Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Με 0 εισόδημα, το 2013, θα πάει φυλακή σαν φοροφυγάς

Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός και ασκεί το επάγγελμα από το 2009. Κατάφερε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικά και ζει σε ένα μικρό 3άρι (80τμ) που κληρονόμησε από τη μητέρα του το 2011.
Μέχρι το 2012 πλήρωνε κανονικά τους φόρους που του επέβαλε η πολιτεία σύμφωνα με τις άδειες που εξέδιδε και τα εισοδήματα που είχε. Έβαλε και κάποια λίγα χρήματα στην άκρη για την κακιά ώρα.
Το 2013, λόγω της κατάρρευσης της οικοδομής και της αγοράς ακινήτων, που επήλθε από την φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης, δεν υπέγραψε ούτε μία άδεια οικοδομής και έζησε φτωχικά τρώγοντας από τα έτοιμα που είχαν φορολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Τα έτοιμα όμως τελείωσαν και ξέμεινε από χρήματα αφού έζησε όλο το 2014, μέχρι σήμερα, χωρίς εισόδημα.
Τώρα, καλείται να δικαστεί ως φοροφυγάς στις αρχές του 2015. Προβλεπόμενη ποινή φυλάκιση 1 έτους.
Διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Οι πρώτες αψιμαχίες Γεωργόπουλου με Σφυρή. Αφορμή η φράση για «κοινωνικά σκουπίδια» της Ερμιόνης

Οι βασικοί υποστηρικτές του Δημ. Σφυρή
(Εικονίζονται οι κ.κ. Λεμπέσης και Μερτύρης)
και μέλη της οικογένειας Γεωργόπουλου
έγιναν αντικείμενο απρεπών λεκτικών επιθέσεων
Μια φράση που ελέχθη (προφανώς με προσωπικές αναφορές σε πολιτικούς του αντιπάλους) από τον πανηγυρίζοντα Δημήτρη Σφυρή το βράδυ της εκλογικής του νίκης αποτέλεσε την αφορμή της πρώτης δημόσιας αψιμαχίας των παρατάξεων «Δυνατή Ερμιονίδα» (Γιάννης Γεωργόπουλος) και «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας» (Δημήτρης Σφυρής). Αψιμαχίας που εκδηλώθηκε υπό την μορφή Δελτίων Τύπου των δημοτικών παρατάξεων, που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Τα «Κοινωνικά σκουπίδια» αναφέρονται σε όσους δεν ψήφισαν Σφυρή και πρέπει η έκφραση να ανακληθεί, λέει η «Δυνατή Ερμιονίδα». Τα «Κοινωνικά σκουπίδια», δεν αναφέρονται στον λαό αλλά σε συγκεκριμένα άτομα που υπάρχουν και πρέπει να απομονωθούν λέει η «Δημοτική Συνεργασία  Ερμιονίδας» και τονίζοντας ότι ο»υδέποτε ο Δημήτρης Σφυρής αναφέρθηκε στους πολίτες –ψηφοφόρους»
Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων.

Ο τουριστικός προορισμός «Πελοπόννησος» έχει γίνει πλέον μόδα

15 στελέχη Γερμανικών φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία, προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι από την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Την αντιπροσωπεία των Γερμανικών τουριστικών φορέων και πρακτόρων υποδέχθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Σπύρος Λαγωνικάκος.
Στους Γερμανούς εκπροσώπους προσφέρθηκε ένα λεύκωμα της Πελοποννήσου, στα Γερμανικά, και φυλλάδια με πληροφορίες για τον προορισμό και τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Τους έγινε ενημέρωση για τις περιοχές της Μεσσηνίας που θα επισκέπτοντο (Καλαμάτα, Αρχαία Μεσσήνη, Πύλος, Κυπαρισσία Μάνη αλλά και αρχαιολογικοί χώροι ευρύτερα της Πελοποννήσου όπως η Αρχαία Ολυμπία). Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την Πελοποννησιακή γαστρονομία από τα γεύματα που θα τους προσφέρουν οι κατά τόπους σύλλογοι επαγγελματιών τουριστικών επιχειρήσεων και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προς Ναυπλιείς, 1ης Επιστολής Αγήνορος -δια μέσου Δημάρχου- το ανάγνωσμααα...

Δήμαρχε αγαπητέ, ποιος τη χάρη σου! Να ‘ξερες πόσοι και πόσοι, από Υπουργοί και Βιομήχανοι μέχρι Εφοπλιστές και Καλλιτεχνάνθρωποι…, αχ να ‘ξερες, πόσοι και πόσοι, απ’ αυτούς, δεν εποφθαλμιούν τη θέση σου! Και τούτο, Άρχοντα αγαπητέ, -που δε σε ξέρω και δε με ξέρεις-, και τούτο συμβαίνει για ένα σωρό λόγους· λόγους, που, μπορεί ν’ αρχίζουνε από την «Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας» και να συνεχίζονται με τα «μια παραδοσιακή πόλη», “ένα γραφικό λιμάνι», «μια πανέμορφη πόλη-ποίημα», «ένας τόπος με τεράστια τουριστική κίνηση η οποία, στους αιώνες των αιώνων, δεν πρόκειται να κοπάσει μιας κι είναι μιάμιση ώρα απ’ Αθήνα μεριά…», «Παλαμήδι και Κολοκοτρώνης, Καποδίστριας και Μπούρτζι»…, τι να πρωτοθυμηθείς και τι να πρωτοπείς, Δήμαρχε τυχερέ…
Δια μέσου της παρούσης μου, Πρώτε πολίτα, δέξου τους χαιρετισμούς του «ορεινού Κολοκοτρώνη της Τριπολιτσάς» προς τον «κατωμερήσιο Κολοκοτρώνη τ’ Αναπλιού»…

Το Παναρκαδικό, στα 10 καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Το Νοσοκομείο Κορίνθου με καλές επιδόσεις

Τα υπουργείο Υγείας παρουσίασε τα 10 καλύτερα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Στην έννατη θέση βρίσκεται το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της δεκάδας είναι: «Παπαγεωργίου» (Θεσσαλονίκη), το Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», το «Σωτηρία» και ο «Ευαγγελισμός». Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα «Σισμανόγλειο», «Βενιζέλειο -Πανάνειο» Ηρακλείου, «Αλεξάνδρα», «Ιπποκράτειο», και «Ερυθρός Σταυρός».

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΣΧΟΛΙΑ: Ξύπνα Λαέ! (30-5-2014)

Γράφει ο Γιάννης Παμπόρης

Γάτος γ@@@ει και γάτος σκούζει
Δεν είναι αθώοι όσοι ψήφισαν «Χρυσή Αυγή» λέει ο Βενιζέλος. Και αναρωτιέμαι… μήπως πρέπει να προσλάβουμε και Δικηγόρο;
Μήπως κλέψαμε τους μικροομολογιούχους; Μήπως τους συνταξιούχους; Μήπως τους ασφαλισμένους; Μήπως κλέψαμε στο Χρηματιστήριο; Μήπως ξεπουλήσαμε την πατρίδα μας; Όλα αυτά τα έκανες ΕΣΥ κύριε Βενιζέλε. Εγώ γιατί θα πρέπει να αισθάνομαι ένοχος;
Η παροιμία μας λέει «Γάτος γ@@@ει και γάτος σκούζει» αλλά δεν πειράζει. Θα ‘ρθει και η ώρα σου!

Η χρήση του Ζεόλιθου στην μοντέρνα Γεωργία, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει, την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 8 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η χρήση του Ζεόλιθου στην μοντέρνα Γεωργία».
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Εισηγητής της ημερίδας είναι ο Δρ. Νίκος Λυγερός.

Στο «Καταφύκι» και στο «Δίδυμο», έρχονται αναρριχητές από όλη την Ευρώπη…

Στο «Καταφύκι» και στο «Δίδυμο», της «άγνωστης» Ερμιονίδας… εκεί που δεν ζουν επώνυμοι και μεγαλόσχημοι, δεν δεσπόζουν πολυτελέστατες επαύλεις, αλλά μόνο… σπάνια πουλιά και ζώα…
Εκεί πηγαίνουν τα παιδιά τους για να τα εξοικειώσουν με τη φύση, τα μέλη και οι φίλοι της «Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας». Εκεί έρχονται να προσκυνήσουν οι λάτρεις της αναρρίχησης από όλη την Ευρώπη. Στις «οργανωμένες» πίστες αναρρίχησης που, ούτε καν οι ντόπιοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους, εκατοντάδες ξένοι, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου «προσκυνούν», αφήνουν τα χρήματά τους και, φεύγοντας, γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές της περιοχής.
Οι δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, από το «Καταφύκι» και το «Δίδυμο», μας φωνάζουν «Ερμιονίδα δεν είναι μόνον οι παραλίες». Ότι, οι καιροί πλέον επιτάσσουν να γίνει, μια οργανωμένη κίνηση, για την περαιτέρω αειφόρο τουριστική  ανάπτυξη, ενδεχομένως,  και μέσω του αθλητισμού.
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», ο συντονιστής των δράσεων της «Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας», κ. Δαμιανός Νάκος.

Γνωριμία με την Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας

Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας στο Μουστό
Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας δημιουργήθηκε το 2012 από μια παρέα φίλων που ένιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν την αγάπη τους για την φύση και τα ταξίδια.
Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι η ανάδειξη και προστασία τον φυσικού κάλους διαφόρων  προορισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας  και ακόμη η μετάδοση της γνώσης για την σημασία του περιβάλλοντος και η εξοικείωση των παιδιών μέσα στην φύση.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ξεκίνησε το 10ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου


Στον χώρο του «Βουλευτικού» στο Ναύπλιον, από χθες 29η Μαΐου και μέχρι την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης, διοργανώνει το 10ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου, σε συνεργασία με την Έδρα J. Monnet «Δημοκρατία και Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ΕΕ», και την Έδρα UNESCO «Δημοκρατία, Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ειρήνη».

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΧΟΛΙΑ: Σκάσε επί τέλους!!! (29-5-2014)

«Άλλη Πρόταση»… με ακούς;
Η Δημοτική Παράταξη «Άλλη Πρόταση», η οποία ψηφίσθηκε από 917 πολίτες και αντιπροσωπεύει το 4,42% των ψηφισάντων, συνεχίζοντας την βερμπαλιστική φρασεολογία της, δηλώνει ότι είναι «η μοναδική ανεξάρτητη, συλλογική, δημοκρατική δημοτική παράταξη του Δήμου Ναυπλιέων».
Δεν νομίζει, η καλή επικεφαλής της και εκλεγμένη πλέον ως Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Ναυπλιέων, ότι πρέπει να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις ή να ανακαλέσει; Και γίνομαι πιο σαφής.
-Οι παρατάξεις των κ.κ. Πινάτση, Κοκκινόπουλου, Γραμματικόπουλου και Κωστούρου, δεν είναι δημοκρατικές;
-Η παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου», δεν είναι συλλογική;
-Οι παρατάξεις «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα» και «Ναύπλιο. Νέα Ελπίδα» είναι εξαρτώμενες και από πού;

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Όταν νικητής αναδεικνύεται …η στρατηγική της ήττας

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Ήταν ξεχωριστές εκλογές. Με εξαίρεση την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, όλοι οι άλλοι αισθάνονται και δηλώνουν πως …είναι Νικητές.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε πως δεν είδε να αποχωρεί το 25% της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε ικανοποιημένος για την αποτυχία των πολιτικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θεώρησε ως νίκη της κυβέρνησής του.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κάνει πως δεν είδε να εξατμίζεται το 33% της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει νικητής …λόγω αποφυγής της πλήρους κατάρρευσης του τέως κραταιού κόμματός του.

Η χρήση του Ζεόλιθου στην μοντέρνα Γεωργία, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει, την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 8 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η χρήση του Ζεόλιθου στην μοντέρνα Γεωργία».
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Εισηγητής της ημερίδας είναι ο Δρ. Νίκος Λυγερός.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημήτρη Παυλή

(Κατά Εκλογική Περιφέρεια)

Βόσνος Δημήτριος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Κακλαμάνος Αναστάσιος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Κάμαρης Ηλίας (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Τυροβολάς Δημήτριος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Καραλής Θεόδωρος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Μπρακουμάτσου Θεοδώρα (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Τσούκας Αναστάσιος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Τότσης Ηλίας (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Παπαδημητρίου Σωτήριος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Δάλκου Αναστασία (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Κώτσινας Ιωάννης (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Παπαχρόνης Παναγιώτης (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Βρέντας Σπυρίδων (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Παρασκευόπουλος Νικόλαος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Παπούλιας Νικόλαος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Αληγέωργα Γαρυφαλλιά (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)
Κουτσογιάννης Ελευθέριος (Εκλογική Περιφέρεια Τριπολιτών)

ΑΡΚΑΔΙΑ: Έκλεψε όπλα, χρήματα και χρυσαφικά και συνελήφθη

Εξιχνιάστηκαν, από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Λεωνιδίου, πέντε περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε κατοικίες, της ευρύτερης περιοχής του Λεωνιδίου.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη, σήμερα το πρωί (στο Λεωνίδιο Αρκαδίας). Ο 40χρονος, χθες (26.5.2014) το βράδυ, στα Πελετά Αρκαδίας, διέρρηξε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός και στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ: «Θέλουμε όλους τους πολίτες κοντά μας»

Δημήτρης Παυλής: Δήμαρχος Τριπολιτών
Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Δημάρχου Τριπολιτών

«Σας το είχαμε υποσχεθεί και το κάναμε πράξη. Η ανατροπή που ήθελαν οι πολίτες στην πόλη και τα χωριά μας έγινε. Αυτή είναι μια ανατροπή δημιουργίας, διαφάνειας και ισοτιμίας. Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες της αρκαδικής πρωτεύουσας, θέλω να πω ότι αυτή η νίκη στο Δήμο Τρίπολης είναι μεγάλη, αλλά δεν έχει νικητές και ηττημένους. Εμείς κοιτάμε μπροστά! Θέλουμε όλους τους πολίτες κοντά μας. Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλα. Δηλώνουμε προς κάθε πλευρά ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Τρίπολης και να οδηγήσουμε αυτόν τον τόπο ψηλά. Εκεί που του αξίζει.

Τατούλης: «Είμαστε εδώ ακόμα πιο ισχυροί»

Το μήνυμα Τατούλη την επαύριο της εκλογικής νίκης
«Σήμερα δώσατε με τον καλύτερο τρόπο ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, εκεί που δουλεύουν, εκεί που υπάρχει σχέδιο, τότε μόνο μπορούν να πετύχουν. Σήμερα έστειλαν οι Πελοποννήσιοι ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, λέγοντας ότι ο λαϊκισμός, η λασπολογία δεν μπορεί να έχουν θέση στη χώρα μας, δεν μπορεί να έχουν θέση στη Νέα Ελλάδα, στην ισχυρή Ελλάδα των ισχυρών Ευρωπαϊκών Περιφερειών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού της Νέας Πελοποννήσου στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.
«Σήμερα απαντήσατε σε αυτούς που επικαλούνται τη «δήθεν» επαναστατικότητα και ανατρεπτικότητά τους ,

ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ τον τόπο μου»

Γιάννης Κρητσωτάκης
Φίλες και φίλοι,
Μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου και την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος, να μη συμμετέχει η δημοτική μας παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», στο δεύτερο γύρο των εκλογών, θέλω να εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου, σ` όλους αυτούς που πίστεψαν στο όραμά μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Ευχαριστώ θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Τάσο Λάμπρου για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του και όλους τους συνυποψήφιους μου για τον όμορφο και έντιμο αγώνα που δώσαμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας που αξιολόγησαν θετικά την πολύχρονη προφορά μου και με κατέταξαν,

Οι Έλληνες σοφότεροι των πολιτικών τους

Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι Έλληνες πολίτες δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική τάξη που τους διοικεί.
- Το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα: «Έχασε ο Σαμαράς χωρίς να κερδίσει ο Τσίπρας». Ο ΣΥΡΙΖΑ για όσους δεν έχουν δει ακόμα, πήρε στις χαλαρές ευρωεκλογές ένα ποσοστό οριακά μικρότερο από αυτό που είχε πάρει στις βουλευτικές του Ιουνίου του 2012. Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες πολίτες δείχνουν πολύ πιο σοβαροί από την πολιτική τάξη της χώρας. Τιμώρησαν την ΝΔ χωρίς να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στους νεοπασόκους του ΣΥΡΙΖΑ.
- Η Χρυσή Αυγή θα είχε ακολουθήσει την πορεία των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης αν το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο δεν είχε αποφασίσει να την ηρωοποιήσει ακολουθώντας τακτικές της δεκαετίας του 50. Οι πολιτικές διώξεις, η γραφική δαιμονοποίηση, η λογοκρισία και μια δικαστική διαδικασία επιπέδου μπανανίας,

Ποιοι τελικά ήσαν οι «διασπαστές» της «Αλλης Πρότασης»;

Γιάννης Γκιόλας
Άρθρο του Γιάννη Γκιόλα
   Γιατί, αλήθεια, το σύνολο των ενεργών πολιτών που αποτέλεσε τον κορμό της Άλλης Πρότασης στις Δημοτικές Εκλογές του 2010, συμμετείχε, τελικά,  σε δύο παρατάξεις το 2014;
   Πως δηλ. προέκυψε η διχοστασία αυτή, που από κάποιους ονομάσθηκε πρόωρα και εν θερμώ διάσπαση και επιρρίφθηκε η αποκλειστική ευθύνη στα μέλη που συνέπηξαν τη δημοτική παράταξη ΑΥΡΑ και ανήκουν – υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ;
   Κατηγορηθήκαμε, οι τελευταίοι, κατ’ επανάληψη, προκαταβολικά και σε ιδιαίτερα υψηλούς αν όχι επιθετικούς έως προβοκατόρικους τρόπους και τόνους ότι η επιδίωξή μας ήταν να «καπελώσουμε» την Άλλη Πρόταση.
   Ουδέν ανακριβέστερον. Η δράση μας ήταν πάντοτε συνθετική και ενωτική.
   α. Δεν επιδιώξαμε ποτέ να πάρουμε την πλειοψηφία στη Συντονιστική Γραμματεία της παράταξης.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 5 μόλις Klm ανατολικά του Ναυπλίου, κοντά στο Τολό

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.21 το μεσημέρι κοντά στο Τολό, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο εντοπίζεται πέντε χιλιόμετρα ανατολικά του Ναυπλίου και 43 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Στείλτε αυτή την επιστολή στην τράπεζα που μισείτε

«Αγαπητοί κύριοι,
Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!
Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 Ευρώ που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια (26-5-2014)

Το ζήτημα είναι αν οι επιτελάρχες των παρατάξεων, καταλάβουν ποιος ήταν στην υπόθεση δημαρχία, ο… λαγός… Στην  περίπτωση της Ερμιονίδας,  οι λαγοί ήταν πολλοί και «τροφαντοί»…

Τους τη φυλάει τώρα ο Τατούλης, γιατί η Ερμιονίδα ήταν η μοναδική περιοχή, που έβγαλε την μύτη από το νερό ο Βουδούρηςκαι ο Πετράν δεν αστειεύεται, ούτε φυσικά και ο Τάσος…

Εξελέγη πάντως ο Τζανής και αυτό, είναι κάτι… Καλή χημεία, έχει με τον συνονόματό του, τον Χειβιδόπουλο… Ίσως να πρέπει να αναλάβει και ρόλο πυροσβέστη….

Ισοπαλία Σφυρή - Γεωργόπουλου …με Δήμαρχο τον Δημήτρη Σφυρή. Διαβάστε πως!

Στο ποιοτικό blog Ιχνηλάτες Ερμιονίδας, αναρτήθηκε μια άριστη αναφορά του εκλογικού αποτελέσματος της αναμέτρησης Σφυρή – Γεωργόπουλου.
Η λειτουργική καταγραφή του αριθμού των ψήφων, ανά Διοικητική Ενότητα ταυτόχρονα με τις περιοχές υπεροχής του κάθε διεκδικητή, επέτρεψε μια εύκολη παρατήρηση.  
Ο κάθε συνδυασμός κέρδισε από ένα παλαιό Δήμο, από μια Δημοτική Κοινότητα και από τρία χωριά.
Πιο συγκεκριμένα:

Γιώργος Γαβρήλος: «Το αποτέλεσμα, μας αφήνει μια πικρή γεύση, αλλά είχαμε απέναντι μας, ένα «σκληρό» σύστημα…»

Γαβρήλος Γιώργος
Τους ψηφοφόρους της Αργολίδας, ευχαρίστησε με θέρμη, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, στο εκλογικό του κέντρο, ο  πρώην Υποψήφιος για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη, με τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα», κ. Γιώργος Γαβρήλος.
Ο γνωστός εργατολόγος, ως εκλεγμένος πλέον Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό του κ. Βουδούρη, αναφερόμενος, στο  αποτέλεσμα του β΄ γύρου, δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν τις προσπάθειές μας, τον τελευταίο μήνα. Ασφαλώς το αποτέλεσμα, μας αφήνει μια πικρή γεύση, αλλά είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σκληρό σύστημα πελατειακών σχέσεων, το οποίο ξεπέρασε τις δικές μας δυνάμεις επικοινωνίας,

Με την «φωνή του Τάσου Τζανή», η Ερμιονίδα στην Περιφέρεια

Τάσος Τζανής:
Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας
Μια σημαντική και ευχάριστη, πολιτική εξέλιξη, δρομολογήθηκε για την περιοχή, της Ερμιονίδας.
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Τάσος Τζανής,  υπό την παράταξη του κ. Πέτρου Τατούλη, εξελέγη και θα εκπροσωπήσει με αξιώσεις, την κατά γενική ομολογία, αδικημένη σε περιφερειακό επίπεδο, Ερμιονίδα…
Ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Τάσος Τζανής, δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»:
"Είμαι χαρούμενος, που ο λαός της Ερμιονίδας και της Αργολίδας γενικότερα, μου έδωσαν την δυνατότητα, να εκπροσωπήσω τις προσδοκίες τους, από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου. Ειδικότερα για την Ερμιονίδα, εκτιμώ πως ήταν μια θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι, από δω και στο εξής, θα έχει την δική της φωνή και εκπροσώπηση, στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο Γιάννης Γεωργόπουλος, είναι μεγάλος ηθικός νικητής της δεύτερης εβδομάδας των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Ερμιονίδας. Κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων ψήφων της πρώτης Κυριακής αλλά δεν κατάφερε για 30 ψήφους να ολοκληρώσει την επιτυχία του.
Με δήλωσή του αποδέχθηκε την λαϊκή ετυμηγορία και τόνισε ότι θα ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Συγχρόνως, αποδεικνύοντας το πολιτικό του ήθος αναφέρει: «Εύχομαι στη νέα Δημοτική αρχή να πετύχει στο έργο της, ούτως ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να μπούμε, ως Δήμος και ως Δημότες, με γοργούς ρυθμούς σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης».
Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Τελικά – συγκριτικά αποτελέσματα): Στο νήμα κρίθηκε η εκλογή. Δήμαρχος ο Δημήτρης Σφυρής με 59 ψηφοδέλτια διαφορά.

Κέρδισε το πρώτο τμήμα και το δεύτερο που έδωσαν τελικά αποτελέσματα. Έχασε το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο, όπου ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση. Και με τον ρυθμό αυτό, επί 6 ολόκληρες ώρες, από τις 7μμ μέχρι τις 1πμ, ο Δημήτρης Σφυρής και ο Γιάννης Γεωργόπουλος έβλεπαν να κερδίζουν ή να χάνουν -εναλλάξ- την δημαρχία του Δήμου Ερμιονίδας. Τελικά όλα κρίθηκαν στο τελευταίο Εκλογικό Τμήμα.
Με 59 ψήφους διαφορά, (αν είχε κερδίσει τις 30 από αυτές θα είχε αναδειχθεί δήμαρχος)  ο Γιάννης Γεωργόπουλος περιορίζεται την θέση της μείζονος μειοψηφίας.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Δήμαρχος ο Δημήτρης Σφυρής με 160+ ψήφους διαφορά

Δημ. Σφυρής:Δήμαρχος Ερμιονίδας
Ήταν μια σκληρή μάχη, τμήμα προς τμήμα, όπου οι δύο διεκδικητές είχαν μια διαρκή εναλλαγή στην πρώτη και δεύτερη θέση. Τελικώς, η πλειοψηφία των Δημοτών του Καλλικρατικού Δήμου Ερμιονίδας επέλεξε ως Δήμαρχό του, για την επόμενη 5ετία, τον Δημήτρη Σφυρή, Δήμαρχο του καταργηθέντος Δήμου Κρανιδίου, την 4ετία 2006 έως 2010.
Ο Δημήτρης Σφυρής που στα πρώτα 10 Εκλογικά Τμήματα βρισκόταν 60 περίπου ψήφους πίσω από τον Γιάννη Γεωργόπουλο, κατάφερε στα 17 Εκλογικά Τμήματα να κερδίσει τα 9 και να προηγηθεί κατά 40 περίπου ψηφοδέλτια και στα 21 Εκλογικά Τμήματα να βγεί καθαρά μπροστά με 127 ψηφοδέλτια διαφορά.
Ήδη, στα 24 Εκλογικά Τμήματα προηγείται κατά 160 ψηφοδέλτια και το αποτέλεσμα,

Οι 25 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημήτρη Καμπόσου και οι σταυροί που έλαβαν (Τελική καταμέτρηση)

Δημ. Καμπόσος: Δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες
Η Δημοτική Παράταξη «Αλλαγή Πορείας», που με επικεφαλής τον Δημήτρη Καμπόσο, κέρδισε τις εκλογές στον Δήμο Άργους Μυκηνών από την πρώτη Κυριακή με το εντυπωσιακό ποσοστό 61,06%, λαμβάνοντας τριπλάσιο αριθμό ψήφων από όσες έλαβε ο δεύτερος σε προτίμηση συνδυασμός (Νικητόπουλος 21,05), έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα σταυροδοσίας των 25 Δημοτικών Συμβούλων της που εκλέχθηκαν στις 18 Μαΐου.
Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι, εκ των πρώτων σε σταυρούς εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των δύο μεγάλων Δημοτικών επιχειρήσεων, Τάκης Σχοινοχωρίτης (Ύδρευση - Αποχέτευση) και Νίκος Γκαβούνος (Πολιτισμός  - Αθλητισμός), διαψεύδοντας την κρατούσα αντίληψη ότι «η εξουσία φθείρει».
Κατά αριθμό σταυρών και κατά εκλογική περιφέρεια, οι σταυροί που έλαβαν οι 25 νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι:

Μαρί Λεπέν: «Κατηγορώ την πολιτική τάξη και τους ρωτάω πώς μπορείτε να δεχθείτε να επιβάλλεται τόση οδύνη στον ελληνικό λαό»;

Μαρί Λεπέν
Στην συνέντευξη που, ένθερμα, σας προτείνουμε να διαβάσετε, η Μαρί Λεπέν, Πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» απαντά στις «καθαρές ερωτήσεις» της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά, για θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε, να μας απασχολούν και που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης μέσα από την παρούσα μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι τοποθετήσεις της Μαρί Λεπέν για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα του σήμερα, τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών ηγεσιών, τις σχέσεις της με την Χρυσή Αυγή και την πίστη της στη ανάγκη δημιουργίας μιας Ευρώπης των Εθνών.

Η Συνέντευξη της Μαρί Λεπέν στο περιοδικό «BHmagazino»

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια

Στο  απίστευτο ποσοστό, της τάξεως του 35%, κυμάνθηκε σε αυτές τις εκλογές, η αποχή των ψηφοφόρων, από τις κάλπες, στην Ερμιονίδα…(και ύστερα λένε, πως φταίει ο φονιάς).

Αδοκίμαστος μεν, αλλά ηθικότατος, δε…. Ο Γιάννης Γεωργόπουλος… Ζεστός και ανθρώπινος,  στοιχεία που του αναγνωρίζουν δημοσίως, εχθροί και φίλοι…. Κανείς δεν μπορεί, να  καταλογίσει στον Γιάννη  ο,τιδήποτε… δεδομένου ότι,  είναι και πολιτικά άφθαρτος ….Το ζήτημα είναι, αν οι Ερμιονιδείς, τολμήσουν εν τέλει,  να απεγκλωβιστούν από το… αμφιλεγόμενο  παρελθόν, που εμφανώς και επιμόνως, επιθυμεί να καθορίσει και  το μέλλον….

ΣΧΟΛΙΑ: Σκάσε επί τέλους!!! (24-5-2014)

Δημ. Κωστούρος και Παν. Αναγνωσταράς
Ποιόν στήριξε ο Αναγνωσταράς;
Υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί ότι ο Αναγνωσταράς στήριξε, με τον τρόπο του και χωρίς προϋποθέσεις, τον Δημήτρη Κωστούρο; Δεν είναι ενδεικτικό ότι η μητέρα του και η αδελφή της βρισκόντουσαν κάθε μέρα στο εκλογικό κέντρο της «Επόμενης Μέρας»;
Δεν είναι σαφές ότι, αφού ο Γραμματικόπουλος πήρε μαζί του τον Νίκο Χρόνη, ο Αναγνωσταράς «θα πήγαινε απέναντι»; Θα ξεχνούσε ποτέ ο τ. Δήμαρχος ότι ο Χρόνης «τον πούλησε» στις βουλευτικές εκλογές;
Βέβαια, δεν βγήκε να κάνει ανακοινώσεις. Αντιθέτως, φρόντισε να απουσιάζει εκτός Ελλάδος μέχρι την τελευταία εβδομάδα. Αλλά… η ρημάδα η τεχνολογία…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ: «Να δώσουμε μαζί τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος Τατούλη»

Γιώργος Γαβρήλος

"Ευχαριστώ όλους όσους την πρώτη Κυριακή των εκλογών στήριξαν την πρότασή μας για ένα άλλο μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε τη δεύτερη Κυριακή, για να πείσουμε την πλειοψηφία του Πελοποννησιακού λαού ότι η Πελοπόννησος μπορεί να τα καταφέρει και ότι το σχέδιό μας δίνει ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά.

Καλούμε και όσους συμπαρατάχθηκαν με άλλους συνδυασμούς που δε βρίσκονται στην μάχη της δεύτερης Κυριακής να δώσουμε μαζί τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος Τατούλη.

Δημήτρης Καμπόσος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους πολίτες»

Δημήτρης Καμπόσος
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτές τις χιλιάδες λαού, που δεν άκουσαν τίποτα από τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, από αυτές τις ακραίες τοποθετήσεις που έθιγαν πρόσωπα και οικογένειες, γιατί αυτός ο αγώνας ξεθάφτηκε από τα πολύ παλιά, ίσως τη δεκαετία του ’50 ή του ’60.
Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, που προσπάθησαν να ξαναγυρίσουν σε εκείνο το βόρβορο, πνίγηκαν στο βόρβορο που δημιούργησαν οι ίδιοι.
Ευχαριστώ, λοιπόν, αυτόν τον υπέροχο λαό, αυτούς τους ανθρώπους που είδαν τα τελευταία χρόνια να γίνεται μία τεράστια δουλειά σε αυτόν τον τόπο.
3 πανεπιστημιακές σχολές, στα πρόθυρα η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους, 2 σχολεία χτίζονται, το Κολυμβητήριο είναι προ των πυλών και βεβαίως μία σειρά από έργα σε κάθε μέρος, σε κάθε τόπο.
Ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά, όλους τους ανθρώπους, ακόμη κι εκείνους που δεν με ψήφισαν.
Ευχαριστώ όλους εσάς γιατί μαζί θα πορευτούμε και το αύριο ανήκει σε όλους μας.

Ο Γεωργόπουλος κερδίζει την μερίδα του λέοντος από τους ελεύθερους ψηφοφόρους

Γιάννης Γεωργόπουλος
Οι δύο διεκδικητές του Δήμου Ερμιονίδας, Δημήτρης Σφυρής και Γιάννης Γεωργόπουλος, έχουν επιδοθεί σε ένα σκληρό αγώνα προσέλκυσης ψηφοφόρων των οποίων η παράταξη έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης.
Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων που δεν διεκδικούν τη Δημοτική Αρχή, κ.κ. Λάμπρου, Τόκας και Λυμπερόπουλος αρνήθηκαν να εκτεθούν δημοσίως υπέρ της υπερψήφισης του Δημήτρη Σφυρή ή του Γιάννη Γεωργόπουλου στις εκλογές της Κυριακής 25ης Μαΐου.
Τα μεγάλα σόγια, τα μεγάλα συμφέροντα και οι μη εκλεγόμενοι σύμβουλοι, αποτελούν πλέον το μήλο της έριδος με τον Δημήτρη Σφυρή και τον Γιάννη Γεωργόπουλο να επιδιώκουν την σύναψη εκλογικών συμμαχιών.
Με δεδομένο ότι η στελεχική πλαισίωση και οι προγραμματικές δεσμεύσεις και των δύο παρατάξεων εμφανίζονται να ισορροπούν, ο καθοριστικός παράγων που δείχνει ότι θα γείρει την ζυγαριά της απόφασης είναι πλέον, η προσωπικότητα του Δημάρχου.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Οι σταυροί των υποψηφίων του Χρήστου Γραμματικόπουλου στην εκλογική περιφέρεια Ναυπλιέων

Νίκος Χρόνης
Στην εκλογική Περιφέρεια Ναυπλιέων ο συνδυασμός «Ναύπλιο. Νέα Ελπίδα», εκλέγει 4 Δημοτικούς Συμβούλους από τους 9 που εκλέγονται συνολικά και θα αποτελέσουν τη νέα δημοτική μείζονα μειοψηφία, για την επόμενη 5ετία. Ο ένας εκ των 4 είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού, Χρήστος Γραμματικόπουλος.
Πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του συνδυασμού ήρθε ο Νίκος Χρονης, με 937 σταυρούς (ο αντίστοιχος πρώτος του ψηφοδελτίου του συνδυασμού Κωστούρου, Δημήτρης Μπακέας, έλαβε 970).

Εκλογική Περιφέρεια Ναυπλιέων
1.-ΧΡΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ      937                
2.-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 795
3.-ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ 698