Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ: Σκάσε επιτέλους! (28-2-2014)

Θολό(;) το τοπίο στο Δήμο Άργους
Υπάρχουν τρεις βεβαιωμένες συμμετοχές στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου και τρεις πιθανές, που το παλεύουν. Κυρίαρχη δύναμη ο Δημήτρης Καμπόσος και η παράταξή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε επιτέλους βηματισμό και ο Δημ. Νικητόπουλος ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο αντιπαράθεσης προς τον δυναμικό Δήμαρχο Δημ. Καμπόσο. Τέλος το ΚΚΕ, θα επιχειρήσει πάλι με την κα Μπαβελή.
Οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι παρατάξεις του Γιώργου Αναγνώστου και του Σωτήρη Κωτσοβού, καθώς και η προσπάθεια του Δημήτρη Πλατή, δεν εμφανίζονται να είναι «εκκωφαντικά ελπιδοφόρες». Η λύση που και οι τρεις προωθούν είναι …η συνεργασία. Ένα εγχείρημα που όμως μέχρι σήμερα παραμένει σε επίπεδο ευχών.

Ο Πλατής παραμένει σιωπηλός
Ο ίδιος θεωρεί πως του ανήκει η ευθύνη αντιπαράθεσης με τον σημερινό Δήμαρχο και πως πρέπει όλοι να συσπειρωθούν σε ένα αντι-Καμποσικό μέτωπο, υπό την προεδρία του. Όπως δηλώνουν φίλοι του, έχει ήδη έτοιμο το 60% τουσυνδυασμού του. Το πρόβλημα όμως είναι πως, ούτε ο Γιωργος Αναγνώστου, ούτε ο Σωτήρης Κωτσοβός «δείχνουν ζεστοί» προς μια τέτοια εξέλιξη.

Οι Εφοπλιστές Κρουαζιερόπλοιων, ψηφίζουν… Ναύπλιο!

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,  η συνάντηση εκπροσώπων, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, κ. Δημήτρη Κωστούρο  και  Προεδρείων,  των εμπορικών  φορέων και συλλόγων της πόλης…
Κύριος ομιλητής της διοργάνωσης, ήταν ο κ. Αντώνης Καλούδης, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων, ο οποίος απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συστηματικής συνεργασίας, όλων των καθ΄ ύλιν  εμπλεκομένων αρμοδίων.

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ: Καρναβάλι με έρανο….





Η οικονομική δυσπραγία, που αντιμετωπίζει και ο δήμος Ερμιονίδας, δεν πτόησε μια ομάδα πολιτών του Πόρτο Χελίου, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς φορείς θα διοργανώσουν τελικά, το καθιερωμένο Καρναβάλι.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα αρχίσουν αύριο, (18:30) με λαμπαδηδοδρομίες στο λιμάνι του Χελιού.

Την προσεχή Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών.
Η αυλαία των δράσεων, θα πέσει

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη για το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Ναυπλίου

Η παρουσίασή του Β1 σταδίου της «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καποδιστριακού Δήμου Ναυπλιέων» έγινε το βράδυ της Τρίτης, 25 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Βουλευτικού, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, σε ειδική συγκέντρωση ενημέρωσης, καταγραφής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων που συγκάλεσε ο Δήμος Ναυπλιέων.
Το θέμα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών και των φορέων της περιοχής.
Το παρουσιασθέν -και υπό διαβούλευση- Β1 στάδιο της μελέτης περιλαμβάνει

Κυπελλούχος ο Ερμής, με υπογραφή Κοζιώτη

Κατέβασε ρολά»  ο έμπειρος γκολκίπερ, αποκρούοντας τρία πέναλτι!
«Έσπασαν» καρδιές στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες του ΔΑΚ στο Άργος, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου της ΕΠΣΑ μεταξύ των δύο φιναλίστ Κορωνίδας και Ερμή…
Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, έτσι όπως εξελίχτηκε και αφού τα 120΄ ποδοσφαίρου, δεν ανέδειξαν  νικητή και τροπαιούχο,  (1-1), ακολούθησε η καυτή διαδικασία των πέναλτι….
Ο  έμπειρος γκολκίπερ του "Ερμή" Παναγιώτης  Κοζιώτης,  υπήρξε η μεγάλη μορφή του αγώνα, αφού κατάφερε να αποκρούσει τρία πέναλτι και να χαρίσει ουσιαστικά,  το κύπελλο στην ομάδα του… 

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Με νέα γραφεία οι Πολιτικοί Συνταξιούχοι

Εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Ναυπλίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 το απόγευμα, παρουσία πλήθους συνταξιούχων και φίλων τους.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιαν. Ανδριανού, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Γιωρ. Διδασκάλου, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημ. Κωστούρου, του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Υπάλληλων του Δημοσίου Π. Βαβουγιού,

Γραμματικόπουλος: Με πολύ κόσμο στην πρώτη του συγκέντρωση

Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι και Πολίτες περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης «Ναύπλιο Νέα Ελπίδα», του υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Γραμματικόπουλου.  
Η ίδια η συγκέντρωση, η ατμόσφαιρά της, η όλη διεξαγωγή και κυρίως η ομιλία του Χρήστου Γραμματικόπουλου δικαίωσαν αυτή την αναμονή.
Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, που στεκόταν όρθιος, στο πλάϊ στο πίσω μέρος των καθισμένων, ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε για το χθες, το σήμερα και το αύριο της παράταξής του και του Δήμου Ναυπλιέων, γενόμενος αποδέκτης ιδιαιτέρως ζεστών χειροκροτημάτων.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δώστε μας 3 ημέρες προθεσμία

Για τεχνικούς λόγους, ανώτερους της θελήσεώς μας, η τροφοδότηση της ηλεκτρονικής πειραματικής μας προσπάθειας θα διακοπεί για τρεις ημέρες.
Θα ξεκινήσουμε και πάλι την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα, με 10 τουλάχιστον αναρτήσεις, επί καθημερινής βάσεως, μέχρι την 30η Μαρτίου.
Τον Απρίλιο, η "Ενημέρωση Πελοποννήσου", όπως έχουμε προγραμματίσει θα μεταλλαχθεί από πειραματικό blog σε ενημερωτικό site που

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Τι Δήμαρχο χρειαζόμαστε;

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Λίγοι Δημότες γνωρίζουν την συμμετοχή του σημερινού Δημάρχου Ναυπλιέων, στους αγώνες των αδικούμενων πολιτών, κατά των τροϊκανής επίνευσης νομοθετημάτων. Και όσοι δεν παρακολουθούν τα πράγματα, νομίζουν πως ο έχει περιοριστεί στην σύνταξη και αποστολή εγγράφων, στην επίσκεψη υπουργικών γραφείων, στην τηλεφωνική πίεση επί των βουλευτών και σε δηλώσεις του προς αθηναϊκά ΜΜΕ.

Είναι αλήθεια πως ο Δημήτρης Κωστούρος τα κάνει όλα αυτά. Και τα κάνει, συνήθως, μόνος του, μια και οι επικεφαλής των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων «δεν λαμβάνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».
Όμως, δεν κάνει μόνο τις «συμβατικές ενέργειες» που θα του επιτρέπουν να λέει «έστειλα το τάδε έγγραφο». Κάνει και κάτι ακόμη, που ποτέ δεν έχω δει να κάνει άλλος αιρετός, με τόση συνέπεια και τόση ένταση.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 7+1 σχόλια (23-2-2014)

Θα τελειώσει και το καρναβάλι στην Κοιλάδα, θα πέσουν οι μάσκες και τότε θα αποκαλυφτούν, οι πρώτοι υποψήφιοι του Γεωργόπουλου… Όχι, θα κάτσει να σκάσει ο Γιάννης, νομίζετε… Έτοιμους τους έχει, τους περισσότερους….

Μάλλον ζήλεψε, ο Δήμος Ερμιονίδας και ακολουθεί, τις αυθόρμητες δράσεις  πολιτών… Μαζεύανε όλες αυτές τις ημέρες τρόφιμα και τα συγκεντρώνανε, για να τα στείλουν οσονούπω, στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς…

…Οι Κεφαλλονίτες, επειδή ως γνωστόν, μια τρέλα την έχουν στο κεφάλι τους, αποφάσισαν προς απόδειξη ευγνωμοσύνης  στην Δημοτική Αρχή, να  αποστείλουν δωρεάν στους «σκουπιδόπληκτους» της Ερμιονίδας, τεράστιους κάδους και πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, (έτσι, για να βγάλουν την υποχρέωση).

Ο Δημήτρης Νικητόπουλος υποψήφιος Άργους Μυκηνών με τον «Άλλο Δρόμο»

Δημήτρης Νικητόπουλος (Φωτό από Combra)
Ο Λογιστής - Φοροτεχνικός Δημήτρης Νικητόπουλος θα είναι ο υποψήφιος που, ως επικεφαλής της παράταξης "Αλλος Δρόμος", θα υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ  σαν υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Δημήτρης Νικητόπουλος υπήρξε παλαιότερα από τα ενεργά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα. Έχει αυτοδιοικητική εμπειρία έχοντας εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Κολιγλιάτη. Διετέλεσε ακόμη, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της  ΔΕΥΑΡ.
Η πρόταση υποψηφιότητας έγινε από την Συντονιστική Επιτροπή του "Άλλου Δρόμου", δια στόματος του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Σ. Μαρινάκου,

Τάσος Λάμπρου: «Οι προτάσεις μας για τις αλλαγές που απαιτούνται

Τάσος Λάμπρου: Υπ.οψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας
-Η ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων με την μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων,
-Η θεσμική δυνατότητα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών,
-Η παροχή κινήτρων για αύξηση της επιθυμίας συμμετοχής,
- Η αλλαγή ρόλου του ελεγκτικού συνεδρίου και
- Το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας,
Είναι οι 5 προτάσεις που κατέθεσε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας, Τάσος Λάμπρου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή της για επισήμανση των δυσλειτουργιών του «Καλλικράτη».
Διαβάστε αναλυτικά:

Η σίτιση αδέσποτων ζώων επιτρέπεται από το νόμο

Πριν λίγο χρονικό διάστημα το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας έλαβε καταγγελία από κάτοικο εναντίον πολίτη της περιοχής, για σίτιση αδέσποτων ζώων.
Ο αστυνομικός ο οποίος έσπευσε στο σημείο, έχοντας πλήρη άγνοια του νόμου ο οποίος επιτρέπει την σίτιση των αδέσποτων,  απαγόρευσε -ως άλλος νομοθέτης- την σίτιση των αδέσποτων από την ως άνω πολίτη.
Παρά τις παρεμβάσεις  μελών του φιλοζωικού συλλόγου, τα οποία επέδωσαν τόσο τον σχετικό νόμο όσο και την Εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο εν λόγω αστυνομικός συνέχισε το «βιολί» του.
Χρειάστηκε η παρέμβαση της Προέδρου της Ομοσπονδίας μας προς τον Διοικητή του Α.Τ. Σητείας για να καταλάβουν, αυτό που  ως όργανα τάξης όφειλαν να γνωρίζουν.
Την νομοθεσία δηλαδή …και να μην κρίνουν με βάση τις προσωπικές τους αντιλήψεις. Όμως το κακό είχε γίνει. Τα ζώα τα οποία σίτιζε η φιλόζωη πολίτης απομακρύνθηκαν

Η τύχη των 3 κατήγορων του Σωκράτη

Η κατηγορία κατά του Σωκράτους υπό του Μελήτου, Ανύτου και Λύκωνος έγινε το έτος - 399. Η δίκη/γραφή επεδόθη στον γραμματέα του άρχοντος βασιλέως και είχε ως εξής:
«ΑΔΙΚΕΙ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΥΣ Η ΠΟΛΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΘΕΟΥΣ ΟΥ ΝΟΜΙΖΩΝ, ΕΤΕΡΑ ΔΕ ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΝΟΣ.
ΑΔΙΚΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΩΝ. ΤΙΜΗΜΑ ΘΑΝΑΤΟΣ».
Ο πραγματικός λόγος που οι κατήγοροι οδήγησαν τον Σωκράτη σε δίκη, ήταν ότι επειδή ο Σωκράτης δεν τους επαινούσε αλλά τους έβγαζε στην επιφάνεια τα λάθη και τα ηθικά παραπτώματα που ήταν πολλά, αρχής γενομένης με τον Άνυτο.
Μετά την θανάτωση του Σωκράτη, και όταν πια μεταμελήθησαν οι Αθηναίοι κυνήγησαν τον Μέλητο και τον σκότωσαν δια λιθοβολισμού.
Ο Άνυτος επίσης δεν είχε καλό τέλος, αφού οι Αθηναίοι

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τάσος Τόκας: Τοπική Αυτοδιοίκηση... Η επόμενη μέρα

Τάσος Τόκας: Υποψ. Δήμαρχος Ερμιονίδας
Οι καθημερινές εξελίξεις, με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται πιο ρευστό από ποτέ, διαμορφώνουν μια νέα δυναμική στην πρόταση, για το τι Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε και δημιουργούν την αδήριτη ανάγκη για κάτι διαφορετικό, κάτι το αλλιώτικο, πάντα στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας, με την αλλαγή νοοτροπίας να παίζει σημαντικό ρόλο, την επόμενη μέρα στη διαμόρφωση ενός νέου σκηνικού.
Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η κρίση, είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, με τις αξίες και την ηθική να έχουν αλλοιωθεί, σε μέγιστο βαθμό.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται, στην πρώτη θέση των αντιπροσωπευτικών πολιτικών θεσμών, τόσο ως προς την   σημασία που έχει για τους πολίτες, όσο και ως προς την  προσφορά  της  στο κοινωνικό σύνολο.
Καλείται σήμερα λοιπόν να ανταπεξέλθει, του σκοπού τον οποίο ο νομοθέτης

Ο Αποκριάτικος Χορός των Τριτέκνων Αργολίδας

Φωτογραφία αρχείου
Οι Τρίτεκνοι της Αργολίδας, "κόντρα στους καιρούς", όπως δηλώνουν, καλούν τα μέλη τους "να πάρουν τα παιδιά τους και να έρθουν για μουσική, κέφι και χορό" στον ετήσιο αποκριάτικο χορό τους, που γίνεται το Σάββατο 1η Μαρτίου στο Πανταζής Ρουαγιάλ.
Ο χορός θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και η τιμή πρόσκλησης των ενηλίκων είναι 15 ευρώ κατ'άτομο.
"Φέρτε μαζί και τα παιδιά σας", λέει το Δ.Σ. των τριτέκνων. Θα έχουμε "πλούσιο παιδικό μενού, ατομικό, με αναψυκτικά και στο χώρο θα βρίσκονται διασκεδαστές (κλόουν)". Όλα τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα συμμετέχουν δωρεάν.

Αυτοκτονία 17χρονου στον Βόλο

Σοκ έχει προκαλέσει στο Βόλο και όχι μόνο, η απόφαση ενός 17χρονου να βάλει τέλος στη ζωή του λίγα λεπτά μετά την επιστροφή του στο σπίτι από το σχολείο, το μεσημέρι της Τρίτης (18/02).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός γύρισε στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του, με μηχανάκι, χωρίς τίποτα μέχρι εκείνη την ώρα να δείχνει τι θα ακολουθούσε. Αφού μπήκε μέσα, πήρε το κυνηγετικό όπλο, που φέρεται να κατείχε νόμιμα ο πατέρας του, και αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά.
Το άψυχο σώμα του 17χρονου βρήκε ο μικρότερος αδερφός του.
Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων,

Μιχάλης Χασάπης: «Γιατί η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.Μ. δεν εισπράττει τα χρέη των δημοτών»;

Είναι εντυπωσιακό και άξιο ερμηνείας το γεγονός ότι ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Λέρνας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Άργους Μυκηνών, Μιχάλης Χασάπης, εγκαλεί την Δημοτική Αρχή γιατί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης δεν μεριμνά για την είσπραξη των οφειλών από τους Δημότες των Τοπικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Διαμερισμάτων.
Σε δηλώσεις του, που απέστειλε προς τα Μέσα Επικοινωνίας, αναγνωρίζει την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου που του παρέδωσε ότι στοιχεία ζήτησε. Ενώ όμως αναγνωρίζει και το γεγονός ότι το θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.Μ., αποδίδει στην Δημοτική Αρχή πρόθεση μη είσπραξης, για προεκλογικούς λόγους.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΣΑΠΗ
"Αρχικά, οφείλω να ευχαριστήσω την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Άργους – Μυκηνών, η οποία απαντώντας σε σχετική επιστολή μου, που αναφέρεται κατωτέρω, μου παρέσχε σχεδόν το σύνολο των στοιχείων που ζήτησα.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΜΧ: Οι νεοσύλλεκτοι, ορκίζονται και φεύγουν «Με μια τυρόπιττα και ένα καφέ στο χέρι»

Έρευνα: Κώστας Πρώιμος
Οι καλές μεν, αλλά… όχι  και τόσο παλιές εποχές, όπου οι νεοσύλλεκτοι του ΚΕΜΧ αποτελούσαν σημαντικό οικονομικό «πνεύμονα» για τα καταστήματα της καφεστίασης του Ναυπλίου, φαίνεται ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν….
Οι εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι, που μαζί με τις οικογένειές τους, αξιοποιούσαν την ευκαιρία, μετά το πέρας της ορκωμοσίας, για να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της πρώτης πρωτεύουσας της απελευθερωμένης Ελλάδος, αφήνοντας τα χρήματα τους και αυξάνοντας σε σημαντικό βαθμό, των ετήσιο τζίρο, των τοπικών επιχειρήσεων…. άλλαξαν συνήθειες.
Στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», μιλούν τέσσερις  γνωστοί επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της καφεστίασης του Ναυπλίου, σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στις συνήθειες των συγγενών και των επισκεπτών των στρατευμένων, με ισχυρό αντίκτυπο, στα έσοδα των καταστημάτων τους.
Διαβάστε τι μας είπαν οι κ.κ.
Γιώργος Ηλιόπουλος (Eστιατόριο «ο Αραπάκος»), Δημήτρης Μπακρυσιώρης, (Ταβέρνα «Ο Χριστόφορος»), Γιώργος Σωτηρόπουλος (café "NAPOLI DI ROMANIA") και Γιώργος Πανόπουλος (café «Μodus»).

Ξύπνα Λαέ! (21-2-2014)

Γράφει ο Γιάννης Παμπόρης
Γενίτσαρος
Α! ρε Άδωνι! Κάποτε σε θαύμαζα για τη μόρφωσή σου και για τη φιλοπατρία σου. Πως κατάντησες γενίτσαρος;
Πως αποφάσισες να σκοτώσεις καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς  και  γέρους με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς; Και το σπουδαίο είναι ότι, όλοι οι μελλοθάνατοι έως τον επόμενο μήνα σε πληρώνουν κι όλας, ούτως ώστε, αν αρρωστήσεις εσύ να έχεις λεφτά να πας στο Μεμόριαλ, όπως κάνουνε κάποιοι του συναφιού σου.
Αφήσατε τον Λαό να λιμοκτονεί χωρίς δραχμή, έτσι που να μην μπορεί να πληρώσει ούτε το φάρμακό του, που θα τον σώσει.
Τι λιγότερο κάνανε οι Γενίτσαροι από σένα; Βέβαια, αυτοί σε σκότωναν αμέσως, ενώ εσύ, ρε Άδωνι, τους αφήνεις ένα μήνα περιθώριο να πεθάνουν μόνοι τους…

Δημώδες άσμα
Τρεις αδερφάδες είμασταν… τρεις μοσχαναθρεμένες!
Τη μια την πήρε ο Άρχοντας… την άλλη ο Θανάσης!
Την Τρίτη την καλύτερη… την μάζεψε η κλούβα!

ΔΡΑΣΗ: "Ως πότε θα κοροϊδεύουν τον κόσμο κυβέρνηση και αντιπολίτευση";

Ο Πρόεδρος της Δράσης κ. Σκυλακάκης
"Ως πότε θα κοροϊδεύουν τον κόσμο κυβέρνηση και αντιπολίτευση" αναρωτιέται το εξωκοινοβουλευτικό κόμμα "Δράση", με ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα.
Η "Δράση", αναφέρεται σε περιστατικά και δηλώσεις των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα, που αντιφάσκουν εμφανώς με την πραγματικότητα, επιδιώκοντας να αναδείξει την πολιτική αναξιοπιστία των δύο μεγάλων κομμάτων.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Ο κ. Σαμαράς, δηλώνοντας σήμερα ότι «την ψεύτικη αισιοδοξία τη σιχαίνεται», μας έφερε στη μνήμη τον Αντώνη Σαμαρά των "Ζαππείων" που θα μηδένιζε το 2010 το έλλειμμα σε 18 μήνες, χωρίς πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα και θα εισέπραττε από τις αποκρατικοποιήσεις 50 δις σε δύο χρόνια!

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελ/σου για την αλόγιστη αύξηση των διοδίων

Ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Μαρινάκος
Ο τουρισμός αναμφίβολα αποτελεί το βασικότερο πυλώνα της εθνικής και περιφερειακής μας οικονομίας, με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στο εισόδημα και στην απασχόληση, γεγονός που τον καθιστά το δυναμικότερο ίσως τομέα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ταχύτερη έξοδό της χώρας μας από την κρίση.
Ειδικότερα για την Πελοπόννησο, λόγω των πλούσιων τουριστικών της πόρων, της παραγωγικής της διάρθρωσης και της γεωγραφικής της θέσης, η τουριστική αναπτυξιακή προοπτική αποτελεί  στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα. 
Δεν νοείται όμως τουριστική ανάπτυξη μόνο με τη συμβολή των  επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου για καλύτερες προσφορές τιμών και για αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες. Θα πρέπει και η πολιτεία να συμβάλλει έμπρακτα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Χρήστος Γραμματικόπουλος: Ξεκινάμε! Ελάτε μαζί μας!

Χρήστος Γραμματικόπουλος

Ανοιχτή συγκέντρωση - ομιλία θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο "ΑΜΑΛΙΑ" ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος, κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα της δημοτικής του παράταξης "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ".

"Σας προσκαλώ όλους και όλες στην παρουσίαση του οράματός μας, για να δώσουμε στο ΑΥΡΙΟ του τόπου μας ελπίδα", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γραμματικόπουλος.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Παράνομες οι χρεώσεις του ΟΑΕΕ. Χιλιάδες ασφαλισμένοι προσφεύγουν κατά του Οργανισμού με νομικό όπλο τη γνωμοδότηση Μανιτάκη


Διαπομπεύθηκαν, φυλακίσθηκαν, καταστράφηκαν, αρρώστησαν και έχασαν τη ζωή τους, εξ αιτίας των παρανομιών του ΟΑΕΕ (και παλαιότερα του ΤΕΒΕ), εις βάρος τους.
Χιλιάδες επαγγελματίες έπεσαν θύματα παράνομων ποινικών διώξεων, υποχρεώθηκαν σε καταβολές τεραστίων ποσών,  είδαν την περιουσία τους να κατάσχεται  και καταστράφηκαν, λόγω του αντισυνταγματικού νόμου τον οποίο ψήφισαν οι 300 της Βουλής και εφαρμόζουν οι διοριζόμενοι από τις κυβερνήσεις Διοικητές του ασφαλιστικού τους φορέα.
Είναι μοναδικό, παγκοσμίως, φαινόμενο η επιβολή ποινικής τιμωρίας, με αιτιολόγηση την μη καταβολή εισφορών σε φορέα που, όμως, δεν σου παρέχει και αρνείται να σου παρέχει τις υπηρεσίες για τις οποίες σε χρεώνει «βαπορίσια».

Το κίνημα ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ «Συμμετέχω και εγώ -η ισχύς εν τη ενώσει», έχει ήδη στα χέρια του Γνωμοδότηση –Βόμβα, που συνέταξε ο έγκριτος συνταγματολόγος και τέως υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Μην πυροβολείτε τον πιανίστα και μην εκχυδαΐζετε την άποψη που εκφράζετε, έστω και ανωνύμως

Η μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητάς μας, έφερε και την μεγάλη αύξηση των σχολίων που νοιώθετε την ανάγκη να γράφετε.
Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό…
Συγχρόνως, σας παρακαλούμε να διαφυλάξουμε όλοι μαζί τα δύο βασικά στοιχεία του blog της Ενημέρωσης Πελοποννήσου που φιλοδοξεί και προσπαθεί να παραμένει ανεξάρτητο και με ελεύθερη την δημοσίευση των σχολίων σας.
Θυμηθείτε πως η χρησιμοποίηση χαρακτηρισμών, όπως «λαθροπίθηκος», «μαλάκας», «λαμόγιο» κλπ, το μόνο που καταφέρνει είναι να αποδυναμώνει την άποψη ή το επιχείρημά σας.
Ακόμη, νομίζω πως,

Άλλη πόλη είχαν στόχο οι Αμερικάνοι και όχι το Ναγκασάκι

Αρχικός στόχος ήταν η ιαπωνική πόλη Κοκούρα (Kokura), επειδή όμως το νησί Κιουσού, στο οποίο βρίσκεται η Κοκούρα, ήταν καλυμμένο από πυκνή ομίχλη, ο επικεφαλής της αποστολής, ταγματάρχης Σουέϊνι, στράφηκε στον «αναπληρωματικό» στόχο, το Ναγκασάκι.
Η έκρηξη ήταν ακόμη σφοδρότερη, αλλά λόγω της γεωγραφικής θέσης του Ναγκασάκι, τα αποτελέσματά της στο έδαφος ήταν λιγότερο καταστροφικά από αυτά της βόμβας στη Χιροσίμα, αν και οι συνέπειες της ραδιενέργειας ήταν εξίσου θανατηφόρες.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Παν. Ηλιού: «Όλοι στην Κοιλαδιώτικη Καρναβαλούπολη»

Την «Καρναβαλούπολη», διοργανώνει και επιμελείται με επιτυχία, μέσα στο κλίμα των ημερών της αποκριάς, ο υπό σύσταση, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλάδας «Φράγχθι».
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο όμορφο και γραφικό ψαροχώρι της Ερμιονίδας, θα συνεχιστούν το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου, με πλούσιες δράσεις, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν, την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου.
Ο προσωρινός Πρόεδρος, του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Ηλιού, αναφερόμενος στα δρώμενα, της Κοιλαδιώτικης «Καρναβαλούπολης», δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»:

ΠΑΠΟΕΡ: Προχωρούν ακάθεκτοι, με την στήριξη Καμιζή

Διασυλλογική είναι η προσπάθεια των τοπικών οικολογικών (ΠΑΠΟΕΡ) και οικιστικών  σωματείων «Αγ. Αιμιλιανού» και «Παναγίτσας» προς την κατεύθυνση, της ανάκτησης του δικαιώματος, της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών, στις ακτές της Ερμιονίδας…
Η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας, δηλώνοντας ότι έχει εξασφαλίσει την στήριξη του Δήμου και με δεδομένη την εμπιστοσύνη της προς τους δικαστικούς λειτουργούς, ζητάει μέσα από σχετική της ανακοίνωση, την οικονομική συνδρομή  των δημοτών και όχι μόνο, για να συνεχίσει απρόσκοπτα, τον δύσκολο και δαπανηρό δικαστικό αγώνα, για την αποκατάσταση της νομιμότητας, στη παραλία «Κουνούπι»…

ΑΡΓΟΣ: Το Σάββατο επιλέγουν τον υποψήφιο Δήμαρχο του Άλλου Δρόμου


Η Δημοτική Κίνησης Άργους -Μυκηνών «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» θα επιλέξει τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα πλαισιώσει και θα υποστηρίξει, στη Γενική Συνέλευση της κίνησης, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 6.00 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Άργους.
Πριν από την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου, τα μέλη και οι φίλοι του «Άλλου Δρόμου» θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν κανονισμό λειτουργίας της κίνησης. Αμέσως μετά θα προχωρήσουν στην εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής.
Μετά την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου, η οποία θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες,

Ξεκινά η καταστροφή των χημικών ανοικτά της Κρήτης

Την άμεση διακοπή της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας ζητά με νέα παρέμβασή του για το θέμα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης. Ο Κρίτων Αρσένης που ανέδειξε το θέμα με κοινοβουλευτική ερώτηση ήδη από τις 10 Ιανουαρίου και στη συνέχεια ζήτησε επανειλημμένα από την κυβέρνηση να απαιτήσει την ακύρωση της καταστροφής των χημικών ανοικτά της Κρήτης, εγκαλεί πλέον την κυβέρνηση για απόκρυψη της πραγματικότητας από τους πολίτες. Συγκεκριμένα επικαλείται τόσο τις ανακριβείς δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, όσο και τις αναληθείς δηλώσεις του κ. Κούρκουλα από το βήμα της Βουλής.
Το πλήρες κείμενο δηλώσεων Αρσένη έχει ως εξής:

Αθλητικά Σχόλια: Παλιά αλλά …επίκαιρα

Τελικά (και όπως το είχαμε προβλέψει) έφυγαν οι …ξένοι παίκτες από την ομάδα του Πανναυπλιακού. Έτσι τώρα λύνονται τα χέρια του προπονητή, Γιώργου Χορμή, να δώσει ευκαιρίες σε νεαρά ντόπια παιδιά που πρόκειται να αποτελέσουν το μέλλον της Ναυπλιώτικης ομάδας.

Ευκαιρίες έχουν ήδη πάρει στην ομάδα του Πανναυπλιακού ο Κομνηνός, ο Μιχαλόπουλος, ο Τσουρδίνης, ο Παπαμάρκου, αλλά περιμένουμε να δούμε και τους Φλεβάρη και Καρέλλη.

Το ότι ο τερματοφύλακας Άγγελος Κομπόσης είναι ένα πάρα πολύ καλός πορτιέρο και από τα καλύτερα παιδιά του χώρου, όπου παράλληλα βοηθάει οικονομικά και τις ομάδες, το γνωρίζουν όλοι. Απλά το αποδεικνύει ακόμα μια φορά, τώρα κάτω από τα δοκάρια του Πανναυλιακού.

Τι κερδίζει η Τουρκία από το «νέο σχέδιο Ανάν»

Με ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο ο παλαίμαχος και πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος και αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, Sami Kohen, παραθέτει τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρχουν αφ’ ενός για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και αφ’ ετέρου για την ίδια την Τουρκία από την αναμενόμενη «επίλυση» του Κυπριακού. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους από τα όσα δείχνουν να έχουν δρομολογηθεί.
Το άρθρο έχει τον άκρως ενδεικτικό τίτλο,  «Bu fοrsat kacmalο», δηλαδή, «Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία»,
Σύμφωνα λοιπόν με τον Sami Kohen, τα πραγματικά μεγάλα οφέλη της τουρκικής πλευράς από την συμφωνία για την επίλυση, (βλέπε παράδοση της Κύπρου), του Κυπριακού, θα είναι τα εξής:

Το Εθνικό Μέτωπο συμμετέχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Βεργιάννης,
Νίκος Μπογονικολός, Μάνος Κώνστας και Δημήτρης Γκίκας
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου του Εθνικού Μετώπου. Με το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος, Μάνος Κώνστας, προέβη σε μια γενικότερη αποτίμηση της έως σήμερα πορείας του Εθνικού Μετώπου, τονίζοντας τα βασικότερα σημεία πολιτικής ανάλυσης στα οποία το Εθνικό Μέτωπο δίνει ιδιαίτερη σημασία, μεταξύ των οποίων και το νέο σχέδιο Ανάν, τον νεοoθωμανισμό της Τουρκίας καθώς και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Επιστρέφουν από την Κεφαλονιά οι εθελοντές αφού παρέδωσαν τα τρόφιμα που προσφέρανε οι πολίτες της Ερμιονίδας

Πολίτες ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ερμιονίδας, ανταποκρίθηκαν θετικά, στο κάλεσμα της Εθελοντικής Δράσης, της περιοχής.
Συνολικά συγκεντρώθηκαν, δεκατέσσερις παλέτες τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και πόσιμο νερό, τα οποία έχουν ως τελικούς παραλήπτες, τους σεισμόπληκτους κατοίκους, της Κεφαλονιάς… Η ανθρωπιστική βοήθεια, ταξίδεψε χθες, για το σκληρά δοκιμαζόμενο νησί, υπό την συνοδεία, της εμπνεύστριας  του ανθρωπιστικού εγχειρήματος και συντονίστριας της ανωτέρω εθελοντικής δράσης, κ. Βενετίας Μαμουλή.
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου», επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Μαμουλή, απόψε, κατά την διάρκεια της επιστροφής της,στην Ερμιονίδα, η οποία απάντησε σε σχετική ερώτησή μας: «Συγκλονισμένη από τις εικόνες στην Κεφαλονιά,

Αποκριάτικη Εκδήλωση της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού

Η Δημοτική Κοινότητα Ζευγολατιού στηρίζοντας τις εκδηλώσεις του Δήμου Βέλου Βόχας διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση στον Πεζόδρομο Ζευγολατιού την Κυριακή 2 Μαρτίου και ώρα 3.00 μ.μ.
Μία ξεχωριστή αποκριάτικη εκδήλωση για όλους, μικρούς και μεγάλους.
Ο πεζόδρομος Ζευγολατιού θα μεταμφιεστεί ακολουθώντας τις απαιτήσεις της αποκριάς για να φιλοξενήσει τους μικρούς μας φίλους που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες διασκεδαστικές δράσεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, χορό, τραγούδι με dj , κλόουν με πολλά παιχνίδια, κυνήγι χαμένου θησαυρού, παραδοσιακό χορό γύρω από το γαϊτανάκι, άφθονο κρασί για όλους και πολλές πολλές εκπλήξεις.

Η «Μαύρη Θύελλα», κόπασε νωρίς! Ψυχρολουσία για πέντε χιλιάδες, Καλαματιανούς!

Ο  Συμελίδης και τα άλλα παιδιά,  τους «έριξαν στην θάλασσα»…

Η « Μαύρη Θύελλα»,  ευτυχώς για τους Ερμιονιδείς, κόπασε, μετά το 20΄, του ντέρμπι κορυφής, για τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής,  που διεξήχθη  χθες, στο κατάμεστο στάδιο, της Καλαμάτας….

Μα, είναι και το Sochi Ελληνικό;

Εντάξει, είπαμε να μεταφέρουμε την Ελληνική ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων σε πολλές πόλεις του κόσμου, αλλά δεν ξέραμε ότι εκεί θα συναντούσαμε πόλεις ιεραπόστολους του Ελληνισμού. Ποιος θα μπορούσε να φαντασθή ότι η Ρωσσική (έτσι δείχνει ο χάρτης) πόλη Sochi της Μαύρης θάλασσας θα υποδεχόταν το ανέσπερο φώς του Ολυμπισμού μέσα σε γνήσια Ελληνικά κτίσματα φιαγμένα όχι στη μνήμη αλλά προς τιμήν του υπερμέγιστου Ελληνικού πολιτισμού. ΄Εψαχνα φωτογραφίες  του Sochi  στο Internet, όταν ένας καλός φίλος με αιφνιδίασε με τη φωτογραφία του θεάτρου αυτής της πόλης. Σας την χαρίζω, χαρείτε ένα κτίριο με τις μεγαλοπρεπείς κολώνες και τα κιονόκρανα Ιωνικού ρυθμού. Στη βάση απολαύστε τις διπλές στρογγυλές βάσεις των κιόνων. Πάνω από τις κολώνες θαυμάστε το μεγάλο αέτωμα, την μεγαλοπρεπή Ελληνική επινόηση για την ανάδειξη του κτιρίου.

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί γίνονται σε Ελληνικά χωριά

Με αφορμή την πραγματοποίηση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και στο ορεινό ελληνικό χωριό Κράσναγια Πολιάνα, αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η σημαντική ελληνική παρουσία στην περιοχή του Καυκάσου.
Έτσι, χθες Κυριακή 16-2-12014 θα υπήρχαν:
- στην "Ελευθεροτυπία" (στις σελίδες Ιστορίας στο ένθετο Plus) αφιέρωμα στο μοναδικό Ελληνικό Σχολείο που είναι ενταγμένο στο ρωσικό εκπαιδευτικό σύστημα και βρίσκεται στην Σταυρούπολη (Stavropol) ου Βόρειου Καυκάσου (Ρωσία) και
- στην "Καθημερινή", αφιέρωμα στο ελληνικό χωριό Κράσναγια Πολιάνα του Σότσι, όπου υπάρχουν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα περί το σκι.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Κοδέλας: «Ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει στους πλημμυροπαθείς»

Ερώτηση σε πέντε Υπουργεία κατατέθηκε από τον βουλευτή Αργολίδας Δ. Κοδέλα και αφορά στην απαράδεκτη κατάσταση της μη αποζημίωσης μέχρι σήμερα κανενός από τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Άργους- Μυκηνών καθώς και των καθυστερήσεων όσον αφορά στην αποκατάσταση των Υποδομών που υπέστησαν ζημιές.

Η ερώτηση, που απευθύνεται προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητάς, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει ως θέμα: «Ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Άργους Μυκηνών – Άναγκη άμεσης αποκατάστασης των Υποδομών»

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ