Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Δημήτρης Καμιζής: «Ο Γεωργόπουλος μου ζήτησε την άδεια, να δει τους συνεργάτες μου… Του αποκρίθηκα, πως ο καθένας μπορεί να τους δει…»

Καμιζής Γεωργόπουλος και Κούστας
Η συνέντευξη του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή (παραμένει Δήμαρχος μέχρι σήμερα στις 12.00 τα μεσάνυχτα) στον Κώστα Πρώιμο, σπάει ρεκόρ επισκεψιμότητας στην ηλεκτρονική μας έκδοση ενώ ήδη το Πρακτορείο διανομής τύπου μας ζήτησε επιπλέον εφημερίδες για επανάληψη της διανομής στην Ερμιονίδα.

Μετά τα όσα, ο Δημήτρης Καμιζής, αναφέρει για τον Τάσο Λάμπρου και τα αίτια της απώλειας της δημαρχίας, δημοσιεύουμε σήμερα (όπως είχαμε προαναγγείλει) το τμήμα της συνέντευξης που αναφέρεται στον (παρά 31 ψήφους Δήμαρχο) Γιάννη Γεωργόπουλο και απαντά στις κατηγορίες ότι τον βοήθησε πολιτικά στην μάχη με τον Δημήτρη Σφυρή. «Εγώ, δεν «έσπρωξα» πολιτικά κανέναν, ούτε τον κ. Γεωργόπουλο, ούτε τους δικούς μου…» λέει στον Κώστα Πρώιμο και επιχειρηματολογεί λέγοντας μεταξύ άλλων «Ήταν βέβαιο πως θα έχανε τις εκλογές, με την τακτική που ακολουθούσε…»

Διαβάστε το σχετικό τμήμα της συνέντευξης:

Επιστρέφει σήμερα το βράδυ ο Ηλίας Ηλιάδης που στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής για Τρίτη φορά στην καριέρα του

Πρωταθλητής κόσμου στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δις Ολυμπιονίκης και από σήμερα κάτοχος έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στον τελικό της κατηγορίας των -90 κιλών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, νίκησε με Ippon τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοτ και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Ηλιάδης, ο οποίος στην πορεία για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε συνολικά πέντε νίκες, ήταν χρυσός στα παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο του Τόκιο το 2010 όσο και στο Παρίσι το 2011.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Συνέντευξη Δημήτρη Καμιζή στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ο Λάμπρου έχασε την δημαρχία για τρεις λόγους

Δημήτρης Καμιζής: Δήμαρχος Ερμιονίδας
Η συνέντευξη που παραχώρησε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, στον Κώστα Πρώιμο, λίγες μόνον ημέρες πριν από την «εθελουσία έξοδό του» από τον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζητείται ήδη και αποτελεί το πολιτικό γεγονός της περιοχής, και όχι μόνον.
Αναδημοσιεύουμε σήμερα, από την έντυπη έκδοση της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ το τμήμα εκείνο της συνέντευξης που αναφέρεται στην χαμένη ευκαιρία του Τάσου Λάμπρου.
Ο Δημήτρης Καμιζής θεωρεί ότι ο, μέχρι και αύριο, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «έχασε την δημαρχία για τρεις λόγους":
ΠΡΩΤΟΝ: Γιατί απαρνήθηκε την αυτοδιοικητική παράταξη που τον ανέδειξε,
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Γιατί ήταν εξαρτημένος από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο και
ΤΡΙΤΟΝ: Γιατί είχε ολέθριους συμβούλους.
Διαβάστε τις σχετικές ερωταπαντήσεις και προβληματισθείτε.

Ο «Δάσκαλος» έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, έχοντας αφήσει πίσω του σπορά και μνήμες που θα τον κρατήσουν ζωντανό

Έχοντας δει τα παιδιά του να προκόβουν και έχοντας χαρεί τα παιχνίδια με τα εγγόνια του, έφυγε από την ζωή, πλήρης ημερών, ο Γιάννης Κωστούρος.

Ο Δάσκαλος, που μόρφωσε δεκάδες γενεές Ελληνοπαίδων, έζησε να δει τον γιό του να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του και να εκλέγεται Δήμαρχος της πρώτης πρωτεύουσας του νεώτερου Ελληνικού κράτους με ανεξάρτητο –προσωπικό συνδυασμό, πολιτευόμενος με το αξιακό σύστημα και τις αρχές που ο εκλιπών του είχε ενσταλάξει.

Αντιρωσική πολιτική Βενιζέλου. Ακύρωσε παρουσία της μπάντας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Φεστιβάλ στρατιωτικών ορχηστρών στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας

Μια βδομάδα πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ στρατιωτικών ορχηστρών στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας η ελληνική στρατιωτική ηγεσία ενημέρωσε τους διοργανωτές πως δεν θα συμμετάσχει η μπάντα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που το Σεπτέμβριο του 2012, προκάλεσε μοναδικό ενθουσιασμό όταν χιλιάδες Ρώσοι και τουρίστες απ΄ όλο τον κόσμο στο χώρο της απέραντης Κόκκινης πλατείας είχαν μετατραπεί σε μια μεγάλη χορογραφία στους ρυθμούς... συρτάκι! Το βίντεο αυτό με τις μοναδικές αυτές στιγμές έκανε το γύρο του κόσμου, επί μήνες ολόκληρους.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Τουρνουά Ακαδημιών «GEORGIOS ST.LIVANOS SOCCER CUP»

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 4-0
Σαφώς πολύ καλύτερος ο Ατρόμητος κέρδισε τον Παναθηναϊκό με σκορ 4-0. Το σκορ άνοιξε στο 20 λεπτό ο Μακρής με πλασέ μέσα από την περιοχή. Στο 40 λεπτό ο Αυγουστάτος με νέο πλασσέ έκανε το 2-0. Στο 56 λεπτό ο Ρετζελάϊ έκανε το 3-0 για να κλείσει το σκορ δύο λεπτά αργότερα  ο Βλάχος.
Ατρόμητος Αθηνών: 
Πετσίτης, Τσαπάρας , Πιπερίδης, Σκούτερης, Στίλας, Μητρόπουλος, Μουρελάτος, Μανδάς, Βιταλιώτης, Κοσκινάς, Γιαννακαρώνης.
Ακόμα έπαιξαν: Νταλιάνης, Ρετζελάι, Μαρανός, Βλάχος, Μακρής, Καρούτζος, Αυγουστάτος, Καρατζάς, Γεωργιου.
Παναθηναϊκός:
Πογιάννης Μιχ, Παλασκώνης, Ζωγραφάκης, Πογιάννης Χρ., Μανιδάκης, Σκεντεράι, Δουγένης, Καλομοίρης, Σπίνος, Κουκουράβας, Χριστοδούλου.
 Ακόμα έπαιξαν: Βογιατζής, Σούλτε, Ντούρο, Αντωνίου, Τουρούκης, Χαντάτ.

Ολυμπιακός Παναιτωλικός 2 - 2
Στον δεύτερο αγώνα του τουρνουά ο Ολυμπιακός και ο Παναιτωλικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 με τους Αγρινιώτες να ισοφαρίζουν στο 2 λεπτό των καθυστερήσεων.

Με 4 αγώνες η 2η αγωνιστική του τριήμερου Τουρνουά Ακαδημιών Κ15 στο Πόρτο Χέλι


Η συμμετοχή στο Τουρνουά Κ15 "Georgios St Livanos" Soccer Cup το οποίο διεξάγεται στο Πόρτο Χέλι το τριήμερο 29-30-31 Αυγούστου, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του Ατρόμητου και του Παναιτωλικού, έχει προσδώσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην όλη διοργάνωση. 

Οι άλλες δύο ομάδες που συμπληρώνουν το πάζλ του Τουρνουά, που γίνεται με την συμβολή της "Boca Sport" είναι αυτές της ΕΠΣ Αργολίδας και της Κορωνίς Κοιλάδας.


Θυμίζουμε ότι οι αγώνες διεξάγονται στο γήπεδο της Κοιλάδας.

Το πρόγραμμα των αγώνων, σήμερα Σάββατο είναι:
10:00 Παναθηναικός-ΕΠΣ Αργολίδας
11:00 Παναιτωλικός-Κορωνίς Κοιλάδας
18:00 Ατρόμητος-ΕΠΣ Αργολίδος
19:00 Ολυμπιακός-Κορωνίδα Κοιλάδας

Αύριο Κυριακή, 31-8-2014 θα διεξαχθούν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός, ως εξής:

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο Δημήτρης Καμιζής μιλάει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Για το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τον Τάσο Λάμπρου, τον Γιάννη Γεωργόπουλο και τον Δημήτρη Σφυρή… «Δέκα χρόνια, θα είναι Δήμαρχος, ο κ. Σφυρής…», δηλώνει στον Κώστα Πρώιμο.

Δημήτρης Καμιζής: Δήμαρχος Ερμιονίδας
Ο απερχόμενος Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας, Δημήτρης Καμιζής, παραχώρησε συνέντευξη (χωρίς προϋποθέσεις) και απάντησε ευθέως σε όλες τις ερωτήσεις του Κώστα Πρώιμου.
Μίλησε για το Βαθύ ΠΑΣΟΚ «Ντρέπομαι για την κατάντια του» είπε. Μίλησε για τον Τάσο Λάμπρου την στάση του έναντι των παλαιών στελεχών της παράταξης, των αιτίων της ήττας του και την εξάρτησή του από τον Γιάννη Μανιάτη «Υπήρχε λοιπόν εξάρτηση του κ. Λάμπρου με αυτά τα κέντρα, με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη και τον κ. Χειβιδόπουλο». Απέδωσε ευθύνες στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (και όχι μόνο) «χάριζε έτσι, ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ, στην εταιρεία Mind Compass». Αναφέρθηκε στην λάθος στρατηγική του Γιάννη Γεωργόπουλου που του στοίχισε την Δημαρχία «…μετά την ομολογουμένως επιτυχή πρώτη συγκέντρωση θεώρησε δεδομένη τη νίκη».
Όσον αφορά στον νικητή των εκλογών Δημήτρη Σφυρή, υπήρξε απρόβλεπτα θετικός.

Κινδύνευσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη

Σε επείγουσα αναγκαστική προσγείωση υποχρεώθηκε το VIP αεροσκάφος με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος επέστρεφε από την Άγκυρα όπου και είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν ως προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.  

Το πρόβλημα παρουσιάσθηκε όταν το VIP αεροσκάφος πετούσε πάνω απ' τη Θάσο. Οι πιλότοι του Εμπραέρ ανέφεραν βλάβη και ζήτησαν άδεια για να προσγειωθούν εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» κυκλοφορεί την Παρασκευή και θα προκαλέσει πολλά εγκεφαλικά

Θα σας άρεσε να διαβάσετε μια εφημερίδα που να έχει θέματα όπως:
** Ο Καμιζής μιλάει για το βαθύ ΠΑΣΟΚ
** Ο Γκόμενος του Πρωθυπουργού έγινε αρραβωνιαστικός
** Πως ξεφτίλισε την Ρεπούση ο Σταμάτης Σπανουδάκης
** Ο Χρυσοχοΐδης προσκύνησε τον Τατούλη
** Τα Επιμελητήρια αναζητούν νέους ρόλους
** Τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε τα κτήματά σας
** Από πού βρέθηκε 1,6 εκατομμύρια για 4 ξεχασμένα έργα στην Αργολίδα
** Γιατί τα  έσουρε στον Αντώνη Σαμαρά ο Μητροπολίτης Γόρτυνος
** 7+1 σχόλια που θα ταράξουν την Ερμιονίδα
** Ο Γιώργος Τσούρνος παρέστη στην ορκωμοσία του Δημήτρη Σφυρή
** Το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε μελέτη που δεν ήταν γραμμένη στα Ελληνικά

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ξεφτίλισε την Ρεπούση μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, στο Ηρώδειο

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ο έλληνας μουσικοσυνθέτης ενθουσίασε το κοινό, και δεν παρέλειψε να σχολιάσει με το δικό του τρόπο τα «κακώς κείμενα». Ιδιαίτερα καυστικός ήταν, προλογίζοντας δύο τραγούδια αφιερωμένα στη Σμύρνη, το «Για την Σμύρνη» και το«Μαύρος Καβαλάρης».Για το πρώτο είπε: «Θέλω να το αφιερώσω στην κ. Ρεπούση, και να την ευχαριστήσω. Διότι με τις σαχλαμάρες που λέει, μας ένωσε ακόμη περισσότερο». Ενώ, προλογίζοντας το «Μαύρος Καβαλάρης», είπε ότι το τραγούδι έχει γραφτεί για τον Νικόλαο Πλαστήρα, και άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας «Αν θυμάμαι καλά, ο Πλαστήρας δεν είχε τίποτα…κουμπαριές με τούρκους, ήταν εκεί και αντιστάθηκε», προκαλώντας έκπληξη, μιας και είναι γνωστή η φιλία με τον πρώην πρωθυπουργό.

Περιφερειακό Πελοποννήσου: Ψήφισαν για μελέτη που ήρθε γραμμένη σε ξένη γλώσσα. Ο Νίκος Πατσαρίνος καταγγέλει ότι «σημαντικά προγράμματα… τα κρατούν για την εξυπηρέτηση των δικών τους σκοπών»

Νίκος Πατσαρίνος: 
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Η τελευταία δημόσια κριτική, που δέχθηκε η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τρεις μόλις ημέρες πριν από την λήξη της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν «δηλητηριώδης».
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, Νίκος Πατσαρίνος, αφού πρώτα «αναρωτιέται» γιατί βιάστηκαν να δεσμεύσουν το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο για ορίζοντα 11 ετών, καταλήγει καταγγέλλοντας «Με την καθοδήγηση και τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων σημαντικά προγράμματα που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης, που περνάμε λόγω μνημονιακών πολιτικών, με τις διαδικασίες και τους τρόπους που επιλέγουν και εφαρμόζουν τα κρατούν για την εξυπηρέτηση των δικών τους σκοπών με κριτήρια πελατειακά, κομματικά, ιδίου οφέλους, αναποτελεσματικά και φυσικά μακριά από τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αυτοί θα οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές. Η γενιά των 50ρηδων επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος

Μια ακόμη κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, δείχνει την απόφασή του να ανανεώσει και να ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό, σε μία προσπάθεια διατήρησης του κόμματος σε πρωταγωνιστικό ρόλο, εν όψει των εκλογών που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν το 2015.
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Δημήτρης Μαραβέλιας και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέλαβαν τους κρίσιμους τομείς της Αυτοδιοίκησης, της Οργάνωσης και του Πολιτικού – Επικοινωνιακού σχεδιασμού, αντιστοίχως. 
Αναλυτικότερα, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίσθηκαν ως επικεφαλής των Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι αναπληρωτές τους, οι εξής:

ΦΟΥΓΑΡΟ: Φθινοπωρινό ξεκίνημα με εκθέσεις, θέατρο και jazz

Το Φουγάρο υποδέχεται το Φθινόπωρο με ένα «γεμάτο» Σεπτέμβριο και μας καλεί να γνωρίσουμε: Μια μεγάλη έκθεση, πολύ θέατρο και αγαπημένη jazz!!
Αναλυτικότερα:

Η Γαλλίδα καθηγήτρια Πανεπιστημίου που έρευνα το αρχαίο κράτος των Λακεδαιμονίων, τιμήθηκε στη Μονεμβάσια

Τιμήθηκε η Jacqueline Christien
Την Παρασκευή 22 Αυγούστου ο Δήμος Μονεμβασίας σε μια εκδήλωση -αφιέρωμα τίμησε τη Γαλλίδα ιστορικό για την προσφορά της στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Η κα   Jacqueline Christien είναι ομότιμη καθηγήτρια αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Nanterre Paris X με ειδίκευση όσον αφορά την έρευνα το αρχαίο κράτος των Λακεδαιμονίων. Tαξίδεψε από την Ισπανία μέχρι τη Γεωργία και την Τουρκία για να γνωρίσει το σύνολο του ελληνικού κόσμου, να συγκρίνει και να καταλάβει όπου περιλαμβάνεται η λακεδαιμονική εμπειρία στο σύνολό της.  Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετέχει σε συνέδρια με θέμα την έρευνά της.

Μεταβυζαντινές Εικόνες από τη Βαμβακού Λακωνίας, στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης

Την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20.00 εγκαινιάζεται η έκθεση «Μεταβυζαντινές Εικόνες από τη Βαμβακού Λακωνίας»
Την έκθεση, που φιλοξενείται στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης (Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης) θα εγκαινιάσει ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.
Η έκθεση περιλαμβάνει 40 μεταβυζαντινές εικόνες του 18ου και του 19ου αιώνα, που προέρχονται από το σύνολο 63 εικόνων του ναού της Βαμβακούς. Από τη συλλογή αυτή ιδιαίτερο σύνολο αποτελούν οι εικόνες του τέμπλου του παλαιού ναού, οι οποίες παρουσιάζονται στην έκθεση ως ξεχωριστή ενότητα.

Το παγκόσμιο οικονομικό κραχ και η εταιρεία ζητιάνων «Πήτσαμ και Πήτσαμ ΑΕ». «Η Όπερα της Πεντάρας» στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Σήμερα Τετάρτη, 27 Αυγούστου στις 9.00΄ μμ, η θεατρική ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρ» παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων τη μουσικοθεατρική παράσταση «Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Ένα μουσικό θέαμα γραμμένο το 1928, όταν το παγκόσμιο οικονομικό κραχ απειλούσε την Ευρώπη.  Πρόκειται για έργο το οποίο βασίζεται στην προκλητική κοινωνική κριτική δοσμένη μέσα από μια σατιρική γελοιοποίηση και παρωδία. Άλλωστε, όπως  συνήθιζε να λέει ο συνθέτης Κουρτ Βάϊλ, η μουσική και τα τραγούδια του οποίου ντύνουν την παράσταση, «τι ποιο πονηρό από το να επιτεθείς στους καλοαναθρεμμένους και ανύποπτους αστούς 'ινκόγκνιτο', μέσα από το αστικότερο μέσο ψυχαγωγίας τους, την όπερα, και να τους δείξεις τα χάλια τους;».
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο κύριος Πήτσαμ έχει στήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία ζητιάνων στο Λονδίνο. Προσλαμβάνει καθημερινά ανέργους και τους εκπαιδεύει σε «εξειδικευμένους» ζητιάνους οι οποίοι εργάζονται πλέον για λογαριασμό της «Πήτσαμ και Πήτσαμ ΑΕ».

Η Σελήνη, ο Κρόνος και ο Άρης σας περιμένουν. Βραδιά Αστροπαρατήρησης στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ασίνης

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, η Δ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας, διοργανώνει Βραδιά Αστροπαρατήρησης στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ασίνης (Καστράκι).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρατήρηση με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου.  

Η Βραδιά θα ξεκινήσει στις 19.30 με παρατήρηση της Σελήνης, του Κρόνου και του Άρη κατά τη δύση τους.  

Μετά τις 21:00 θα υπάρχει δυνατότητα παρατήρησης αστερισμών και αντικειμένων βαθέως ουρανού (νεφελώματα, γαλαξίες, σφαιρωτά σμήνη κλπ).

Νομίζεις ότι αυτό είναι ένας βάτραχος;;; Για κοίτα καλύτερα

Ο 35χρονος Johannes Stoetter ασχολείται περίπου 10 χρόνια με την επαγγελματική ζωγραφική στο σώμα, που όμως εξελίσσεται κάθε φορά σε ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης.
Συνήθως εμπνέεται από τη φύση γύρω του για να δημιουργήσει τα έργα του, ενώ αφιερώνει πολύ χρόνο σε κάθε δημιουργία. Πρόσφατο δημιούργημά του αυτός ο εκπληκτικός πολύχρωμος βάτραχος που βλέπετε, ο οποίος μοιάζει τόσο ζωντανός.
Κι όμως το βλέμμα πλανάται, αφού πρόκειται για body painting, όπου ο βάτραχος δεν είναι αληθινός αλλά καλλιτεχνικό δημιούργημα.

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Ολοκληρώνεται το νέο παρκέ στο κλειστό του Λυγουριού


Ολοκληρώνονται ταχύτατα οι εργασίες αντικατάστασης του ξύλινου δαπέδου (παρκέ) του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Επιδαύρου στο Λυγουριό.

Ο προϋπολογισμός του έργου,  το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι 95.000 ευρώ.


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Επιδαύρου, με ανακοίνωσή της,

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Διαγωνισμός της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσληψη 500 Ειδικών Φρουρών – Ποια προσόντα απαιτούνται και ποια δίνουν μόρια

Mέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» το σχετικό αίτημα έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛ.ΑΣ. και μένει μόνο το τελικό ΟΚ από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί.
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, ΙΚΕ, ΤΕΕ ή ΑΕΙ/ΤΕΙ. Επίσης, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει το 28ο έτος της ηλικίας τους και θα πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,70 μ.

Αμφίπολις: Αποκαλύφθηκε ψηφιδωτό δάπεδο με ασπρόμαυρους ρόμβους

Συνεχίζονται οι  ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, από την  ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών  και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος (φωτο3) από τον τοίχο σφράγισης, που έκλεινε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου, αποκαλύπτοντας τη συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου.

Το Πλωτό Μουσείο «Νεράϊδα» στο λιμάνι του Ναυπλίου. Από τις 27 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο


Το μοναδικό στη χώρα μας πλωτό μουσείο με τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλόες και ένα από τα πλοία-σύμβολα της χρυσής εποχής του τουρισμού στον Αργοσαρωνικό θα βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου από τις 27 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ: Είναι τόσο μεγάλη η ελπίδα που δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη. Συνεχίστηκε  η αφαίρεση των λιθόπλινθων από τον τοίχο σφράγισης και αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση  για την  αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου  του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ αιώνα. (φωτό 1)

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ορκίσθηκε η νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Δημήτρη Σφυρή (Ανακοίνωση και Φωτό από ΔΗΣΥΕΡ)

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή, καθώς και των μελών των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ερμιονίδας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ενωτικό κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας και διάθεσης από όλους για από κοινού προσφορά για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στον τόπο μας. 
Τον Αγιασμό και την Ορκωμοσία ακολούθησαν οι σύντομοι χαιρετισμοί

Οι γυναίκες που αναζητούν «σεξουαλικό συμπλήρωμα» είναι κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τους άντρες.

** Το 2014 οι γυναίκες που αναζητούν επιπλέον σεξ εκτός σχέσης ξεπερνούν τους άντρες (με ποσοστά 77% και 72% αντίστοιχα)
** Μόλις το 19% των γυναικών που κάνουν απιστία δηλώνουν πως ο επί χρόνια σύντροφός τους μπορεί να ανταποκριθεί στις ερωτικές επιθυμίες τους
Κορυφαία ιστοσελίδα για δεσμευμένους που αναζητούν μια απιστία, το 2013 έκανε στα μέλη της τρεις απλές ερωτήσεις σχετικά με τις μακροχρόνιες σχέσεις τους, τις οποίες επανέλαβε φέτος.
Η σύγκριση των αποτελεσμάτων του 2013 και του 2014, όπως προέκυψαν από τις απαντήσεις 4746 αντρών και 2456 γυναικών, οι οποίοι συνηθίζουν την απιστία, δείχνει σημαντικότατη αύξηση τόσο της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών, όσο και της αυτοπεποίθησής τους σχετικά με τις ικανότητές τους στο κρεβάτι. Τα αποτελέσματα αυτά περνάνε σαφώς το μήνυμα ότι οι άντρες απλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Τι ζήτησε ο Κορκίδης από τον Χαρδούβελη για τους εμπόρους

Βασίλη Κορκίδη: Πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Στην συνάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και του γενικού γραμματέα Γιώργου Καρανίκα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, επισημάνθηκε πως η κατάσταση στην αγορά χρήζει μιας άμεσης οικονομικής «ανάσας». Επίσης, συζητήθηκαν οι θέσεις του εμπορικού κόσμου και οι προτάσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι οποίες συμπεριλάμβαναν επιγραμματικά τα εξής:
Υπερφορολόγηση επιχειρήσεων
Φορολογία φυσικών προσώπων & τεκμήρια διαβίωσης
Προκαταβολή Φόρου Εισοδήματος Επιχειρήσεων
Τέλος επιτηδεύματος
Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης
Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών στην Εφορία
Εκλογίκευση προστίμων και συνεπειών προς τους υπόχρεους
Αλλαγές στο σύστημα ΦΠΑ
Ισχύς του μέτρου της συλλογής αποδείξεων και στους ελεύθερους επαγγελματίες
Μείωση του ειδικού φόρους στο πετρέλαιο και των τελών κυκλοφορίας
Αξιοποίηση των Συνεταιριστικών Τραπεζών και ΕΤΕΑΝ
Αποκατάσταση αδικιών και λαθών ΕΝΦΙΑ

Η Ευρώπη εγκρίνει αποζημιώσεις μόνο για το 10% των Ροδακίνων. Το υπουργείο παραμένει αδρανές για το πορτοκάλι

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στη δημοσιότητα τους κανονισμούς σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινών. Τα μέτρα δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή στην επίσημη εφημερίδα της Κομισιόν.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι:
- Η χρηματοδοτική συνδρομή της ΕΕ θα πρέπει να καλύπτει έως και το 10% κατ' ανώτατο όριο του όγκου παραγωγής που διαθέτει στο εμπόριο κάθε οργάνωση παραγωγών.
- Οι παραγωγοί που δεν είναι μέλη οργάνωσης θα πρέπει να λάβουν το 50% των ποσών που προβλέπονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης χρηματοδοτικής συνδρομής της Ένωσης. Η ΕΕ αναφέρει ότι αυτοί θα πρέπει να πληρούν τις ίδιες ή ανάλογες προϋποθέσεις με εκείνες που πληρούνται από τις οργανώσεις παραγωγών.
- Για δραστηριότητες προώθησης, τέσσερις χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία) θα λάβουν 3 εκατομμύρια ευρώ, με την Ελλάδα να λαμβάνει στο πλαίσιο αυτό 317.215 ευρώ.

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβασίας

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στο Δημοτικό Κατάστημα Παπαδιανίκων της Δ.Ε. Ασωπού του Δήμου Μονεμβασίας, παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, κατόπιν της υπ” αριθ. πρωτ. 18640/14-08-2014 πρόσκλησης του εκλεγέντα Δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σύμβουλοι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και οι Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο
Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης, απευθυνόμενος προς τους εκλεγέντες μίλησε με λόγο πνευματικό τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και αγάπης προκειμένου νε επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι. «Εάν είναι μια φορά ευλογημένη η εργασία, είναι δέκα φορές ευλογημένη η συνεργασία» τόνισε ο Μητροπολίτης συνεχίζοντας: «Στη συνεργασία φαίνεται και ο έσω άνθρωπος και εκεί μπορείς κάποιον να τον βαθμολογήσεις».

Ορκίσθηκε η νέα Δημοτική Αρχή Επιδαύρου

Ορκίζομαι.....
Στις 20 Αυγούστου 2014 ώρα 19.30΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Επιδαύρου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου.
Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος στην πρώτη του ομιλία ως επανεκλεγέντος Δημάρχου είπε μεταξύ άλλων:

Το Μέλλον και η Βιωσιμότητα των Ελληνικών Επιμελητηρίων

Ιωάννης Μπουντρούκας: Πρόεδρος ΕΒΕ Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας (Πρόεδρος Ιωάννης Μπουντρούκας) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Πρόεδρος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Το Μέλλον και η Βιωσιμότητα των Ελληνικών Επιμελητηρίων».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, (Πανεπιστημίου 44 & Χαρ. Τρικούπη, 2ος όροφος), την  την Τετάρτη 27 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ.
Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν οι υπάρχουσες εναλλακτικές προτάσεις για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων μεταξύ στελεχών των Επιμελητηρίων και των συναρμόδιων Υπουργείων.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Άδοξο τέλος για 2 Ρομά και 1 Βούλγαρο που έκλεβαν μέταλλα και καλώδια

Μπορεί, οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν λειψή δύναμη και να είναι κακοπληρωμένοι αλλά προσπαθούν το καλύτερο. Γι’ αυτούς, ο δεκαπενταύγουστος δεν σήμαινε διακοπές, όπως νόμιζαν οι 3 συλληφθέντες για κλοπή.
Τον Βούλγαρο τον έπιασαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, στην Κόρινθο. Τους Ρομά, στην Κυρά Βρύση οι δικυκλιστές της ΔΙΑΣ.
Ο Βούλγαρος είχε λεηλατήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ κλέβοντας καλώδια.
Οι Ρομά «κοινωνικοποίησαν» μεταλλικά αντικείμενα και εξαρτήματα από εταιρεία.

ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ: Ζωντανή μουσική βραδυά αφιερωμένη στον Ελληνικό κινηματογράφο

Θέλετε να απολαύσετε μια ζωντανή μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο με αποσπάσματα από ταινίες που άφησαν εποχή και σε μουσικά ακούσματα παλαιοτέρων δεκαετιών;  
Σας την προσφέρει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κουτσοποδίου «Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ».
Μια βραδιά με κέφι, χορό , ξεφάντωμα, από ζωντανή ορχήστρα και με τη συμμετοχή του Θεατρικού – χορευτικού τμήματος του Συλλόγου καθώς και πολλές εκπλήξεις.
Την Τετάρτη, 27 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο «Μπαλκονάκι της Αργολίδας» στο Προφήτη Ηλία Κουτσοποδίου μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!!

Ταυτόχρονη εισβολή τουρκικών σκαφών σε 4 μέτωπα, με 145 λαθρομετανάστες

Τουλάχιστον 145 παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, σε διάφορα περιστατικά στο ανατολικό Αιγαίο, από πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, αφού προηγουμένως τα τουρκικά σκάφη στα οποία επέβαιναν, και με τα οποία μπήκαν λαθραία στη χώρα, «ναυάγησαν» εντός ελληνικών υδάτων.
Ειδικότερα, 52 μετανάστες σε δύο διαφορετικά περιστατικά μπήκαν στα χωρικά μας ύδατα βόρεια της Σάμου και περισυνελέγησαν, ως ναυαγοί, από πλωτό περιπολικό, αφού προηγουμένως βούλιαξαν το σκάφος τους. Με τον ίδιο τρόπο μπήκαν στη χώρα μας

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
με τον αρραβωνιαστικό του
Σωστά διαβάσατε στον τίτλο. 
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αποκάλυψε πως ο αγαπημένος του, του έκανε πρόταση γάμου και εκείνος δέχτηκε με μεγάλη χαρά να τον παντρευτεί!
Ήταν το 2008 όταν ο Μπετέλ αποφάσισε να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Για την ιστορία, είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός που εκλέγεται στο Λουξεμβούργο και ο τρίτος αρχηγός κυβέρνησης στην Ευρώπη με αυτόν το σεξουαλικό προσανατολισμό, μετά την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Γιόχανα Σιγκουρδαντότιρ και το Βέλγο πρωθυπουργό Έλιο Ντι Ρούπο.
Ο Σαβιέ Μπετέλ έχει πει ανοιχτά πως έχει σχέση με τον Ντεστενέ Γκωτιέ και οι δυο τους εμφανίζονται συχνά σε εκδηλώσεις μαζί. Μάλιστα, πρόσφατα ο Γκωτιέ έκανε πρόταση γάμου στον αγαπημένο του και ο ίδιος παραδέχτηκε πως την δέχτηκε.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Νέες αποκαλύψεις και κορύφωση της αγωνίας για το περιεχόμενο του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης



Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου. Αφαιρέθηκαν ακόμη δέκα λιθόπλινθοι,  που αποτελούσαν την εβδόμη και  ογδόη σειρά, στον τοίχο σφράγισης.

Αναζητείται ιστιοφόρο με 25 αλλοδαπούς…

Τέλος η εισβολή λαθρομεταναστών.
Τώρα εισβάλουν παράτυποι ή απλοί αλλοδαποί!
Άκουσα στους τίτλους ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης ότι αναζητείται ιστιοφόρο με 25 επιβάτες, στα ανοικτά του Σουνίου και έσπευσα να ακούσω τα υπόλοιπα.
Ακούστε λοιπόν τι είπε η Νεοδημοκρατική ΝΕΡΙΤ. «Αγνοείται και αναζητείται ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 25 αλλοδαποί. Για την διάσωση των 25 παράτυπων μεταναστών, επιχειρούν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος».
Εκεί φτάσαμε. Οι λαθρομετανάστες να αποκαλούνται από την κρατική τηλεόραση απλώς ως αλλοδαποί, λες και είναι τουρίστες που το σκάφος τους κινδύνευσε λόγω καιρικών συνθηκών και που για την σωτηρία των οποίων στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Βέβαια, επειδή ο δημοσιογράφος, στην αναλυτική παρουσίαση θα έπρεπε να αναφέρει αν είναι τουρίστες ή λαθρομετανάστες, μας πέταξε (με υψηλή εντολή) ένα «παράτυποι μετανάστες» και εμείς το τρώμε, σαν τις πατσαβούρες που μας ταΐζουν στις πολυεθνικές αλυσίδες γρήγορου φαγητού.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ας μην απορούμε που το προηγούμενο 48ωρο μπήκαν στη χώρα μας 600 «παράτυποι» που τους διέσωσε το Λιμενικό (μιλάμε για πραγματική εισβολή).

Ετοιμάζουν τους Κυπρίους για να γίνει Ομοσπονδία με τα κατεχόμενα

Οι Ήρωες της ΕΟΚΑ, δεν πέθαναν για την "ομοσπονδία" με  τους Τούρκους 
Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ότι το Κυπριακό «έχει κλείσει»; Αν είστε από αυτούς διαβάστε την είδηση.
Ειδικό μάθημα περί του ομοσπονδιακού πολιτεύματος
εισάγεται στα λύκεια της Κύπρου από τη νέα χρονιά
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, δήλωσε στην εφημερίδα «Σημερινή» ότι στόχος είναι οι νέοι να έχουν «μία πρώτη επαφή με την έννοια της Ομοσπονδίας». Η ενημέρωση των μαθητών θα βοηθήσει στη δημιουργία κουλτούρας υπέρ της επιδιωκόμενης μορφής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

40.000 ευρώ για μία ημέρα διακοπών του Βαγγέλη Βενιζέλου

Θωρακισμένη BMW αξίας 700.000 ευρώ, 35 αστυνομικοί για την ασφάλειά του, χωριστά γραφεία και χωριστά επιτελεία δεκάδων πληρωμένων συμβούλων και χωριστές ομάδες γραμματιακής υποστήριξης και υποστήριξης της δημόσιας εικόνας του, για τη διακοσμητική θέση του αντιπροέδρου και την (κακή τη μοίρα για τους Έλληνες) θέση του υπουργού Εξωτερικών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά του δόθηκε το δικαίωμα χρήσης του κυβερνητικού Jet. Όμως, όπως σε όλα, κάνει κατάχρηση.
Πρόσφατο παράδειγμα, η μετάβαση του κυβερνητικού αεροσκάφους στον τόπο διακοπών του στην Σκιάθο, απ΄ όπου τον παρέλαβε (τον Δεκαπενταύγουστο) για να τον μεταφέρει στις Βρυξέλες, προκειμένου να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων.