρα, είναι ο συμπολίτης μας ιατρός – διδάκτωρ του Εργαστηρίου Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αντώνης Ν. Γαργαλιώνης με συνεργάτες τους: Γ. Νταλαγιώργου, Π. Κορκολοπούλου, Χ. Πιπέρη, Γ. Λεβίδου, Χ. Αδαμόπουλο, Α. Ζήζη-Σερμπετζόγλου και Ν. Τσαβαρή.

Δημήτρης Γαλάνης: Ο πιο τιμημένος Έλληνας Εικαστικός Καλλιτέχνης στην Ευρώπη. Με έκθεση έργων του, η Τρίπολη υποστηρίζει την διεκδίκηση της υποψηφιότητά της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Την Κυριακή 28η Σεπτεμβρίου έγιναν στην αίθουσα τέχνης «Κούρος», στην Τρίπολη, τα εγκαίνια έκθεσης έργων του «πιο τιμημένου Έλληνα Εικαστικού Καλλιτέχνη στην Ευρώπη» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής.
Τα εγκαίνια στα οποία παρέστη και ο Τριπολιτσιώτης Καλλιτέχνης και πρώην Αυτοδιοικητικός, κ. Δημήτρης Ταλαγάνης, ξεκίνησαν με σύντομη ομιλία του Αρκαδικής καταγωγής Συλλέκτη κ. Κωνσταντίνου Αναγνωστόπουλου ο οποίος τόνισε την προσφορά του Δημήτρη Γαλάνη στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Μιλώντας, στην συνέχεια ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής Δημήτρης είπε μεταξύ άλλων:

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου αποφάσισαν πρακτικές δράσεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού

Οι προοπτικές του τουρισμού στην Πελοπόννησο και οι προτάσεις για την ενίσχυσή του σε κάθε περιοχή συζητήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του Οργανισμού που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μαρινάκο Κωνσταντίνο, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κουτσόπουλο Πέτρο. Εκ μέρους του Β’ Αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Παππά παρευρέθησαν οι κυρίες Άννα Σιαγγανά και Φιλιππίδη Σοφία.
Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και οι νέες δυνατότητες προώθησής του στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης.

Ο Γιάννης Μπουντρούκας τους μάζεψε όλους, γύρω από το ίδιο τραπέζι

Χωρίς βαρύγδουπες προαναγγελίες και πολυέξοδες διοργανώσεις, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κατόρθωσε κάτι (για δεύτερη φορά), που φαντάζει ακατόρθωτο.
Οι εν ενεργεία Αρκάδες υπουργοί, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και κορυφαίοι του κρατικού μηχανισμού, συνευρέθησαν γύρω από ένα τραπέζι, συνέφαγαν και συμφώνησαν για την ανάγκη κοινών και συντονισμένων δράσεων για το καλό της Αρκαδίας.
Διαβάστε σχετικά:

Η ανευθυνότητα των ανθρώπων, δυσχεραίνει τις φιλότιμες προσπάθειες προστασίας των αδέσποτων

Στο  αστυνομικό τμήμα Κρανιδίου, μετέβη την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «ΓΑΦ», κ. Μαρία -Αθηνά Φίξ προκειμένου να καταθέσει, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, περί συστηματικής θανάτωσης αδέσποτων ζώων (και μη) από επιτήδειους…
 Η ΓΑΦ, δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια, κυρίως στην περιοχή της Τ.Κ. Πόρτο Χελίου, έχοντας ήδη επιδείξει  σημαντικό φιλοζωικό έργο. Το πρόβλημα, με τα ολοένα αυξανόμενα περιπλανώμενα σκυλάκια, τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, στον Δήμο Ερμιονίδας… Το χειμώνα δε, γίνεται εντονότερο, διότι πολλοί από τους παραθεριστές, επιλέγουν για οικονομικούς κυρίως λόγους, να αφήσουν τα… πάλαι ποτέ κατοικίδια τους στον δρόμο, κυριολεκτικά στο έλεος του θεού…
«Η κατά τόπους εικόνα, με αγέλες αδέσποτων ζώων, δεν τιμά κανέναν»… όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στην  «Ενημέρωση Πελοποννήσου» η κα Φίξ… «Εφέτος, η κατάσταση ήταν αφόρητη…

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ: «Θα καταντήσουμε μετανάστες στην πατρίδα μας αν δεν σταματήσουμε την μαζική εισροή λαθρομεταναστών»

Ελευθέριος Συναδινός:
Ευρωβουλευτής (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)
Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, ο Ευρωβουλευτής (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) Ελευθέριος Συναδινός τοποθετήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και το Ιρακ (ISIS) σε σχέση με την δράση των τζιχαντιστών.
Επεσήμανε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Χριστιανισμός από την εξάπλωση της ακραίας μορφής του Ισλάμ και ότι μόνο με την υιοθέτηση πολιτικής ελέγχου της μετανάστευσης με ταυτόχρονη αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνο 2 μπορεί να αντιμετωπιστεί η αθρόα εισροή νέων μεταναστών από χώρες εντός της σφαίρας επιρροής του ισλαμικού κράτους.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του:
"Η κατάσταση στο Ιράκ και στη Συρία δυστυχώς αποδεικνύει για μία ακόμη φορά, την ολιγωρία των Δυτικών κυβερνήσεων να αντιληφθούν και να προβλέψουν τις συνέπειες των πολιτικών τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Μεσοποταμίας. Ξαφνικά η υφήλιος παρακολουθεί με φρίκη τους αποτρόπαιους αποκεφαλισμούς 3 δυτικών πολιτών, εγκλήματα που δυστυχώς δεν είναι τα πρώτα αλλά ούτε και τα τελευταία. Από το 2006 η Ισλαμιστική οργάνωση ISIS, με διαφορετικά κάθε φορά ονόματα, έχει διαπράξει στο όνομα του Ισλάμ και της ιδεολογίας που πρεσβεύει, σωρεία εγκλημάτων κατά της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Χρειάζεται στρατηγική, επιλογή του χρόνου και οι σωστοί σύμμαχοι, για να κερδίζεις τους στόχους που θέτεις

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Για μία ακόμη φορά δικαιώνεται η τακτική Κωστούρου και τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων εμφανίζονται να υπηρετούνται, με τον καλύτερο τρόπο, την ώρα που όλα γύρω μας καταρρέουν.
Η σκόπιμη παραπληροφόρηση για δήθεν πώληση των αρχαιολογικών χώρων ή άλλων ακινήτων, ζωτικής σημασίας για το Ναύπλιον και τους κατοίκους του, αποδεικνύεται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο αίολη. Παρ’ όλα αυτά οι εμπνευστές της (φορείς και συλλογικότητες της αριστεράς) επιμένουν να λειτουργούν με συλλογιστική της δεκαετίας του ’70, παρασύροντας κοντά τους και κάποια στελέχη της λεγόμενης «Λαϊκής Δεξιάς». Συνεχίζουν την επαναστατική γυμναστική των οπαδών τους, με προφανή σκοπό την ανεύρεση ψηφοφόρων μεταξύ των, δικαιολογημένα, αγανακτισμένων πολιτών, παρά το γεγονός ότι αποδεικνύονται πολλαπλώς εκτεθειμένοι.

Το Λιμποβίτσι γιόρτασε την Άλωση της Τριπολιτσάς

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης
κ. 
Αναστάσιος Κακλαμάνος καταθέτων στέφανο
Το Σάββατο, 27-9-2014, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις  στον Ιερό και Ιστορικό Χώρο του Λιμποβισίου, με αφορμή τον Εορτασμό της Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.
Αφού τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνου στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Στην εκδήλωση παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Αναστάσιος Κακλαμάνος,

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ο Προσφυγικός Ελληνισμός απέκτησε το δικό του μνημείο για να μας θυμίζει «Πατρίδες και εστίες που μένουν πίσω με αναμμένο τον λύχνο της μνήμης»

Ελληνισμός: Όπως η πέτρα, σμιλεύεται αλλά, ο χρόνος δεν την χαλά...
Το Σάββατο 27-9-2014, πραγματοποιήθηκαν τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Προσφυγικού Ελληνισμού. Ένα Μνημείο πολύ ιδιαίτερο, με μοναδική τεχνοτροπία και σπουδαιότητα, τόσο  στην Ελλάδα, όσο και στα Βαλκάνια. Tο μνημείο κατασκευάστηκε από δωρεά του κ. Καραγιάννη Γεωργίου, μέλος προσφυγικής οικογένειας η οποία έζησε στην περιοχή των Φιλικών, στην Τρίπολη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι από την πολιτική, πολιτειακή, αυτοδιοικητική, εκκλησιαστική, στρατιωτική ηγεσία, αλλά και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός εξαιρετικού αφιερώματος – ντοκιμαντέρ – για την Προσφυγιά και τη σχέση με την οικογένεια Καραγιάννη. Οι μαρτυρίες του κ. Μουκάκη, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής ήταν συγκλονιστικές καθώς και η κατάθεση ψυχής του κ. Καραγιάννη.

Οι Αρκάδες Ομογενείς δώρισαν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε σχολεία παιδιών με αναπηρία

Την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, αντιπροσωπεία των Αρκάδων Ομογενών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Χρήστο Τσιμόγιαννη, επισκέφθηκαν δύο Σχολεία για παιδιά με αναπηρία, στο χωριό Κάψια και στην Τρίπολη. Συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και δώρισαν 5 υπολογιστές και κλιματιστικά μηχανήματα για να κάνουν ευκολότερες τις συνθήκες μάθησης των παιδιών.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Τσιμόγιαννης ευχήθηκε να γίνουν και άλλες τέτοιες ενέργειες που βοηθούν συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Έκτακτη ενίσχυση 600 ευρώ σε οικογένειες που κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

Γιώργος Διδασκάλου
Ξεκίνησε και προχωρά, από την 1η Σεπτεμβρίου, η εφάπαξ πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με το ποσό των 600 ευρώ, ετησίως, για εισοδήματα μέχρι 4.000 ευρώ.
Για να λάβουν την ενίσχυση των 600 ευρώ, οι δικαιούχοι απαιτείται να καταθέσουν σχετική αίτησή τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου τους μαζί με:
-      Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία, τουλάχιστον, συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή.
-      Αντίγραφο του εκκαθαριστικού του οικονομικού έτους 2014.
-      Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια, για το έτος 2014.
-      Φωτοαντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας και
-      Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ ή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:

Μέχρι 31 Οκτωβρίου η ανανέωση άδειας Λαϊκής

Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών στις λαϊκές αγορές επισημαίνει με έγγραφό της  προς τους δήμους και τις εμπλεκόμενες περιφέρειες η γενική γραμματεία Εμπορίου.
Στο σχετικό έγγραφο υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι άδειες θα πρέπει να έχουν ανανεωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014. Μάλιστα ο σχετικός νόμος 4264 προβλέπει ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να έχουν προβεί στις αναγκαίες αποφάσεις δύο μήνες πριν.

ΔΑΓΡΕΣ: Είναι καιρός να ρίξουμε τα τείχη της διαφθοράς


Παύλος Δαγρές
Στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  κ. ΔΗΜ. ΔΑΜΟΥΛΟ θα καταθέσει ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ κ. Παύλος Δαγρές μετά τις δηλώσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  κ. ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΡΑΚΙΤΖΗ, ότι στην προσπάθεια του να παραπέμψει επωνύμους παρεμβάλλεται ένα τείχος ασυλίας.
Η ανακοίνωση του Παύλου Δαγρέ, με τίτλο «Είναι καιρός να ρίξουμε τα τείχη της διαφθοράς κ. ΡΑΚΙΤΖΗ για να σωθεί η Χώρα», δημοσιεύεται κατωτέρω:
Για την προσφορά σας κ. Γενικέ Επιθεωρητά στον αγώνα κατά της διαφθοράς ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να σας ευγνωμονεί.
Πιστεύουμε πως και ο Άρειος Πάγος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Άλλωστε αυτό φάνηκε με την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία παρήγγειλε στον εξαίρετο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. ΔΗΜ. ΔΑΣΟΥΛΑ να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση μετά τις δηλώσεις του κ. ΡΑΚΙΤΖΗ στα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων επωνύμων, περί τείχους ασυλίας που έχουν και απαλλάσσονται με βουλεύματα, αντί να παραπέμπονται στο ακροατήριο.

Γιάννης Γεωργόπουλος προς Δημήτρη Σφυρή: «Τότε δέματα! Τώρα Κοντέϊνερς! Βάλτε τα σκουπίδια σε «σωστό δρόμο»!

Η παράνομη χωματερή Διδύμων στον αδιέξοδο δρόμο Λουκαϊτίου - Κρανιδίου
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος (επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δυνατή Ερμιονίδα» που έχει αναδειχθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση) με ανακοίνωσή του απευθυνόμενος προς τους συνδημότες του (και εμμέσως πλην σαφώς προς τον Δήμαρχο κ. Δημ. Σφυρή) επισημαίνει ότι:
ΠΡΩΤΟΝ:  Οι προεκλογικές δηλώσεις Σφυρή για άμεσες λύσεις (;), ήταν κενές περιεχομένου...
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο κ. Σφυρής εφαρμόζει και πάλι την προσφιλή μέθοδο αποθήκευσης απορριμμάτων χωρίς αποδέκτη, αντικαθιστώντας το δεματοποιητή με κοντέϊνερς…
ΤΡΙΤΟΝ: Δημιουργούνται διάσπαρτες σε όλη την έκταση του Δήμου ανεξέλεγκτες χωματερές…
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: … Η Δημοτική παράταξη «Δυνατή Ερμιονίδα» είναι έτοιμη να συνδράμει για την οριστική λύση του προβλήματος, παραμένει όμως κάθετα αντίθετη με ενέργειες αδιέξοδες και ζημιογόνες για τον Δήμο και τους δημότες... και
ΠΕΜΠΤΟΝ: … Καταγράφει τις ευθύνες του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και όλων των εμπλεκομένων που καλούνται να δώσουν λύση σοβαρή και βιώσιμη, έως ότου ξεκινήσει ο συνεχώς αναβαλλόμενος σχεδιασμός της Περιφέρειας.

Ξύπνα Λαέ!!! (27-9-2014)

Αγαπημένε μου Δημοκράτη Βενιζέλε
Απορώ και εξίσταμαι:
Πως εσύ είσαι γεμάτος μετρητά και ακίνητα και εγώ πνίγομαι στα χρέη και είμαι άστεγος.
Πως εσύ τρως με χρυσά κουταλοπήρουνα και εγώ με τα χέρια, όταν βρίσκω κάτι στους σκουπιδοτενεκέδες.
Πως εσύ σπουδάζεις τα παιδιά σου στα κολλέγια και στα ξένα πανεπιστήμια και εγώ δεν μπορώ να στείλω τα δικά μου πέρα από το Λύκειο.
Πως εσύ ετοιμάζεις τα παιδιά σου να κυβερνήσουν αύριο στην θέση σου και εγώ τα ετοιμάζω να μάθουν τέχνη, για να δουλεύουν σαν δούλοι στα αφεντικά σας.
Αυτό λέγεται Δημοκρατία;

Ελάτε να δώσουμε αίμα και να γίνουμε δωρητές Οργάνων

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, υπέρ της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της εγγραφής τους ως δωρητών Οργάνων Σώματος, ο Δήμος Ναυπλιέων στήριξε την 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ .Ε.Α). 
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία έγινε στα όρια της Παλαιάς Πόλης του Δήμου Ναυπλιέων, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου. Την προηγούμενη ημέρα, εθελοντές του Δήμου Ναυπλιέων μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και αυτοκόλλητα σχετικό με την Εθελοντική Αιμοδοσία στα νεανικά στέκια της πόλης.

Νταβάκος: Σας καλοσωρίζω στο πρώτο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου!

Χρήστος Νταβάκος

Ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, Χρήστος Νταβάκος, στην πρώτη συνάντηση των εκλεγμένων Συμβούλων, στην οποία παρέστη και για λίγο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημ. Κωστούρος, καθόρισε, με μία σύντομη ομιλία του, τους άξονες που θα πρέπει να πολιτευτεί το αιρετό όργανο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου.

Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΝΤΑΒΑΚΟΥ

«Το Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τις προηγούμενες θητείες ήταν αρκετά έως πολύ υποβαθμισμένο. Πιστεύω πως αυτό μπορεί να αλλάξει. Εξαρτάται κατά πολύ μεγάλο βαθμό από εμάς.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το Χάρβαρντ κι εμείς: Η ιστορία μιας δωρεάς 350.000.000

Συχνά πυκνά διαβάζουμε ότι το τάδε ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει οικονομικό πρόβλημα, το δείνα απειλεί να κλείσει διότι δεν επαρκούν τα χρήματα που του δίνει ο κρατικός Προϋπολογισμός. Και ακόμη συχνότερα ακούμε από διάφορους φοιτητο -συνδικαλιστές, φοιτητικές παρατάξεις και κόμματα της αριστεράς  ότι δεν πρέπει να έχουν τα Πανεπιστήμια σχέση  με τις επιχειρήσεις και την παραγωγή, για να διατηρηθεί αμόλυντος τη παρεχόμενη επιστημοσύνη.
Και να πορείες, και να καταλήψεις και να προπηλακισμοί καθηγητών που τολμούν να αρθρώσουν λέξη. Το αποτέλεσμα; Τα ελληνικά ΑΕΙ να ασφυκτιούν και να παλεύουν για μια θέση στο τέλος της λίστας  αξιολόγησης των διεθνών Πανεπιστημίων.
Γιατί αυτή η γκρίνια;
Διαβάστε την είδηση που ακολουθεί και θα καταλάβετε:

15 άμεσα βήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κόρινθο

Αθανασία Ι. Χρισταρά:
Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κορινθίων
Με κεντρικό μας σύνθημα:
«Βάζουμε την Κόρινθο στον τουριστικό χάρτη», ξεκινάμε την προσπάθεια ως δήμος.
Στην ουσία κτίζουμε από την αρχή μία προσπάθεια που στοχεύει στην ενεργοποίηση όλων των φορέων του τουρισμού και φυσικά των πολιτών.
Η ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία κάθε σχεδίου,πολύ περισσότερο στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού.
Επιδίωξη μας είναι να θέτουμε δημόσια τους στόχους μας και να κάνουμε απολογισμό για τις δράσεις μας κάθε δύο μήνες, για να μην μένουν οι στόχοι στην θεωρία ή απλά να αποτελούν επικοινωνιακές φωτοβολίδες.
Για το τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 θα εξελιχθούν οι παρακάτω δράσεις:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Παρέμβαση του Νότη Μαριά για το ελληνικό χρέος

Νότης Μαριάς: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 12-9-2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις  Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, με αντικείμενο το κρατικό χρέος, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής Καθηγητής Nότης Μαριάς.
Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Νότης Μαριάς, μεταξύ άλλων, ανέλυσε την έννοια του επονείδιστου χρέους, καθώς επίσης και αυτές του παράνομου χρέους, του μη νομιμοποιημένου χρέους και του μη διαχειρίσιμου (μη βιώσιμου) χρέους.
Αναφερόμενος στο επονείδιστο χρέος επισήμανε ότι με βάση τη σχετική θεωρία που ανέπτυξε ήδη από τη δεκαετία του 1920 ο γνωστός Ρώσος Καθηγητής Alexander Nahum Sack, τρεις είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία «επονείδιστου χρέους»:

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια (26-9-2014)

Εξακολουθούν κάποιοι «γνωστοί -άγνωστοι», να θανατώνουν ανυπεράσπιστα ζωάκια, στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας… Γιατί, ρε τέρατα; Τι σας κάνουν τα δύστυχα;

«Δουλειά πιάνουν», δυο πολιτιστικά σωματεία… Το ένα «Κοιλαδιώτικο», αναβιώνει τις δράσεις του, καθότι ήταν ανενεργό εδώ και χρόνια, ενώ το άλλο «Ερμιονίτικο», είναι νεοσύστατο… Πάντως, ότι στις τάξεις τους υπάρχουν νέοι άνθρωποι, με ανάλογες ιδέες… υπάρχουν… (Για να δούμε… τι, θα δούμε)

Η αφαλάτωση στην Κοιλάδα, θα γίνει… Τώρα, όσο για αυτούς που «βάζουν μπροστά» τους διάφορους ψεύτο-οικολόγους, να ισχυρίζονται, πως θα εξαφανιστούν τα χταποδάκια, αφού τόσο πολύ σέβονται και εκτιμούν τη θαλάσσια ζωή, καλύτερα να «κόψουν»… τα «δυναμίτια»… Κόβεται όμως, αυτό το χούι; (Σαν το τσιγάρο είναι, για μερικούς-μερικούς)…

Κοιλάδα: Το «Φράγχθι» αναλαμβάνει έργο

Με την παρουσία εβδομήντα οκτώ, συνολικά οικονομικά ενήμερων μελών, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, οι  αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοικητικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλάδας, με την επονομασία «Φράγχθι».
Έπειτα, από την εκ του καταστατικού προβλεπόμενη ψηφοφορία, που έγινε την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο που αναδείχθηκε, συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:
Πρόεδρος: Δήμητρα Γκιώνη

Ερμιόνη: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα, για την «ΒΙΤΟΡΙΖΑ»


Το αρτισύστατο Πολιτιστικό Σωματείο «ΒΙΤΟΡΙΖΑ», συγκαλεί την πρώτη του (θεσμική) Γενική Συνέλευση,  στο Παλιό Δημαρχείο της Ερμιόνης. (1η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:00).

Κατά την ανωτέρω διαδικασία, αναμένεται η εγγραφή νέων μελών, η οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στο Ναύπλιον


H πρωτοβουλία "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας" επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο, προτρέποντας τις πόλεις να κλείνουν για μια ημέρα τους δρόμους τους στα μηχανοκίνητα οχήματα.
Η επιτυχία της αρχικής γαλλικής πρωτοβουλίας οδήγησε στην καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το 2002.
Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή προγραμμάτισε και υλοποίησε μια σειρά δράσεων.
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα 11:00: Έναρξη ενός κύκλου δεντροφυτεύσεων με την συμμετοχή του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου στο πάρκο Κολοκοτρώνη.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Γιορτάζουμε, στον Πεζόδρομο της οδού Κοκκίνου

Αύριο, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου από τις 7:30 έως τις 10 το βράδυ θα γίνει γιορτή στον πεζόδρομο της Οδού Κοκκίνου (απέναντι απ' το καφέ CIRCULO).
Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι μεγάλοι(2ΜΧ3Μ) τρίπτυχοι πίνακες που θ' αναρτηθούν και θα διακοσμήσουν τα παιδικά δωμάτια των νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους.
Οι πίνακες που φιλοτεχνήθηκαν αφιλοκερδώς απ' το Νικόλα Κορολή (HUGE) και τη Ματίνα Θεοδωροπούλου (head), είναι δωρεά του Φώντα Σταυρόπουλου, με χρήματα τα οποία προέκυψαν απ' τα έσοδα από την πώληση του βιβλίο του "η Μυρωδιά της Μπιζουτιέρας".
Η ζωντανή μουσική είναι, και αυτή προσφορά, του Κωνσταντίνου Παπαϊωάννου(μπουζούκι) και Ηλία Δόσκορη (κιθάρα -τραγούδι).
Ο συγγραφέας θα χαρίσει στους επισκέπτες το τελευταίο του βιβλίο.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: ‘Επιμνημόσυνη δέηση για Ιωάννη Καποδίστρια


Ἀπό τὸν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Γεωργίου Ναυπλίου,
γίνεται γνωστὸ ὅτι τὸ ἐρχόμενο Σάββατο 27-9-2014
στὸν ἱστορικό Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος,
θὰ τελεστεῖ  ἡ Θεία Λειτουργία καὶ στὴ συνέχεια ἐπιμνημόσυνη δέηση,
ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ πρώτου Κυβερνήτη
τοῦ ἐλεύθερου κράτους Ἰωάννη Καποδίστρια.

Ο Καμπόσος πρότεινε. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών κέρδισε! 225 θέσεις εθελοντών στη μάχη της μεγάλης αλλαγής! ( Οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Νομικών προσώπων και Επιτροπών)

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου  του Δήμου Άργους-Μυκηνών, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, ορίστηκαν τα μέλη, οι Πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι  των Διοικητικών Συμβουλίων, των Νομικών προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου.
Διαβάστε και φυλάξτε αυτήν την αρχειακή ανάρτηση.

Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, σήμερα, στην Πυργέλλα



Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Πυργέλλας, θα γίνει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, του χωριού, σήμερα Παρασκευή,

Ο Πέτρος Τατούλης έδωσε Αρμοδιότητες, Ευθύνες και Εξουσία σε όλους τους Συμβούλους της παράταξής του

Ηλίας Στρατηγάκος: Πρωτογενής Τομέας
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ορίζονται ως Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες οι κ.κ.
·       Περικλής Μαντάς, περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας,
με αρμοδιότητα θέματα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας.
·       Κωνσταντίνα Νικολάκου, περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας,
με αρμοδιότητα θέματα υποδομών, δικτύων και χωροταξίας.
·       Άγγελος Παπαγγελόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας,
με αρμοδιότητα θέματα οικονομικών, διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εκτέλεσης προϋπολογισμού.
·       Βασίλης Σιδέρης, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας,
με αρμοδιότητα θέματα Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.
·       Φάνης Στεφανόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας,
με αρμοδιότητα θέματα Κοινωνικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης και τόνωσης της Απασχόλησης.
·       Ηλίας Στρατηγάκος, περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας,
 με αρμοδιότητα θέματα πρωτογενούς τομέα και κτηνοτροφίας.

Με εκδηλώσεις στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας γιορτάζουν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος, έχουν ως θέμα τους τον Χρόνο, το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας πραγματοποιεί τις ακόλουθες δράσεις:

Παρασκευή 26/9/2014
10:00 – 13:00: «Πιάσε το χρόνο». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Μπορείς να πιάσεις τον χρόνο; Μήπως μπορείς να τον μετρήσεις; Πότε το τώρα γίνεται μετά; Το σήμερα στη λίμνη της Στυμφαλίας είναι σήμερα και για τη Λίμνη  Λοχ Νες στην Σκωτία; Τι χρονιά είναι για το κινεζικό νηπιαγωγείο φέτος;

Η απόφαση για τουριστική και εμπορική χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ερμιονίδας

Τάσος Τόκας
Ένα πάγιο αίτημα των τουριστικών επιχειρήσεων της Ερμιονίδας έγινε πραγματικότητα μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  των Υπουργών Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη  για τη λειτουργία του  στρατιωτικού αεροδρομίου της  Τρίπολης, το οποίο θα χρησιμοποιείται πλέον και ως πολιτικό.
Η όμορφη Ερμιονίδα αναμένεται να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι θα βρίσκουν πλέον πρόσβαση ευκολότερα αλλά και το πιο σημαντικό οικονομικότερα.
 Εμείς στη ΝΕΔΥΠΕΡ από την πρώτη στιγμή, κατά την συνάντηση που είχαμε με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής μας στη διάρκεια  της προεκλογικής περιόδου,  τονίσαμε την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης του  δίκαιου αιτήματός τους και δεσμευτήκαμε ότι  μέσα από μία κοινή προσπάθεια που θα έχει ως βάση την συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουμε την τουριστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας.