Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Για μας τα ντόρτια και οι διπλές και γι’ άλλους οι εξάρες…

Το Θερινό Πρωτάθλημα Τάβλι στη  Νέα Κίο, θα διεξαχθεί για 19η χρονιά, στις 18,19 και 20 Ιουλίου. Οι λάτρεις του παιχνιδιού θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους και να  κερδίσουν έπαθλα αξίας.
Η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο παραλιακό καφέ «Αύρα».
Οι αγώνες του Σαββάτου 19 και της Κυριακής 20 Ιουλίου θα διεξαχθούν στα καταστήματα της Παραλίας Νέας Κίου.
Οι αγώνες είναι νοκ άουτ, με 2η ευκαιρία.

ΑΡΓΟΣ: Μαρινάκος και Πολλάλης στον εορτασμό των Ξενοδόχων

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερο εορτασμό. Διακρίνονται
από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ. Μαρινάκος, Πολλάλης, Σοροβίγκας
(ήταν, πριν παραιτηθεί από το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, υπεύθυνος Τουρισμού)
Δαμούλος (Πρόεδρος ΕΒΕ Αργολίδας), και Κουτσόπουλος.
Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, ο ετήσιος Πανελλήνιος εορτασμός του προστάτη των ξενοδόχων «Όσιου Σαμψών», στο Άργος.
Τα κορυφαία στελέχη της ξενοδοχείας και του τουρισμού, της περιφέρειας Πελοποννήσου, παρέστησαν  και προσέδωσαν κύρος στους εορτασμούς. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Δοξολογία με Αρτοκλασία, όπου παρευρέθηκαν πολλοί  ξενοδόχοι από όλη την Ελλάδα, εψάλη στην Ιερά Μονή»Παναγίας Κατακεκριμένης Πορτοκαλούσα».  Μετά την Εκκλησία ακολούθησε αποχαιρετιστήριο παραδοσιακό ουζάκι, όπου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν οι συνάδελφοι, έστω για λίγο μαζί, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου.

Κουτσοπόδι: Παραδοσιακοί χοροί στον Προφήτη Ηλία

Παραδοσιακούς χορούς από ολόκληρη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες 25 Ιουνίου 2014 στον προαύλιο χώρο του Προφήτη Ηλία Κουτσοποδίου.

Την χορευτική βραδιά διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσοποδίου «Η Αγία Κυριακή» με το Λύκειο Ελληνίδων Άργους. Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε μια μαγευτική τοποθεσία,

Οι μισθοφάγοι, οι εργασιοφάγοι, οι φαρμακοφάγοι, οι πατριδοφάγοι και οι λωτοφάγοι

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Οι τριπλές εκλογές τελείωσαν. Αποκτήσαμε νέους Δημάρχους, νέα Δημοτικά Συμβούλια, νέους Περιφερειάρχες, νέα Περιφερειακά Συμβούλια, νέους Ευρωβουλευτές και… νέα κόμματα.
Κάναμε και τις κριτικές μας για τα εκλογικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις μας για το μέλλον των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο της Ελλάδος.
Σε όλα αναφερθήκαμε. Όλα τα αναλύσαμε. Για όλα βγάλαμε πολιτικά συμπεράσματα. Συμπτωματικά μάλιστα, όλοι οι συστημικοί κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα πως «ο λαός ψήφισε σοφά».
Κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι… Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί… Τεχνοκράτες και Πολιτικοί… , στο ίδιο μοτίβο. Και από κοντά τους οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ που υποστηρίζουν την πολιτική ορθότητα της παγκοσμιοποιημένης ιδιοκτησίας τους.
Μετά, οι αρχηγοί και τα κομματικά επιτελεία, «ελεύθεροι» και φυλακισμένοι, μετέφρασαν το ομόφωνο συμπέρασμα «ο λαός ψήφισε σοφά», σε διορθωτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.
Άλλαξαν πολιτικές, μετακίνησαν στελέχη, αναζήτησαν συμμαχίες, έκλαψαν τη μοίρα τους, διασπάστηκαν, διατήρησαν ολύμπια ακινησία, … εν πάση περιπτώσει έκαναν ότι νόμιζαν ή ότι τους υπέδειξαν, για να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι … πάμε για τον επόμενο γύρο μετρώντας «αναπληρώσιμες απώλειες».

ΤΡΙΠΟΛΗ: Εγκαινιάσθηκε η 14η έκθεση βιβλίου

Εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί, από το Σάββατο 28 Ιουνίου, στην πλατεία Άρεως, η 14η έκθεση βιβλίου.
Η 14η έκθεση βιβλίου η οποία και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13η Ιουλίου, τελεί υπό την αιγίδα του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου και με την ευγενική χορηγία του Δήμου Τρίπολης.

Τα περίπτερα θα παραμένουν ανοιχτά από τις 7:00μμ έως και τα μεσάνυχτα,

40 Ακαδημαϊκοί κτυπούν καμπανάκι για τα greeklish

Το κείμενο που ακολουθεί είναι τμήμα μιας ανακοίνωσης που υπέγραψαν 40 μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, με σκοπό να αφυπνίσουν τους Έλληνες από τη νάρκωση στην οποία τους υποβάλλουν διάφορα εξωελληνικά κέντρα και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους, σχετικά με τα βασικά στοιχεία της Ελληνικής ταυτότητας ένα των οποίων είναι η γλώσσα.
Διαβάστε τι γράφουν οι Έλληνες Ακαδημαϊκοί:
«Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που εμπλούτισε όχι μόνο τη λατινική, αλλά και τις κυριώτερες ευρωπαϊκές γλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθή άρρηκτα με το αλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστή μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους.
Είναι αδιανόητο να δεχθούμε ως Έλληνες την μεταμφίεση της γραφής μας με την κατάργηση πολλών γραμμάτων της, που δεν πέρασαν στο λατινικό αλφάβητο, και με την αντικατάστασή τους από άλλα υποτίθεται ηχητικώς παραπλήσια γράμματά του.
 Όταν άλλοι λαοί, όπως π.χ. Γάλλοι και Ισπανοί μάχονται ως σήμερα να διατηρήσουν μέχρι τη τελευταία τους λεπτομέρεια τον τρόπο γραφής των κειμένων τους με το δικό τους αλφάβητο, εδώ, με την δικαιολογία της δήθεν διευκόλυνσής μας στην παγκόσμια επικοινωνία, επιχειρείται η αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου των 2.500 και πλέον χρόνων με το λατινικό.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Δημ. Σφυρής: «Τι νομίζετε πως είμαι; κάνας μ@λ@κ@ς, για να σας κάνω δηλώσεις»;


Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε το πρωί του Σαββάτου 28-6-2014, με τον εκλεγέντα ως νέο Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, ζητήσαμε να τοποθετηθεί για την απόφαση που αφορά την απομάκρυνση από την περιοχή δύο χιλιάδων τόνων απορριμμάτων.
Δεν θέλησε ο κ. Σφυρής, να μιλήσει επί του θέματος και μέχρι εδώ, όλα καλά. Πιθανόν να μην ήθελε να έρθει σε σύγκρουση με τους εκπροσώπους της πολιτείας, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει στις 25 Ιουνίου όπου χαρακτήριζε την απομάκρυνση των 2.000 τόνων ως ανεπαρκή.
Στην συνέχεια της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, ο κ. Σφυρής, μας ξεκαθάρισε ότι, «καλά θα κάνουμε εφεξής, να συμβουλευόμαστε τα δελτία τύπου, που θα εκδίδει και όλα αυτά που ξέραμε, να τα ξεχάσουμε». 
Ρωτήσαμε, τον επερχόμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας, να μας καταστήσει σαφές, τι ακριβώς θα πρέπει, προφανώς ενόψει της πενταετίας, να ξεχάσουμε και η απάντησή του, ήταν η εξής: «Νομίζετε, πως δεν ξέρω εγώ, τι ρόλο βαράει ο καθένας; Τι νομίζετε; πως είμαι κάνας μ@λ@κ@ς,  για να σας κάνω δηλώσεις;

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Περιφερειακώς του Μορέως (27-6-2014)

Γράφει ο Κώστας Πρώιμος
Γιόρτασε όλος ο Μοριάς, απ’ άκρη σ΄ άκρη, για την επική πρόκριση της Εθνικής, στους δεκάξι… «Όπου γάμος και χαρά»… κτλπ κτλπ…  Ρε παιδιά, αν ξεσηκωνόμασταν, κατ’ αυτόν τον τρόπο, για κείνα τα έρημα  (και κατά τ’άλλα), κεκτημένα δικαιώματά μας! Ξενύχτι, κόρνες, συνθήματα  αλληλεγγύης και ομόνοιας… για ένα τσούρμο, που στην πλειοψηφία του, αποτελείται από «άμπαλους»… Τους οποίους,  οι περήφανοι «αθλητοπατέρες», θα «ξαναχρυσώσουν»  από το υστέρημά μας… Και από τύχη; Αφήστε το, καλύτερα… (Μέχρι και ο Χολέβας, που το δεξί του είναι ανύπαρκτο, παραλίγο να την στείλει μέσα… τον σταμάτησε το δοκάρι).

Και ο Τατούλης, στην σκιά του Σαμαρά…  
Πάντως κύριε Πέτρο μου, αυτή τη φορά ο Σαμαράς, σε επισκίασε….  «Κάηκε» η Τρίπολη, με το γκολ του…

Άκης Πετρόπουλος: Ο Αρκάς που κατέκτησε τη Σιγκαπούρη, με το Μύρτιλο που παράγει στο οροπέδιο της Μαντινείας

Άκης Πετρόπουλος
Είναι ένας νέος επιχειρηματίας από την Τρίπολη, με όραμα και μεράκι, δεν δίστασε, εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, να στραφεί στον πρωτογενή τομέα… Ίδρυσε μαζί με τους συνεργάτες του την εταιρεία, καθετοποιημένης δομής,  με την επονομασία «Μόλια» και αφού πειραματίστηκαν με εναλλακτικές καλλιέργειες, κατέληξαν στην οργανωμένη και συστηματική παραγωγή ….μύρτιλων… Και όσο για τα πρώτα αποτελέσματα; Η Σιγκαπούρη ήδη, έχει πάρει μια πρώτη γεύση, του θαυματουργού φρούτου, που παράγεται με αξιώσεις, στις εκτάσεις του κάμπου της Μαντινείας και όχι μόνο… 

Ο λόγος γίνεται, για τον μάνατζερ της «Μόλια», κ. Άκη Πετρόπουλο...
Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» και στον Κώστα Πρώιμο.

Τρίπολη: Πνευματική πτήση, στο μεγάλο καφενείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 17 Ιουνίου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου, του Γιάννη Καλπούζου, με τίτλο «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», στο «μεγάλο καφενείο», στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

7 Μέτρα για τον καύσωνα και 8 ύποπτα συμπτώματα

Διαβάστε 7 βασικά προληπτικά μέτρα τα οποία θα είναι φρόνιμο να ακολουθήσετε προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών και τα 8 συμπτώματα που δεν θα πρέπει να παραβλέψετε αν τα αισθανθείτε.

1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
2. Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης.

Το 23ο Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ναυπλίου ολοκληρώνεται

Από σήμερα Παρασκευή 27-6-2014 και μέχρι την Κυριακή 29-6-2014, το Βουλευτικό (σήμερα και την Κυριακή) και το Παλαμήδι (αύριο Σάββατο), θα φιλοξενήσουν τις τελευταίες εκδηλώσεις του 23ου Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ναυπλίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και οι διεξαγόμενες παράλληλες εκδηλώσεις είναι:
Παρασκευή 27 Ιουνίου, Βουλευτικό, 21:00
Μουσική – Λογοτεχνική Βραδιά: ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
Ο ποιητής Δημοσθένης Δαββέτας απαγγέλλει το ανέκδοτο ποιητικό του έργο Ήχοι του Σύμπαντος και οι σολίστ Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και Δάφνη Παππού, με τη συνοδεία στο πιάνο της Κατερίνας Γκόλγκαρη ερμηνεύουν σε πρώτη εκτέλεση τα τραγούδια του συνθέτη Γιάννη Δροσίτη από το ομώνυμο ποιητικό κείμενο.
[Προλογίζει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος]

Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την αντιμετώπιση των χαρατσιών που επιβάλουν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης «Γραμμώ», «Ερατώ» και «Απόλλων»

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να διοργανώσει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα των λεγόμενων Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων, αποδείχθηκε ότι ήταν εύστοχη και αναγκαία.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Είναι γνωστό ότι όλοι οι επαγγελματίες, στον χώρο εργασίας των οποίων ακούγεται μουσική καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, καλούνται να πληρώσουν, σε εταιρείες διαχείρισης, υψηλά ποσά για την χρήση μουσικής, χωρίς να τους δίνεται καν η δυνατότητα διαπραγμάτευσης.
Οι νόμοι που ψήφισαν οι έλληνες βουλευτές, μετά από πίεση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., με πρόσχημα την προστασία των πνευματικών δημιουργών, δίνουν το δικαίωμα στην όποια εταιρεία να χρησιμοποιήσει την Αστυνομία και την εισαγγελική αρχή και να οδηγεί έναν καταστηματάρχη στο Αυτόφωρο, γιατί δεν της έχει πληρώσει πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα που κατά τη γνώμη της οφείλει.

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια


Με τον Τζίμυ Καλογερόπουλο, επρόκειτο να συναντηθούν σήμερα, στο γραφείο του στην Αθήνα, σχεδόν… όλοι οι συνυπεύθυνοι, του «πολιτισμικού σοκ», που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια η Ερμιονίδα, από τις εκθέσεις σκουπιδιών, που «πυκνώνουν» επικίνδυνα… (ε, όλο και κάτι θα βγει, αλλά ως συνήθως, την ύστατη στιγμή)

Στα σκουπίδια εστιάζει αυτή την εποχή,  όλη η οικονομικο-πολιτική αφρόκρεμα της περιοχής… Μας «χαλάνε το γλυκό» σου λένε οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες… Έρχονται οι ξένοι και παθαίνουν… Ναι… γιατί όλα τα άλλα ζητήματα, είναι λυμένα… Φερειπείν, το ζήτημα της ποιότητας του νερού… Για κάντε και κανέναν διαφορετικό έλεγχο, για να δούμε… (όχι αυτούς τους… τύπου αβαβα)…

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στηρίζει την κοινωνία και μάχεται για σας

Αν θέλετε μια εφημερίδα, που δεν περιορίζεται στην αναδημοσίευση Δελτίων Τύπου, των φορέων της Εξουσίας, και που τολμά να βλέπει τα γεγονότα και την ιστορία χωρίς συστημικές παρωπίδες, τότε, ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ αύριο:
* Τα Επιμελητήρια, δείχνουν τον δρόμο στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μάστιγας των συγγενικών δικαιωμάτων και των εταιρειών που κλείνουν στη φυλακή τους μικροεπαγγελματίες.
* Το Ναύπλιον «δείχνει δόντια» στις μεθοδεύσεις άκριτης παραχώρησης των παραλιών του και των ιστορικών του κτηρίων.
* Γνωρίστε τον Αρκά, που νίκησε την γραφειοκρατία και την κρίση και κατέκτησε την αγορά της Σιγκαπούρης, καλλιεργώντας και εξάγοντας εκατοντάδες τόνους, Μύρτιλο (Blueberry).
* Μάθετε που και πως, αυτοκτόνησαν (λόγω ευημερίας) 3 ακόμη Έλληνες, μέσα σε ένα 24ωρο.
* Και όμως, η Ελληνική Αστυνομία παλεύει αποτελεσματικά!

Οι νέοι όροι σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Από το τέλος Μαρτίου, οπότε και ισχύει ο νόμος  Ν. 4249/2014, άρθρο 57 (ΦΕΚ 73 τεύχος α΄)  προβλέπεται ότι, πλέον, αρμόδια αρχή για το σφράγισμα καταστήματος που αντιβαίνει τους όρους λειτουργίας του ορίζεται η αστυνομική αρχή του τόπου.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία: «Η αστυνομική αρχή του τόπου της έδρας των κέντρων διασκεδάσεως και των καταστημάτων του άρθρου 1 παρ. 1 του π.δ. 180/1979 (Α΄ 46), καθώς και των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά υγειονομικές διατάξεις προσφέρονται οινοπνευματώδη ποτά για άμεση εντός αυτών κατανάλωση, σφραγίζει υποχρεωτικά το κατάστημα για χρονικό διάστημα δέκα ημερών,

24 ΙΟΥΛΙΟΥ: Το κράτος των Αθηνών εόρτασε, με τον Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου

2011: Την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν δήλωνε προκλητικά από τα κατεχόμενα ότι δεν αναγνωρίζει το Κυπριακό κράτος, το κράτος των Αθηνών εόρταζε, για μια ακόμη φορά, την αποκατάσταση των προαπριλιανών πολιτικών στην εξουσία. Μια εξουσία που τους παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας της χούντας, ενώπιον των οποίων, παραλαμβάνοντες την εξουσία, ορκίσθηκαν "να φυλάττουν πίστη εις την Πατρίδα".
Τον όρκο τους, δεν τον κράτησαν τότε. Αντιθέτως, ο Ελληνισμός ένοιωσε στις σάρκες του το γιαταγάνι του Αττίλα, στον οποίο παραδόθηκε χωρίς ούτε μία τουφεκιά, μετά το πρώτο 48ωρο, το 40% της Ελληνικής Κύπρου.
Αυτούς τους πολιτικούς και τους "άξιους" επιγόνους τους, ένας δικός τους άνθρωπος, ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας, "τους έφτυσε κατάμουτρα", στο πρόσωπο του "δικού τους" Προέδρου, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην κατάργηση του προκλητικού εορτασμού της αποκατάστασης του παλαιού πολιτικού συστήματος με αντίτιμο την σκλαβιά της Κύπρου.
Διαβάστε την ανοικτή επιστολή του Καθηγητού Βασίλη Φίλια προς τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, όπου του αναφέρει γιατί δεν επιθυμεί να εορτάσει μαζί τους μια επέτειο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΡΜΙΟΝΗ: «Οι φωτιές του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα»

Τη  Δευτέρα 23 Ιουνίου η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης με τη συνεργασία του Ν. Π. Κοινωνικής Πρόνοιας – Αλληλεγγύης – Πολιτισμού & Παιδείας, για άλλη μια φορά βρέθηκαν κοντά στην παράδοση και παρουσίασαν την αναβίωση του εθίμου: «Οι φωτιές του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα». Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της εκδήλωσης, Αντώνη Πάλλη.
Πλήθος κόσμου, που παρευρέθηκε στο λιμάνι της Ερμιόνης, παρακολούθησε μια φαντασμαγορική εκδήλωση η οποία ξεκίνησε με την είσοδο των κοριτσιών πάνω στα άλογα και των μικρών λαμπαδηδρόμων να ακολουθούν.

ΣΧΟΛΙΑ: Ξύπνα Λαέ (25-6-2014)

Γράφει ο Γιάννης Παμπόρης
Το γλείψιμο ξεκίνησε νωρίς
Ρωτάνε οι δημοσιογράφοι του νέους υπουργούς, τι τους είπε ο πρωθυπουργός. Διαβάστε τι απάντησαν με σοβαρότητα. Υπουργός Πολιτισμού: Ο πρωθυπουργός αγαπάει πολύ τον πολιτισμό και ασχολείται προσωπικά.
Υπουργός Εργασίας: Ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη αγάπη προς τον Αγροτικό κόσμο και έδωσε τις ανάλογες οδηγίες για να εξασφαλίσει το αγροτικό τους εισόδημα.
Υπουργός Τουρισμού: Ο πρωθυπουργός μας έχει αποφασίσει ότι ο τουρισμός μας θα γίνει βαριά βιομηχανία γι αυτό παρακάλεσε τον πρόεδρο των ξενοδόχων να μειώσουν τις τιμές και όχι αν δουλεύουν λαθρομετανάστες και ανασφάλιστοι.
Αυτή τη φορά, «το γλείψιμο ξεκίνησε πριν καν να αναλάβουν».

«Η κυβέρνηση να συμμορφωθεί άμεσα προς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις» ζητά η ΓΣΕΕ

* Προσφεύγει στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την μείωση των μισθών των φτωχών εργαζομένων
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση αλλά στον τομέα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του Οργανισμού Μεσολάβησης και  Διαιτησίας, μας δικαιώνει πλήρως και ως εκ τούτου αποτελεί μια μεγάλη ρωγμή στην άκαμπτη λογική του Μνημονίου.
Η κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί αμέσως.
Δεν παραβλέπουμε, ότι  ενώ υπάρχουν άλλες αποφάσεις για άλλες κατηγορίες, δε μας δικαιώνει στη μείωση των μισθών των φτωχών εργαζομένων.
Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: 22χρονος Ρομά «βούτηξε» την τσάντα 34χρονης γυναίκας αλλά οι αστυνομικοί τον βρήκαν και «τον βούτηξαν» μέσα σε 2 ώρες

Συνελήφθη, χθες το βράδυ (24.6.2014), στο Ναύπλιον, ένας 22χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε βάρος 34χρονης ημεδαπής.
Ο 22χρονος Ρομά, χθες το βράδυ,  προσέγγισε την 34χρονη, της βούτηξε την τσάντα, η οποία περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Η 34χρονη προσπάθησε να τον αποτρέψει αλλά αυτός με χρήση σωματικής βίας της την απέσπασε εκ νέου και τράπηκε σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τ. Α. Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α. Τ. Ναυπλίου, της Τροχαίας Ναυπλίου και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αργολίδας, εντόπισαν τον 22χρονο και τον συνέλαβαν.

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «Η χώρα δεν πρέπει να χάσει την εξαιρετική τεχνογνωσία του Βοήθεια στο Σπίτι»

«Η δομή της Βοήθειας στο Σπίτι διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία, την οποία η χώρα δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Θεοφάνη Στεφανόπουλου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «θέλουμε να συνεχίσει το πρόγραμμα, στη βάση ωστόσο ενός νέου και ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του».

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου

Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων
και Παναγιώτης Μπούκουρας, Πρόεδρος Δ. Συμβουλίου 
Την έκδοση ψηφίσματος ενάντια  στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία επιχειρείται να εκποιηθεί τεράστια έκταση δημόσια περιουσία στη χώρα, μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου)  αποφάσισε, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, κατά την τελευταία συνεδρίασή του.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
Ψήφισμα
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων , κατά την συνεδρίασή του της 19ης Ιουνίου 2014, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το κάτωθι ψήφισμα:
Η ένταξη ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίησή τους και η διαφαινόμενη μεταβίβασή τους σε ιδιώτες

Ο Α.Ο. Κρανιδίου θα συνεχίσει μόνος και φέτος την πορεία του στο πρωτάθλημα

Ο νέος Πρόεδρος της Α.Ο. Κρανιδίου
Κοσμάς Πουλής
Ο Α.Ο. Κρανιδίου θα συνεχίσει μόνος και φέτος την πορεία του στο πρωτάθλημα.
Η πρόταση για συνένωση με την ομάδα του Α.Ο. Ερμιόνης δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των μελών του σωματείου, τα οποία συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που συνεκλήθη την Κυριακή 22 Ιουνίου, και είχαν δικαίωμα ψήφου.
Από τους 65 παριστάμενους, μέλη και φίλους, παράγοντες και ποδοσφαιριστές, ψήφισαν οι 45. Υπέρ της συνένωσης, όμως, μόλις οι 13.
Η συζήτηση υπήρξε διεξοδική και τελικά επικράτησε η άποψη ότι ο Α.Ο. Κρανιδίου θα πορευθεί με καλύτερες προοπτικές αν συνεχίσει μόνος του, διατηρώντας τις σχέσεις συνεργασίας με τον Α.Ο.Ερμιόνης.

Εθνική Ελλάδος Γειά σου!

Σήμερα η εθνική Ελλάδος έκανε μια νίκη στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στην Βραζιλία. Μια νίκη που πρώτη φορά την οδήγησε ένα βήμα παρακάτω σε αυτή την συμμετοχή της. Στους 16!
Την ώρα που μεγαθήρια εθνικές ομάδες έμειναν απ' απέξω.
Την ώρα που η οικονομική αξία ενός παίκτη από αυτούς της Ακτής Ελεφαντοστούν είναι δυο και τρεις φορές, του συνόλου της οικονομικής αξίας όλων των δικών μας παικτών.
Σήμερα όμως "μέτρησε η ελληνική καρδιά",

Στους «16» η Ελλάδα γράφοντας ιστορία στη Βραζιλία

Έτσι έγινε το σουτ για το πρώτο γκολ από τον Ανδρέα Σάμαρη
Ιστορικές στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εθνική Ελλάδας με μια επική εμφάνιση πέρασε στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στα χρονικά της.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δώρο στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, 7 Η/Υ, 2 εκτυπωτές και 2 βιντεοπροβολείς, από την Γαλλική Δημοκρατία

Την Τετάρτη 18-6-2014 πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου εκδήλωση αποδοχής δωρεάς εκπαιδευτικού υποστηρικτικού υλικού. Η δωρεά δόθηκε από την Γερουσία της Γαλλικής Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του Δ/ντή του σχολείου κ. Ιωάννη Δημαράκη. Πρόκειται για χορηγία, που συνίσταται σε εκπαιδευτικό υλικό, απολύτως χρήσιμο για τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου και κοστολογείται σε 5.000 ευρώ. Συγκεκριμένα το σχολείο παρέλαβε 7 Η/Υ, 2 εκτυπωτές και 2 βιντεοπροβολείς.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γάλλος Γερουσιαστής κ.  Robert del Picchia,

Παν. Ηλιού: Ο Α.Ο. “Κορωνίς” θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Αργολίδας

«Ο Α.Ο. “Κορωνίς” Κοιλάδας θα πορευτεί με γνώμονα τις αρχές και αξίες που πορεύεται τα τελευταία χρόνια, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Αργολίδας», τόνισε ο νέος Πρόεδρος της ομάδος και διάδοχος του Παναγιώτη Αγρίμη, Παναγιώτης Δ. Ηλιού, στην πρώτη του δήλωση, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ομάδας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΗΛΙΟΥ
«Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Α.Ο. “Κορωνίς” Κοιλάδας για την τιμή που μου έκανε να με εκλέξει ομόφωνα νέο Πρόεδρο της ομάδας μας, καθώς και να συγχαρώ τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγρίμη για τις προσπάθειες που έγιναν επί της προεδρίας του τη σεζόν που πέρασε.

3 αυτοκτονίες σε 24 ώρες! Ακούει κάποιος από την κυβέρνηση;

Δραματικά μακραίνει ο μακάβριος κατάλογος των αυτοχείρων στη χώρα μας. Τα συστημικά ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογράφοι της πολιτικής ορθότητας συνεχίζουν να αποκρύπτουν τις αυτοκτονίες που όμως συνεχίζονται με ρυθμό περίπου 2 την ημέρα.
Το τελευταίο 24ωρο τρεις ακόμη εξαθλιωμένοι Έλληνες δεν άντεξαν τα προβλήματα και προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Στην Φθιώτιδα, στα Χανιά και στη Μάνη, με πιστόλι, κρεμάλα και δίκαννο, τρεις άντρες έδωσαν τέλος στην ζωή τους με δημόσια αυτοκτονία σε πλατεία της πόλης, ο ένας, στο μπαλκόνι του σπιτιού του ο άλλος και σε ένα δέντρο της αυλής του ο τρίτος.

Στη Φθιώτιδα, τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε το βράδυ της Κυριακής ένας 79χρονος ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε σε δημόσια θέα σοκάροντας την τοπική κοινωνία.

Παν. Ηλιόπουλος: Αύριο μπαίνεις φυλακή!

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014
Εσύ τι θα έκανες αν αύριο σε έκλειναν φυλακή χωρίς λόγο και σου στερούσαν το νεογέννητο παιδί σου;
Εάν είχες βρει το άλλο σου μισό, αποφάσιζες να κάνεις το πρώτο σου παιδί, παντρευόσουν στις 7 Σεπτεμβρίου και στις 18 Σεπτεμβρίου κάποιος που δεν γνωρίζεις καν, σκοτώνει κάπου, κάποιον. Στις 28 του ίδιου μήνα συλλαμβάνουν τον Αρχηγό του τρίτου κόμματος και άλλους 5 βουλευτές, σαν υπεύθυνους για κάτι που έγινε εν αγνοία τους από κάποιον άγνωστο και σε αυτούς. Αφήνουν τους 3 ελεύθερους (δεν είχε πέσει ακόμα το τηλέφωνο Σαμαρά από την Αμερική) και φυλακίζουν τον Αρχηγό και τους άλλους δύο.
Στις 5 Οκτωβρίου κάποιος ανώνυμος ρουφιάνος της Ασφάλειας σε κατονομάζει απλά, ότι σε γνώρισε σε ένα γραφείο νόμιμου πολιτικού κόμματος πριν από πολλά χρόνια. “Ε, και;”, θα αναρωτηθείς.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ για την επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου

Πέρασαν κιόλας 18 χρόνια από την ημέρα που Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε  από κοντά μας. Ήταν ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996, όταν ο Ανδρέας περνούσε για πάντα στην ιστορία, αφήνοντας πίσω του πλούσια πολιτική παρακαταθήκη για την Ελλάδα και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, σφράγισε με την παρουσία, τους αγώνες και το όραμά του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.  Κι αυτό, διότι υπήρξε πρωτοπόρος στις  ιδέες του για την οικοδόμηση μια δικαιότερης κοινωνίας ρηξικέλευθος στην ανανέωση των θεσμών του κράτους και σταθερά προσηλωμένος στις αρχές του, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην Ιδρυτική Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη, για «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση».

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Μαθητές εκθέτουν δικά τους έργα ζωγραφικής στον κήπο της Πινακοθήκης

Αύριο Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, από το πρωί ώρα 8.00 μ.μ. και μέχρι αργά το βράδυ 10.00 μ.μ., στον κήπο της Πινακοθήκης (Σιδ. Μεραρχίας 23), θα εκτεθούν έργα μαθητών της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Την πρωτοβουλία της ενέργειας είχαν τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου.
Τα έργα φιλοτέχνησαν οι μαθητές στο πλαίσιο της συνεργασίας του 3ου Δημ. Σχολείου Ναυπλίου με το Odyssey Charter School στο Delaware των ΗΠΑ, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο.

Οι Εργαζόμενοι του Ναυπλίου, με εκφραστή το Εργατικό Κέντρο δηλώνουν την αντίθεσή τους στην άκριτη εκχώρηση περιοχών στο ΤΑΪΠΕΔ

Το ΕΚΝ-Ε έχει προϊστορία στις δράσεις αντίθεσεις προς όσα
άσχημα έχουν επιφέρει τα μνημόνια.
Είναι εντυπωσιακός, αλλά και δηλωτικός προθέσεων, ο επίλογος του ψηφίσματος που εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας, αναφερόμενη στην χωρίς όρια εκχώρηση περιοχών ιστορικού ενδιαφέροντος, στο ΤΑΙΠΕΔ, προς πώληση ή παραχώρηση σε επιχειρηματίες.
 «Θα αντιταχθούμε με κάθε μέσο στη διάλυση της Πόλης μας και της Πατρίδας. Θα τιμωρήσουμε δε αυστηρά όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή αυτούς που έβαλαν βέβηλο χέρι πάνω τους», καταλήγει το ψήφισμα που δημοσιεύουμε κατωτέρω:
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΝ - Ε

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Η Ραχήλ και το ψόφιο γαϊδούρι….

Η Ραχήλ, στο Τέξας, αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάϊδαρο, έναντι 100 δολλαρίων. Ο αγρότης συμφώνησε να της τον παραδώσει την άλλη μέρα. Όμως, ο γάϊδαρος ψόφησε και έτσι την επόμενη μέρα, ο αγρότης λέει στην Ραχήλ ότι δεν μπορεί να της τον δώσει γιατί ο γάϊδαρος ψόφησε.
"Εντάξει", του λέει η Ραχήλ. "Δώσε μου τα λεφτά μου πίσω".
- "Δεν μπορώ, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει", της απαντά ο αγρότης.
- "Εντάξει", του ξαναλέει η Ραχήλ, "δώσε μου το νεκρό γάϊδαρο".
Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε με την Ραχήλ και την ρώτησε τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο.
Η Ραχήλ του λέει:

Η Κίνα απέκτησε τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Τον ονομάζουν «Τιανχέ-2» και ανήκει στην κινεζική κυβέρνηση. Είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας. Ανακηρύχθηκε πρώτος σε ταχύτητα,μεταξύ των 500 ταχύτερων ηλεκτρονικών υπολογιστών διεθνώς, για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Μπορεί και πραγματοποιεί 38,86 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο. Διαθέτει επεξεργαστική ισχύ 33,86 petaflop/sec.
Ο «Τιανχέ-2» χρησιμοποιείται από την κινεζική κυβέρνηση για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Στη σχετική λίστα «Top 500» που ανανεώνεται δύο φορές ετησίως η Κίνα εμφανίζεται να έχει 20% περισσότερους υπερυπολογιστές, ενώ οι ΗΠΑ 15% λιγότερους.

Πώς αντιλαμβάνονται οι διαφορετικοί πολιτισμοί την έννοια του χρόνου και πώς τον διαχειρίζονται. Οι διαφορές μεταξύ αγγλοσαξώνων, νοτιοευρωπαίων και λαών της ανατολής.

Για κάποιους λαούς, ο χρόνος είναι «γραμμικός». Για κάποιους άλλους «πολυεπίπεδος» και για κάποιους άλλους «κυκλικός».
Ανάλογη με την αντίληψη περί χρόνου είναι και η συμπεριφορά των διαφόρων λαών της γης. Για παράδειγμα, στο δυτικό ημισφαίριο, οι ΗΠΑ και το Μεξικό χρησιμοποιούν την έννοια του χρόνου με διαμετρικά αντίθετο τρόπο, πράγμα που προκαλεί έντονες τριβές μεταξύ των δύο λαών. Στη δυτική Ευρώπη, οι Ελβετοί έχουν πολύ διαφορετική αντίληψη για το χρόνο, σε σχέση με τους γείτονές τους Ιταλούς, ενώ οι πολίτες της Ταϊλάνδης δεν αξιολογούν το πέρασμα του χρόνου με τον ίδιο τρόπο όπως οι Ιάπωνες.
Ο «Γραμμικός» χρόνος
Για τους Αμερικανούς ο χρόνος είναι… χρήμα. Σε μια κοινωνία προσανατολισμένη στο κέρδος, ο χρόνος είναι εκτός από πολύτιμος, τις περισσότερες φορές… ελάχιστος έως και ανύπαρκτος.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ: Σκάσε επί τέλους (2014-06-23)

Που πήγαν εκείνα τα παιδιά;
Ήταν οι πρώτοι μήνες που ανέλαβε η δημοτική αρχή Καμιζή, τον νεοσύστατο Καλλικρατικό Δήμο Ερμιονίδας. Για λόγους που δεν γνωρίζω, «φούντωσε» το εθελοντικό κίνημα και δεκάδες νέοι και «ψυχικά νέοι», προσφέρθηκαν να στηρίξουν το έργο της δημοτικής αρχής. Πλατείες καθαρίστηκαν, παγκάκια βάφτηκαν, παραλίες συμμαζεύτηκαν, παρτέρια φυτεύτηκαν, η ανακύκλωση έδειξε ελπιδοφόρα αποτελέσματα.
Ήταν ένα κίνημα που … όμως μαράζωσε και οι εθελοντές ξαναγύρισαν στο σπίτι τους. Υπάρχει κάποιος να μας εξηγήσει το γιατί; Και το κυριότερο… υπάρχει τρόπος να ξαναβγάλουμε τους εθελοντές στην διάθεση της κοινωνίας;
Ε.Π. ΜΟΝΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: «Δεν Ξεχνώ». Η Τιτανομαχία στο προγεφύρωμα Πεντεμίλι της Κερύνειας και ο ρόλος του ήρωα Παύλου Κουρούπη

Πλησίον του χώρου της αποβίβασης των Τούρκων πεζοναυτών στο Πεντεμίλι της Κερύνειας, έδρευε το 251 Τάγμα Πεζικού, με Διοικητή τον Ήρωα Αντισυνταγματάρχη Παύλο Κουρούπη. Το 251 Τ.Π. παρακολουθούσε στενά την Τουρκικά αποβίβαση και ενημέρωνε σχετικά το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (Γ.Ε.Ε.Φ.) αναμένοντας διαταγές.
Στις 07.30΄ο Διοικητής του 251 Τ.Π. δίνει αυτόβουλα την εντολή ο 1ος Λόχος και ο Λόχος Υποστήριξης να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο και να πορευθούν προς τους χώρους εξόρμησης. Οι δύο Λόχοι κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους Τούρκους και παρά το πλήθος των Τουρκικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, να ταχθούν σε απόσταση αναπνοής. Οι πρώτοι στρατιώτες του 1ου Λόχου είχαν πλησιάσει σε απόσταση 100 μέτρων! Τον 1ο Λόχο αποτελούσαν 90 άνδρες, ενώ τον Λόχο Υποστήριξης λιγότεροι. Απέναντί τους είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από το 6ο Τάγμα Πεζοναυτών, ολόκληρο το 5 Σύνταγμα Πεζοναυτών το οποίο είχε ήδη αποβιβαστεί, καθώς και μεγάλο αριθμό Τούρκων Καταδρομών οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί με ελικόπτερα!

Το ψηφιακό σήμα φτάνει στην Πελοπόννησο. Πως δεν θα δούμε «μαύρη οθόνη»

Όλοι οι δέκτες υποστηρίζουν την
κωδικοποίηση MPEG-4 (και Mpeg-2)
και διαθέτουν Ελληνικό μενού και EPG,
Ελληνικές οδηγίες χρήσης
και 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ!!
Η Digea είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ANTΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και είναι υπεύθυνη για την προβολή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.
Η σειρά της Πελοποννήσου
Πολλές περιοχές και πόλεις ανά την Ελλάδα απολαμβάνουν ήδη το “τζαμάτο” ψηφιακό σήμα που λέει και η γνωστή διαφήμιση, μέχρι τώρα στην Πελοπόννησο δεν είχαμε την δυνατότητα για να δούμε ψηφιακά.
Για να έχουμε ψηφιακή εικόνα στην τηλεόραση μας πρέπει…
Όσοι έχουν τηλεόραση της τελευταίας τριετίας περίπου, είναι πολύ πιθανό να έχουν ενσωματωμένο δέκτη που αποκωδικοποιεί το ψηφιακό σήμα MPEG4, οπότε το μόνο που έχουν είναι να συντονίσουν και πάλι τον δέκτη τους.
Όσοι έχουν λίγο παλιότερες τηλεόρασης, από την τριετία, είναι πιθανόν να έχουν αποκωδικοποιητή MPEG2 που σημαίνει ότι και να ξανασυντονίσουν τον δέκτη τους θα έχουν μόνο ήχο, αυτοί θα πρέπει να αγοράσουν έναν αποκωδικοποιητή.
Όσοι έχουν αρκετά παλαιότερες τηλεοράσεις CRT καθοδικού σωλήνα δηλαδή (“χοντρές”) οπωσδήποτε θα πρέπει να προμηθευτούν αποκωδικοποιητή σήματος με σύνδεση SCART.

Μέτρα αποφυγής του Καταρροϊκού Πυρετού

Η νόσος της μπλε γλώσσας, είναι εδώ...
Λόγω παρουσίας νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού του προβάτου σε κοπάδια της Μεσσηνίας το Τμήμα Κτηνιατρικής Αργολίδας εφιστά και πάλι την προσοχή τους κτηνοτρόφους για λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας του ζωικού τους κεφαλαίου.
Επί του παρόντος έχουν βεβαιωθεί 24 εστίες της νόσου στην Λακωνία, 2 στην Αρκαδία και 3 στην Μεσσηνία. Για το λόγο αυτό έχει οριστεί νέα Ζώνη Προστασίας η οποία περιλαμβάνει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου δηλ. Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Αχαϊας, Ηλείας καθώς και μέρος της Περιφέρειας του Ν. Αττικής (Δήμος Μεγάρων και όλη η Περιφέρεια Νήσων).

Οι "παράτυποι μετανάστες", η απόλυτη κυριαρχία της αριστεράς και το newspeak της

paratipiesΤο Newspeak ('Νέα Ομιλία') είναι η πλασματική γλώσσα που περιγράφεται στο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Orwell «1984» ή «Χίλια Εννιακόσια Ογδόντα Τέσσερα», όπως έμεινε γνωστό (Nineteen Eighty-Four)*. Πρόκειται για μια ελεγχόμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε από το ολοκληρωτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» ως ένα εργαλείο για να περιορίσει την ελεύθερη σκέψη και τις έννοιες που για το καθεστώς αποτελούν «απειλή», όπως η ελευθερία, η ατομικότητα, η ειρήνη κλπ. Οποιαδήποτε μορφή διαφορετικής σκέψης από αυτήν που κατασκεύασε το «κόμμα» ταξινομείται ως "thoughtcrime", δηλ. «έγκλημα σκέψης».

Δίνουν πίσω τα κλεμμένα. Συνελήφθησαν 7 και αναζητούνται άλλοι 2 από τη συμμορία που είχε ρημάξει τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία είχε η Ελληνική Αστυνομία, στην δράση της για περιορισμό των διαρρήξεων και των κλοπών που έχουν γεμίσει με ανασφάλεια την καθημερινότητα και την ψυχή των πολιτών.
Με συνδυασμένη δράση και μετά από αξιοποίηση ευρημάτων και πληροφοριών εντόπισε και συνέλαβε 7 Αλβανούς και δύο Έλληνες υπηκόους που είχαν ρημάξει τα σπιτικά φιλήσυχων πολιτών σε τρεις νομούς. Οι πρώτες 39 από τις διαρρήξεις και τις κλοπές που έκαναν τους τελευταίους μήνες στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και στην Κορινθία, εξιχνιάσθηκαν ήδη.
Το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, καλεί τα θύματα διαρρήξεων και κλοπών να προσέλθουν στην Αστυνομική Διεύθυνση και να πάρουν πίσω τα κλεμμένα (όσα τουλάχιστον βρέθηκαν και διασώθηκαν).