Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η φιλοσοφία της ζωής μέσα από δυο μπυρίτσες!

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν
- Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε απο τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε απο τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο.

Η τουριστική και περιβαλλοντική συνείδηση πρέπει να γίνει βίωμά μας. Γι αυτό θα παλέψουμε!

Γιάννης Σοροβίγκας
Χωρίς αμφιβολία ο Τουρισμός αποτελεί πλέον μια παγκόσμια οικονομική δύναμη. Ειδικά για το Δήμο μας, αρκεί να σκεφτούμε πως το 40% του εισοδήματος των δημοτών προέρχεται από τον Τουρισμό, για να συνειδητοποιήσουμε την κινητήρια δύναμη του. Μια δύναμη που την έχουμε βιώσει από τo Ναύπλιο ως το Τολό και από την Ασίνη μέχρι τα Ίρια. Πανέμορφοι και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, απασχολούν εργασιακά αρκετές οικογένειες που έχουν ως αποκλειστική πηγή εισοδήματος τον τουρισμό. 
Ο Τουρισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο με πάμπολλες παραμέτρους. Ένα κεφάλαιο που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε άμεσα. Είτε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε ως μεμονωμένα άτομα, κάτοικοι τουριστικής περιοχής, είτε ως εργαζόμενοι στον τουρισμό. 

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Με συνδυασμό 139 υποψήφιων, ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, διεκδικεί το Δήμο Ναυπλιέων από τον Δημήτρη Κωστούρο

Χρήστος Γραμματικόπουλος:
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
Η δήλωση κατάρτισης συνδυασμού υποψηφίων, της Δημοτικής Παράταξης «Ναύπλιο. Νέα Ελπίδα» και συμμετοχής στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, παραδόθηκε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου την Κυριακή και δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Οι υπογράφοντες δηλώνουμε ότι με την παρούσα καταρτίζουμε Συνδυασμό με το όνομα «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» και έμβλημα το οποίο κατατίθεται, που θα πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 στο Δήμο Ναυπλιέων και παρακαλούμε να ανακηρυχθεί, ως έγκυρα δηλωμένος.

Οι "Ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ", οργανώνουν Ημερίδα στο Κρανίδι

Αύριο, Τετάρτη 30 Απριλίου στις 15.00, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Συλλόγου Κρανιδίου, η Πανελλαδική Ομάδα "Ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ" διοργανώνουν Ημερίδα με θέματα:
1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΑΕΕ
2. ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι οι:
- Μαρινάκος Μάριος, Δικηγόρος της ομάδας.
- Απόστολος Ξένος, Συντονιστής ανασφάλιστων Ναυπλίου, Επιδαύρου, Ερμιονίδας.

Παραμένουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων

Μετά την οριστική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, οι 15 υπάλληλοι των παιδικών σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων παραμένουν στη θέση τους. 

Θυμίζουμε ότι, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Δημήτρης Μπακέας, στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή.
Ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξαν ότι «οι θέσεις των υπαλλήλων είναι αναγκαίες για το δήμο και ότι η εργασία τους είναι πολύτιμη.

Μείωση αριθμού των Βουλευτών και εκλογή Προέδρου από τον Λαό.

* Οι προτάσεις Σαμαρά για μετατόπιση του ενδιαφέροντος των Πολιτών από τα οικονομικά και την καθημερινότητα

Η διπλή εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου θα αποτελέσει αφετηρία έντονων διεργασιών και αναδιάταξης δυνάμεων στον πολιτικό χώρο. Σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης του ενδιαφέροντος των Πολιτών από τα οικονομικά ζητήματα (αναμένονται νέοι φόροι και περικωπές εισοδημάτων) η ΝΔ - και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς - ανοίγουν θέμα συνταγματικής αναθεώρησης.
Στις προτάσειςπου  θα παρουσιασθούν την Παρασκευή ως "θέσεις της ΝΔ",  τονίζεται ότι για να επιβιώσει το πολιτικό σύστημα απαιτούνται μεγάλες αλλαγές και ρήξεις με το παρλθόν, οι οποίες θα πρέπει να συγκλίνουν και να οδηγούν σε μία «Νέα Μεταπολίτευση» - όπως τιτλοφορείται το κείμενο των προτάσεων.

Σόρος και Παπανδρέου. Οι τρεις μοιραίες συμπτώσεις


Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Έχω την γνώμη πως, ο ερχομός του Τζώρτζ Σόρος και η ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σηματοδοτεί την απαρχή της κορύφωσης του δράματος που ζει εδώ και 18 μήνες η πατρίδα μας και ο λαός μας.
Είναι η τρίτη φορά που ο Ουγγροεβραίος διαχειριστής τεράστιων κεφαλαίων, έρχεται στην Ελλάδα. Και, συμπτωματικά, είναι η τρίτη φορά που συναντάται με τον Εβραιοπολωνικής και Εβραιο- αμερικανικής ρίζας, πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Οι δύο προηγούμενες κατέληξαν σε συμφορές για τους Έλληνες και τεράστια κέρδη για τα κεφάλαια που διαχειρίζεται ο Τζώρτζ Σόρος.
Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η ανησυχία μου ότι «θα τριτώσει το κακό».
Ας δούμε όμως το θέμα πιο αναλυτικά.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Φεστιβάλ AIKIDO ΑΝΟΙΞΗ 2014. Από 30 Απριλίου μέχρι 4 Μαΐου

Το ΑΙΚΙΚΑΙ Ελλάδος σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πόλη του Ναυπλίου το Διεθνές φεστιβάλ ΑIKIDO ΑΝΟΙΞΗ 2014.

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρο στις 30 Απριλίου και 1,2,3, 4 Μαΐου 2014 στο  κλειστό Γήπεδο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και στην Παραλία Καραθώνα.

Έχουμε και Ευροεκλογές... Θυμηθείτε...

 
Αν θέλετε να δείτε άλλη μία, υπάρχει και συνέχεια.

Όποτε έχουμε εκλογές σε οπλίζουν με την ψήφο κι εσύ την γυρνάς εναντίον σου…

Άρθρο του Μιχάλη Αντώνογλου -Καθηγητή Φυσικής Αγωγής

Κακώς διαμαρτύρεστε για ότι σας συμβαίνει.
Σας εξαπατούν με την πολιτική τους, τα τελευταία 40 χρόνια, κι εσείς εκεί ακλόνητοι, πιστοί οπαδοί, να ψηφίζετε τους ίδιους πολιτικούς, τα ίδια κόμματα.
Βγάζατε τρελούς και ηλίθιους, όσους προσπαθούσαν να σας ανοίξουν τα μάτια.
Τυφλωμένοι από το ΔΑΝΕΙΚΟ χρήμα, χτίζατε παλάτια στην άμμο, υποθηκεύατε τις περιουσίες σας, υποθηκεύατε το μέλλον των παιδιών σας, διασκεδάζατε στους πρόποδες του Ηφαιστείου που κάπνιζε άγρια, αλλά εσείς δεν νοιώθατε τους κραδασμούς από την επερχόμενη ΕΚΡΗΞΗ …

Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του Περιφερειακού Συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»

Η "Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο" ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό της και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, με 5 υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και 58 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ
Δολτσινιάδης Δημήτριος του Αθανασίου
Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Το ψηφοδέλτιο που έδωσε τη διαφορά του 16% στον Κωστούρο

Οι 147 υποψήφιοι σύμβουλοι που κατανέμονται σε 18 Τοπικές Κοινότητες, 3 Δημοτικές Κοινότητες και 4 Εκλογικές Περιφέρειες, δίνουν στο Δημήτρη Κωστούρο, σύμφωνα με την πολύ πρόσφατη δημοσκόπηση της έγκριτης εταιρείας VPRC, ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα 14% (στον πρώτο γύρο) και 16% (στον δεύτερο γύρο).

30 σύλλογοι και φορείς μαζί και 1.164 ιδιώτες προσέφυγαν τον στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση των δύο πρώτων αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΚΑ

30 σύλλογοι και φορείς μαζί και 1.164 ιδιώτες προσέφυγαν τον Ιούνιο του 2012 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση των δύο πρώτων αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΚΑ (α.π.197130/26.3.2012 και α.π.197266/30.3.2012), για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη.

Με 76 διακεκριμένους υποψήφιους στο πλευρό του, ο Τάσος Λάμπρου «πολιορκεί» τον Δήμο Ερμιονίδας

Αναστάσιος Λάμπρου
Υπ. Δήμαρχος Ερμιονίδας

Η «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αναστάσιο Λάμπρου, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου τον φάκελο των υποψηφίων που συναποτελούν το ψηφοδέλτιό της.

Από μία πρώτη μελέτη, γίνεται φανερό πως υπάρχει μια ισορροπία εμπείρων και νέων υποψηφίων.

Στο ψηφοδέλτιο του Τάσου Λάμπρου περιλαμβάνονται ακόμη διακεκριμένα ονόματα που Πολιτών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συνεισφέρει στην Τοπική Κοινωνία εκλεγόμενοι υπό την σκέπη άλλου συνδυασμού.

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων δημοσιεύονται κατωτέρω:

Ο Γιάννης Μανώλης κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 60 υποψήφιους

Γιάννης Μανώλης
Υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Οι πιέσεις του συστήματος που κατ’ επανάληψη κατήγγειλε, τελικώς δεν μπόρεσαν να παρεμποδίσουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ιδρυτή της παράταξης «Πελοποννησιακή Ενότητα», να καταθέσει ψηφοδέλτιο με 60 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους που εκθέτουν υποψηφιότητα στις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο φάκελλος που κατέθεσε ο Γιάννης Μανώλης στο Πρωτοδικείο αναφέρει ως υποψηφίους τους εξής:

Με εκπροσώπηση σε Κρανίδι, Ερμιόνη, Πορτοχέλι, Θερμησία, Δίδυμα, Κοιλάδα, Φούρνους και Ηλιόκαστρο, η ΝΕ.ΔΥ.Π. ΕΡ. διεκδικεί την ψήφο των Δημοτών της Ερμιονίδας

Τάσος Τόκας
Υπ. Δήμαρχος Ερμιονίδας
Ο Τάσος Τόκας και τα στελέχη της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ», μετά από ένα δύσβατο δρόμο που διέσχισαν, έφτασαν στην πρώτη τους δικαίωση.
Κατέθεσαν τον φάκελο υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου.
45 συμπολίτες τους, από το Κρανίδι, την Ερμιόνη, το Πόρτοχέλι, τη Θερμησία, τα Δίδυμα, την Κοιλάδα, τους Φούρνους και το Ηλιόκαστρο, συστρατεύτηκαν μαζί τους και συναποτέλεσαν το ψηφοδέλτιο με το οποίο η «Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας», εμφανίζεται ενώπιον των συμπολιτών τους και διεκδικεί να τους εκπροσωπήσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας. 
Οι 45 υποψήφιοι της ΝΕ.ΔΥ.Π. ΕΡ. είναι:

ΤΟΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
Υποψήφιος  Δήμαρχος

Γιώργος Μπουρίκας: Στα σοβαρά προβλήματα, δεν χωράνε κομματικές ταυτότητες και ατομικά συμφέροντα

Γιώργος Μπουρίκας
Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Ερμιονίδας (με τον Τάσο Λάμπρου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΥΡΙΚΑ
Βάζοντας στην άκρη κομματικές ταυτότητες και αντιλαμβανόμενοι τις ριζικές αλλαγές, που υφίσταται η νεοελληνική κοινωνία, πολίτες της Ερμιονίδας συμπράττουν  υπό την σκέπη αρτισύστατων δημοτικών παρατάξεων, προσδοκώντας  την διαφορετικότητα και την απαλλαγή, από τα παλαιές νοοτροπίες, που επέβαλλαν τα παλαιοκομματικού τύπου, μοντέλα αυτοδιοίκησης…
Ένας εξ΄ αυτών, ο δικαστικός επιμελητής και Αντιπρόεδρος, του αντίστοιχου συνδικαλιστικού φορέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γιώργος Μπουρίκας μιλάει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Ο Γιώργος Δέδες, με πλήρες ψηφοδέλτιο διεκδικεί την είσοδο στο δεύτερο γύρο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με 71 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και 5 υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, η παράταξη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - Πράξη Ανάπτυξης", με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Δέδε, μπήκε στην ομάδα των κύριων διεκδικητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το ψηφοδέλτιο που κατέθεσε χθες στο Πρωτοδικείο έχει ως εξής:

Γιώργος Δέδες
υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Με 83 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, ο Πέτρος Τατούλης διεκδικεί και πάλι την Πελοπόννησο

Με 83 υπογραφές κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Τρίπολης ο φάκελος υποψηφιοτήτων της παράταξης "Νέα Πελοπόννήσος" με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη.

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Παναγιώτη
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου – ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  του Παναγιώτη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννη - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
2. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Δημητρίου - ΕΜΠΟΡΟΣ
3. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του Θεοδώρου – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
4. ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του Δημητρίου  – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5. ΜΑΝΤΑ - ΤΣΟΥΡΝΟΥ ΑΝΝΑ του Γεωργίου -ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με 77 υποψηφίους, ο Οδυσσεύς Βουδούρης διεκδικεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», με υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Οδυσσέα Βουδούρη, κατατέθηκε σήμερα Κυριακή 27-4-2014 στο Πρωτοδικείο Τρίπολης.
Τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων ανά περιφερειακή ενότητα έχουν ως εξής:

ΟδυσσεύςΝίκος Βουδούρης του Γεωργίου
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
1.  Γαβρήλος Γεώργιος του Νικολάου
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
2.  Γατσόπουλος Παναγιώτης (Τάκης) του Κωνσταντίνου
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας
3.  Κουρεμπές Θεοφάνης του Σπυρίδωνα
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας
4.  Χρυσαδάκος Σταύρος του Πέτρου
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας
5.  Πατσαρίνος Νικόλαος του Γεωργίου
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Οι 57 υποψήφιοι του ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Μωριά -Συμπόρευση για την ανατροπή

Κάτσαρης Παναγιώτης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης
-Κάτσαρης Παναγιώτης (Τάκης), Γεωπόνος

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
-Γεωργιοπούλου Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας
-Παπαγεωργίου Δημήτριος, Λογιστής
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
-Δαμέλος Παναγιώτης (Πάνος), Ιδιωτικός Υπάλληλος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
-Κόκκορης Ιωάννης Αγρότης, Μελισσοκόμος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
-Νίκου Δονάτος Ιδιωτικός, Υπάλληλος
Οι 8 Υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας

Με 84 υποψήφιους διεκδικεί τον Δήμο Ερμιονίδας ο Δημήτρης Σφυρής

Δημήτρης Σφυρής
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας
Η «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Σφυρή, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου όλα τα ονόματα των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, τους Υποψηφίους Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων και τους Υποψηφίους Συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας για τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Στο συνδυασμό, όπως αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της «συμμετέχουν άτομα επαγγελματικά  καταξιωμένα, με γνώσεις, εμπειρία, θέληση, αποτελεσματικότητα και έντονη κοινωνική δράση στον τόπο μας.
Το ψηφοδέλτιό μας δεν είναι ένα απλό άθροισμα προσώπων αλλά ένα αρμονικό σύνολο προσωπικοτήτων,  με κοινές θέσεις, οράματα και απόψεις. Συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση, αφού από τους 84 συνολικά υποψηφίους, οι 40 είχαν θέσει υποψηφιότητα με την Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ενώ οι 44 συμμετέχουν για πρώτη φορά στον συνδυασμό μας. Επίσης υπάρχει έντονη η παρουσία του γυναικείου φύλλου, με την συμμετοχή 27 γυναικών».
 
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Αναζητείται νερό

Παναγιώτης Γούτος
Άρθρο του Παναγιώτη Γούτου*

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης. Στην ύπαρξή του οφείλεται η ίδια η φύση και ανάπτυξη του πολιτισμού μας.
Ο άνθρωπος το σπαταλά. Το αφήνει να χύνεται στη θάλασσα. Το μολύνει επαρκώς ούτως ώστε η χρήση του να καθίσταται επιβλαβής. Το χρησιμοποιεί για να ποτίζει τα χωράφια του θεωρώντας πως είναι ανεξάντλητο. Το αφήνει να χύνεται στους δρόμους αφού διέρχεται μέσα από απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης. Αδειάζει τα απόβλητά του στα ποτάμια.

Μετατρέπει γόνιμες εκτάσεις σε ερημοποιημένες, αντλώντας ανεξέλεγκτα τον υδροφόρο ορίζοντα. Και αφού κάνει όλα αυτά, ψάχνει για νέες λύσεις στην τεχνολογία. Μήπως καλύψει έτσι την ακόρεστη δίψα του.

Και η Δήμητρα Μονά (Άμυ) –Κολυμπάδη, υποψήφια με τον Λάμπρου

Δήμητρα Μονά -Κολυμπάδη
Η ανακοίνωση συμμετοχής της Δήμητρας Μονά –Κολυμπάδη στο ψηφοδέλτιο της «Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας», έφερε πιο κοντά στον δεύτερο γύρο τον Τάσο Λάμπρου, προσθέτοντας εκατοντάδες νέων ψηφοφόρων στους ήδη αποφασισμένους να τον ψηφίσουν.
Η νεαρά και δραστήρια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως διαπαραταξιακά. Το έργο της, ως Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, υπήρξε πλούσιο και εμφανές ενώ η παρουσία της σε κοινωνικές δράσεις του Δήμου ήταν συνεχής.
Η Δήμητρα Μονά –Κολυμπάδη, (Άμυ για τους φίλους της), είναι Πτυχιούχος Πληροφορικής και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον Δήμο Ερμιονίδας, αν βεβαίως οι Δημότες δώσουν την πλειοψηφία στον Τάσο Λάμπρου.
Αιτιολογώντας την απόφασή της, η υποψήφια, πλέον, Αμυ Μονά -Κολυμπάδη έκανε την εξής δήλωση:

Ο Κριτσωτάκης φέρνει την Ερμιόνη στον Λάμπρου

Ο Λάμπρου κέρδισε και τον Γιάννη Κριτσωτάκη
Στη μάχη παρουσίασης νέων υποψηφιοτήτων, την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών, ο Τάσος Λάμπρου αποδεικνύεται «στρατηγός».
Έτσι, μετά την μόνη ανοικτή συγκέντρωση που αποτολμήθηκε στην Ερμιονίδα, έδειξε ότι διαθέτει ισχυρές δυνάμεις μέσα στην κοινωνία, κάτι που του επέτρεψε να παρουσιάσει πολλά γνωστά και αποδεκτά πρόσωπα, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του, καθιστώντας το πρωταγωνιστικό.
Μεταξύ αυτών, ο Γιάννης Κριτσωτάκης, Πρόεδρος σήμερα της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.
Η υποψηφιότητα Κριτσωτάκη, εκτιμάται ότι αντισταθμίζει και υπερκαλύπτει την ισχυρή δυνατότητα του υποψηφίου του Γιάννη Γεωργόπουλου καθώς και του υποστηρικτού του Δημ. Σφυρή, Ανάργυρου Λεμπέση.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: «Ηχηρά ονόματα» στο ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Πουλά

Ανδρέας Πουλάς:
υπ. αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
Με πολλές εκπλήξεις, ως προς την σύνθεση, αναμένεται να καταθέσει το ψηφοδέλτιο, με τους περιφερειακούς του συμβούλους, ο υποψήφιος  για την θέση, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Ανδρέας Πουλάς.

Ο  γνωστός γιατρός και τέως θεματικός αντιπεριφερειάρχης  υγείας Πελοποννήσου, του Πέτρου Τατούλη,  έχοντας  παραιτηθεί του αξιώματός του και εν συνεχεία προσχωρήσει,  στην νεοσύστατη παράταξη, του τέως αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργου Δέδε, (Πελοποννησιακή Συμμαχία), δείχνει καθ΄όλα έτοιμος, να διεκδικήσει με αξιώσεις, την θέση που μέχρι σήμερα κατέχει, ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του, κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Ο κ. Ανδρέας Πουλάς, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ του στενού κύκλου συνεργατών του, θα πλαισιωθεί από ένα έγκριτο, επιστημονικά και πολιτικά καταρτισμένο σύνολο, συνυποψήφιων περιφερειακών συμβούλων,

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ: Συνεργασία Δέδε με ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια

Η κοινή ανακοίνωση των Γιώργου Δέδε και Μπάμπη Βακαλόπουλου, προφανώς «τέκνο της ανάγκης και της οργής», δημιουργεί νέα δεδομένα και αναβαθμίζει τον ρόλο της κεντροαριστεράς, στη μάχη των περιφερειακών εκλογών.
Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των μέχρι πρότινος εκλογικών αντιπάλων στην διεκδίκηση της Περιφέρειας, η οποία καταλήγει: «Αφήνουμε πίσω όσα μας χωρίζουν και προσηλωνόμαστε σε όσα μας ενώνουν. Στις κοινές μας αγωνίες για τους πολίτες της Πελοποννήσου και τους κοινούς στόχους, για Πρόοδο, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Διαφάνεια. Στην προγραμματική μας σύγκλιση, για τα μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας».  
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Τάσος Τόκας: «Σε ποιους θα εμπιστευτούμε το τιμόνι του Δήμου»;

Τάσος Τόκας: Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου
Οι δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου που θα εκλέξουν την Δημοτική αρχή της πενταετίας 2014-2019 πλησιάζουν.
Κάποιοι δημότες έχουν ήδη αποφασίσει σε ποια παράταξη θα αναθέσουν τα ηνία της διοίκησης του Δήμου μας. Υπάρχει ωστόσο μία πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών η οποία προσπαθεί να βρει τη σωστή για τον τόπο απάντηση στο μεγάλο ερώτημα: Σε ποιους θα εμπιστευτούμε το τιμόνι του Δήμου;
Οι παρατάξεις πολλές, τα πρόσωπα πολλά, οι δηλώσεις πολλές. Δικαιολογημένα έχει προκληθεί μια σύγχυση στο μέσο ψηφοφόρο.
Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό κριτήριο.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ο Τάσος Λάμπρου ανακοίνωσε 5 νέους υποψήφιους

Τάσος Λάμπρου: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου
Η «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», δύο ημέρες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία υποβολής των οριστικών καταλόγων των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της, έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα 5 ακόμη υποψηφίων της, εκ των οποίων οι 4 είναι γυναίκες.

Επιβεβαιώνει έτσι την δυναμική που δείχνει να αναπτύσσει η παράταξη του Τάσου Λάμπρου, μετά την Τρίτη, οπότε και επιχείρησε με επιτυχία ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, μόνη αυτή, από τους 6 που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών της Ερμιονίδας.
ΟΙ 5 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΝΕΔΥΠΕΡ: Με κατάνυξη και σεμνότητα, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Τόκας: Επικεφαλής ...μιας "διαφορετικής" παράταξης
Έντονη η παρουσία νέων
Δημότες από όλη την Ερμιονίδα, άνθρωποι  της «διπλανής πόρτας», πρωτίστως «καθαροί» και έντιμοι, στοιχεία δηλαδή, που συνάδουν στην «κρυστάλλινη» προσωπικότητα του υποψηφίου δημάρχου, κ. Τάσου Τόκα, παραβρέθηκαν  χθες, (περίπου 140 στον αριθμό) στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ, στο Κρανίδι.

Η Ελένη Ντάκου –Σίδερη, αποχώρησε …λόγω Τσαμαδού από την «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας». Δεν κατεβαίνει στις εκλογές

Ο Γιάννης Τσαμαδός ήταν παρών στα εγκαίνια
των γραφείων της "Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας",
παρέα με φίλους του αλλά ...εκ του μακρόθεν.
Η υποψηφία Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Ν. Ντάκου -Σίδερη, δημοσιοποίησε την αποχώρησή της από την δημοτική παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» και την μη κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές της 18η Μαΐου.
Όπως σαφώς προκύπτει από το κείμενο της επιστολής της, η κ. Ελένη Ντάκου –Σίδερη, αρνείται στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου το δικαίωμα επιλογής των συνεργατών του και την επιβράβευση ή μη των επιλογών του από την λαϊκή ετυμηγορία. Οι γενικόλογες τοποθετήσεις της, με τις οποίες όμως δεν διαφωτίζει τους πολίτες που αιφνιδίασε με την απόφασή της, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχουν μία και μόνη αναφορά: Την άρνηση του Τάσου Λάμπρου να συμπεριλάβει τον Γιάννη Τσαμαδό στο ψηφοδέλτιό του. Άρνηση που προέκυψε μετά από στάθμιση πολλών πραγματικών περιστατικών.
Η αποχωρούσα, κλείνει την επιστολή της δηλώνοντας την εκτίμησή της προς τον Τάσο Λάμπρου προς τον οποίο και εύχεται καλή τύχη.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΕΝΗΣ ΝΤΑΚΟΥ -ΣΙΔΕΡΗ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΥΓΕΙΑ: Υπερβολική τριχόπτωση στο κουνέλι, που μπορεί να οφείλεται;

Όταν η απώλεια τριχών σε ένα κουνέλι δεν είναι φυσιολογική και συνοδεύεται με άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να σας προβληματίσει έντονα και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα. Πότε και γιατί η τριχόπτωση στα κουνέλια είναι ανησυχητική Υπό φυσιολογικές συνθήκες ένα κουνέλι χάνει μέρος από το τρίχωμα του κάθε τρεις μήνες προκειμένου να ανανεωθεί η γούνα και για να διατηρηθεί η καλή υγεία του δέρματος του. Όταν όμως η τριχόπτωση έχει μεγαλύτερη συχνότητα, οφείλεται σε διαφορετικούς λόγους και θα πρέπει να είστε κατάλληλα ενημερωμένοι για να ξέρετε πώς να διαχειριστείτε μία τέτοια κατάσταση. 

Η Φυσική Αγωγή στην Αρχαία Ελλάδα

Η φυσική αγωγή στην Αρχαία Ελλάδα ήταν αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος. Ούτε σε περιόδους παρακμής του αθλητικού πνεύματος δεν αμφισβητήθηκε η αναγκαιότητα της και όσοι δεν γυμνάζονταν, ήταν αντικείμενο κοροϊδίας Ο Σωκράτης έλεγε «κανένας πολίτης δεν έχει  δικαίωμα να παραμελήσει τη φυσική αγωγή, διότι είναι καθήκον του να βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση, έτοιμος να υπερασπίσει την πατρίδα του σε περίπτωση κινδύνου» και τόνιζε «είναι ντροπή για έναν άνθρωπο να γεράσει χωρίς ποτέ να δει την ομορφιά και τη δύναμη του σώματός του.»
Στη Σπάρτη η εκπαίδευση των νέων ήταν κυρίως πρακτική και στόχευε στη δημιουργία αντρών ικανών και έτοιμων για πόλεμο.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο Κώστας Φούρκας για τον Πέτρο Τατούλη: "εάν είχε πραγματικά ενδιαφερθεί για τη Λακωνία, δεν θα χάνονταν έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ...είναι Ψεύτης και αριβίστας παλαιάς κοπής"

Κώστας Φούρκας
Ο τελευταίος Νομάρχης του νομού Λακωνίας (πριν η Λακωνία να μετατραπεί σε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου), με δημόσιες δηλώσεις του κατακεραυνώνει τον σημερινό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αποκαλώντας τον, ενυπογράφως, Ψεύτη και Αριβίστα της πολιτικής.
Ο Κώστας Φούρκας, γνωστός για την ευπρέπεια και την ακεραιότητά του, καθ’ όλη την διάρκεια των επανειλημμένων θητειών του σε αιρετά αξιώματα και θέσεις ευθύνης, καταφεύγει στην περιγραφή αυτή του πολιτικού πορτραίτου του Πέτρου Τατούλη, προκληθείς βάναυσα από μία σειρά ψευδών και κατηγοριών που εκστόμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της δημόσιας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της προηγούμενης Δευτέρας.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΥΡΚΑ
Λυπάμαι που τοποθετούμαι προεκλογικά, γιατί ομολογώ δεν ήταν στις προθέσεις μου. Κατόπιν όμως της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 14ης Απριλίου 2014 (Μεγάλη Δευτέρα), αισθάνομαι την υποχρέωση αυτή.
Όλοι γνωρίζουμε, τουλάχιστον οι κάπως μεγαλύτεροι, ότι ο κ. Τατούλης είναι ένα αριβίστας της πολιτικής, παλαιοκομματικής κοπής, που ταυτίζει την πολιτική με το ψέμα.
Ναι, είστε ψεύτης κ Τατούλη.

Βασίλης Σωτηρόπουλος: «Απαξιώνει τη Νέα Δημοκρατία η σχέση της με τον Πέτρο Τατούλη»

Η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε, ο τ. Νομάρχης και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» δίνει απαντήσεις σε δύο μεγάλα ερωτήματα που ταλανίζουν την πολιτική συνείδηση χιλιάδων Νεοδημοκρατών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
-«Γιατί η Νέα Δημοκρατία, εμμέσως πλην σαφώς στηρίζει τον Τατούλη» και
-«Γιατί να μην ψηφίσουμε τον Πέτρο Τατούλη».
Στο πρώτο ερώτημα, ο τ. Νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας απαντά: «…μια κομματική «παρεούλα» στελεχών κατώτερων των περιστάσεων οδήγησε την παράταξη σε αυτή την απαράδεκτη πολιτική απαξίωση με παρελκυστική τακτική στηρίζοντας και προπαγανδίζοντας υπέρ του κ. Τατούλη».
‘Οσον αφορά το δεύτερο, μιλάει επίσης ξεκάθαρα:  «Ελέγχεται για ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις και διακρίσεις … και σε ορισμένες περιπτώσεις ελέγχεται για ανικανότητα και σκοπιμότητα».
Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα, πολιτική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο τ. Βουλευτής και τ. Νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας, ιατρός Βασίλης Σωτηρόπουλος.