Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Καμπόσος κλείνει τη Χωματερή στα Γκριμάρια της Νέα Κίου

Οι φωτιές, οι κάπνες, οι διοξίνες και η βρώμα, έχουν πια ημερομηνία λήξης για τη Νέα Κίο και τους κατοίκους της.
Ο σκουπιδότοπος στα Γκριμάρια κλείνει. Τα σκουπίδια του Δήμου Άργους Μυκηνών δεν θα συγκεντρώνονται πια και δεν θα καίγονται ούτε θα θάβονται στον σκουπιδότοπο στα Γκριμάρια της Νέας Κίου. Οι κινητοποιήσεις των πολιτών, σε λίγο θα αποτελούν παρελθόν και στη θέση του σκουπιδότοπου θα δημιουργηθεί ένα πάρκο περιαστικής αναψυχής για τους Δημότες της Κίου, του Άργους και άλλων περιοχών.

ΤΟΚΑΣ προς ΣΦΥΡΗ: «Είσθε συνένοχος για τη ζημιά στο Μετόχι, που προέκυψε από την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Καμιζή»

Δημήτρης Σφυρής
Τάσος Τόκας
Το πολιτικό στοιχείο της ανακοίνωσης που υπογράφει ο Τάσος Τόκας, ως επικεφαλής της «Νέας Δυναμικής Πορείας Ερμιονίδας», είναι η απόδοση ευθύνης για τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα της προβλήτας στο Μετόχι, τόσο στην Δημοτική Αρχή (την κατηγορεί για αδράνεια) όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση (την κατηγορεί για συνενοχή και ελαφρότητα).
Η ανακοίνωση της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ., (είναι η μόνη που έχει εκδοθεί μέχρι τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό), αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς έχει ήδη δημοσιοποιηθεί ο «σκληρός πυρήνας» των πρώτων 17 υποψηφίων της παράταξης, μεταξύ των οποίων περιέχονται ονόματα «μεγάλου ειδικού βάρους».
Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ. δεν χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς ούτε και αποδίδει προθέσεις στους εγκαλούμενους επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν παραλείπει όμως να επισημάνει ότι «Η ενάσκηση των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής οφείλει να μην επηρεάζεται από  μικροπολιτικές που οδηγούν σε  φαινομενικά «εύκολους» αλλά αδιέξοδους δρόμους».
Η ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ, σαν επίλογο της θεμελιωμένης παρέμβασής της, καταλήγει προτείνοντας την προσφυγή στο ΣτΕ, κάτι που ήδη προαναγγέλλει και η Δημοτική Αρχή με την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 8μμ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Επισήμως, επικυριαρχία της ΄Υδρας στο Μετόχι της Δ.Κ. Ερμιόνης

*«Δεν θα κάνω μεγάλο λιμάνι» λέει ο Κοτρώνης.
*«Συμφωνούμε για μικρή προβλήτα» λένε Καμιζής και Σφυρής

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος
Η Διυπουργική απόφαση, που εκδόθηκε στις 13-1-2014 και δημοσιεύτηκε στο (ΦΕΚ 131/Β/2014) την 27-1-2014 παραχωρεί στο Λιμενικό Ταμείο της Ύδρας, την διαχείριση της προβλήτας στο Μετόχι, που όμως γεωγραφικά και διοικητικά, ανήκει στο Δήμο Ερμιονίδας. 
Η υπαγωγή της διαχείρισης αυτού του στρατηγικού σημείου, που βρίσκεται εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, στο Λιμενικό Ταμείο του …απέναντι Δήμου Ύδρας, έχει ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου»…
Διαβάστε τι μας είπαν, οι κορυφαίοι αιρετοί των δύο Δήμων, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Παναργειακός 2-2 με Ατρόμητο Αχαΐας. Έκανε άσχημη εμφάνιση και …πέταξε βαθμούς στο Άργος

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Πότε πάλι...
Μόλις στους πέντε βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε ο Παναργειακός. Δεν κατάφερε στο Άργος να λυγίσει την αντίσταση της ομάδας του Ατρομήτου Αχαΐας, που παλεύει για την παραμονή της, παραχωρώντας ισοπαλία με σκορ 2-2. Οι «Λύκοι» δεν επωφελήθηκαν από την    γκέλα που έκανε η πρωτοπόρος ομάδα της Α.Ε. Καραϊσκάκη (στην έδρα της ήττα 1-2 από το Μεσολόγγι) για να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας, μόλις στο τρίποντο με την λήξη του πρώτου γύρου. Μέσα στο Άργος …πλήρωσαν για μια ακόμα φορά την κακή τους εμφάνιση. Και είναι να απορεί κανείς, πως πετάγονται βαθμοί, την στιγμή που δίνεται η ευκαιρία ο Παναργειακός να μπει για τα καλά στην υπόθεση του τίτλου; Πάλι καλά, με τέτοια εμφάνιση που έκαναν οι «Λύκοι» δεν ήρθε η ήττα. Μήπως αρκούνται στο γεγονός ότι η ομάδα …σώθηκε;

Κτυπάει την …πόρτα της Β’ εθνικής η Ένωση Ερμιονίδας. Νίκησε με 4-1 τον Πανναυπλιακό και έπιασε κορυφή, μετά και την ήττα της Α.Ε. Καραϊσκάκη

Φωτογραφία "δανεισμένη" από το Εικονοσκόπιο
Στον δρόμο που οδηγεί σε άνοδο στην Β’ εθνική, για τα καλά πλέον, βρίσκεται η ομάδα της Ένωσης Ερμιονίδας, με την λήξη του πρώτου γύρου στον τέταρτο όμιλο της Γ’ εθνικής. Οι Ενωσίτες της Ερμιονίδας, νίκησαν στο Κρανίδι με 4-1 τον Πανναυπλιακό και επωφελούμενοι της νέας ήττας (και μάλιστα μέσα στην έδρα της με 1-2 από το Μεσολόγγι) της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου (που μονοπωλούσε την κορυφή της βαθμολογίας Α.Ε. Καραϊσκάκη), την έπιασε στο …ρετιρέ της βαθμολογίας. Ούτε και ο πλέον αισιόδοξος φίλαθλος της περιοχής στην Ερμιονίδα δεν θα το περίμενε αυτό, δηλαδή να δει την ομάδα του με την λήξη του πρώτου γύρου στην κορυφή της βαθμολογίας.
Πρωταθλήτρια Χειμώνα, επομένως η Ένωση Ερμιονίδας, αφού έχει φέρει 0-0 τον πρώτο γύρο με την συγκάτοικό της στο …ρετιρέ της βαθμολογίας Α.Ε. Καραϊσκάκη.

Νέο αδιέξοδο με τα απορρίμματα, στην Ερμιονίδα

Γιάννης Τσαμαδός (Αντιδήμαρχος)
« Δεν μας υπολογίζει κανένας"!
 
Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τείνει να προσλάβει, εκ νέου, το πρόβλημα  που έχει διαμορφωθεί, με την εύθραυστη όπως αποδεικνύεται, διαχείριση των απορριμμάτων, στον Δήμο Ερμιονίδας.
Η  επ’ αόριστον αναβολή, της μεταφοράς των στερεών αστικών αποβλήτων, στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, έχει ήδη «μεταμορφώσει»  σε σκουπιδότοπο, τον σταθμό μεταφόρτωσης, που βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα, από τα όρια, της αστικής ζώνης του Κρανιδίου, στον Κάμπο… Η καθημερινή εναπόθεση απορριμμάτων, τα οποία προέρχονται από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της περιοχής, έχουν προκαλέσει  έντονο «πονοκέφαλο», στους καθ ’υλιν αρμοδίους του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίοι παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν, τους όγκους με τα  κάθε λογής απόβλητα, να αποκτούν επιβλητικά μεγέθη….
Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες δηλώσεις,  στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Τσαμαδού:

Γιατί τόσο μίσος κατά του Λιμενικού Σώματος;

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Είναι εντυπωσιακό και θλιβερό συγχρόνως. Στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν την δήθεν ανθρωπιστική και προοδευτική ιδεοληψία τους, «δημοσιογράφοι με ελληνική ταυτότητα» έχουν βαλθεί να βρωμήσουν τους Έλληνες ως απάνθρωπους, υπάνθρωπους φονιάδες και παλιάνθρωπους.
Είναι τραγικό και παρακμιακό συγχρόνως. Στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν την υποστήριξη των «δημοσιογράφων με την ελληνική ταυτότητα», πολιτικοί και κόμματα που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικά και ανθρωποκεντρικά, έχουν βαλθεί να λεκιάσουν την ιστορία του Λιμενικού Σώματος που τα στελέχη του θαλασσοπνίγονται στα μποφώρ του Αιγαίου, του Ιονίου και του Κρητικού πελάγους, αποδίδοντάς τους κατηγορίες βασανιστή και φονιά.
Είναι άθλιο και μικρόψυχο συγχρόνως. Κυβερνητικοί παράγοντες να ρίχνουν βορά στα σκυλιά της παγκοσμιοποίησης, γυναίκες και άντρες του Λιμενικού που για 800 ευρώ διακινδυνεύουν και πολλές φορές δίνουν τη ζωή τους, για την Πατρίδα και την Ελευθερία των Ελλήνων.
Είναι βρώμικοι! Είναι άτιμοι! Είναι ξενόδουλοι!

Αλέξανδρος Πνευματικός: Ένας «πανταχού παρών» Δήμαρχος!

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες, σε εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων, εισπράττοντας  την αποδοχή για την έντονη κοινωνική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή όσο και για την υλοποίηση σημαντικών έργων που αλλάζουν  την εικόνα όλου του Δήμου.
Ο Δήμαρχος, επισκέφθηκε τη Δημοτική Ενότητα Άσσου -Λεχαίου στο Περιγιάλι, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Κέντρο για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Εκδηλώνουμε πρωτοβουλίες συνεργασιών για τις εκλογές του Μαΐου 2014

Αναγνώστου Γιώργος
Η δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», χθες, πραγματοποίησε συγκέντρωση των Δημοτικών Συμβούλων της με θέμα συζήτησης την πορεία της παράταξης  προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο και πως αυτές επηρεάζουν τις εκλογές, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για  μια ευρύτατη πολιτική και κοινωνική συμμαχία, δημιουργίας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης.

Το Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων πρωτοπορεί στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Το Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνεχίζει και τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ- ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ- ΑΝΘΟΚΗΠΟΣ (ΤΟΠΙΚΑ ΦΥΤΑ).
Ο ενθουσιασμός των παιδιών και η μεγάλη συμμετοχή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις του προγράμματος γέννησαν ένα καινούριο πρόγραμμα με τίτλο “ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ”.
Στα πλαίσια αυτών των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που γίνονται  στο σχολείο, πραγματοποιήθηκε μια δράση 2 εκπαιδευτικών ωρών (την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013) με θέμα την ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Οι κυρίες Κώρου Δήμητρα και Μιχαήλ Αργυρώ, υπεύθυνη πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας και Αριστέα Καλογεροπούλου στο Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων, εξήγησαν στις ομάδες τι σημαίνει κομποστοποίηση και ευαισθητοποίησαν τους μαθητές στις ευεργετικές συνέπειες της κομποστοποίησης τόσο για την φύση όσο και για τον άνθρωπο, αλλά και τους καθοδήγησαν προκειμένου να φτιάξουν τον δικό τους κομποστοποιητή.

Ολοκληρώνεται η υδροδότηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών από τις πηγές της Λέρνης. Υδροδοτείται και η Δημοτική Κοινότητα Μιδέας

Ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπογράφθηκε η ένταξη για χρηματοδότηση του έργου υδροδότησης Δήμου Άργους – Μυκηνών, από την πηγή της Λέρνης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15.664.533,66 €.
Στο έργο αυτό, είναι εντεταγμένη και η ύδρευση του Δήμου Μιδέας, από την εποχή που ως αυτοτελής Καποδιστριακός Δήμος είχε ενταχθεί στο διαδημοτικό πρόγραμμα ύδρευσης. Έτσι, λύνεται και το γραφειοκρατικό κομφούζιο που παρεμπόδιζε την υδροδότηση του τ. δήμου Μιδέας μέσω της ΔΕΥΑΝ.
Το έργο αφορά την αναβάθμιση του υδροδοτικού συστήματος του Καλλικρατικού Δήμου Άργους – Μυκηνών συμπεριλαμβανομένου και μέρους του Δήμου Ναυπλίου (πρώην δήμος Μιδέας), που τροφοδοτείται από τις πηγές Λέρνης και Αμυμώνης, με την κατασκευή δικτύων για την υδροδότηση των δημοτικών ενοτήτων που προσαρτήθηκαν στον Δήμο με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης.
Αναλυτικά προβλέπονται τα παρακάτω:

Οι Δικηγόροι της Κορίνθου διαμαρτύρονται και απέχουν

Νικολόπουλος Παναγιώτης
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:
1.- Καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια της σημερινής βάρβαρης εμπρηστικής επίθεσης στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου η οποία μάλιστα έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
2.- Αποφάσισε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη φρούρησης των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων του Δικαστικού Μεγάρου, την ανυπαρξία οποιωνδήποτε μέτρων ασφαλείας και της ένεκα τούτων πρόκλησης καθημερινού κινδύνου για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών και των εργαζομένων σε αυτό, την αποχή των Δικηγόρων,

Γιώργος Διδασκάλου: «Η Πολιτεία είναι παρούσα από την πρώτη στιγμή, στην Κεφαλονιά»

«Η Πολιτεία είναι παρούσα, από την πρώτη στιγμή, με πρωταρχικό της μέλημα να επιστρέψει όσο γίνεται γρηγορότερα η ζωή στο νησί στους κανονικούς ρυθμούς». Αυτό δήλωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, αμέσως μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Ιονίου (Σ.Ο.Π.), που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Κεφαλονιά, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκαν οι προτεραιότητες και δρομολογήθηκαν οι

Υπό διωγμό ο φούρνος της γειτονιάς. Θέλουν να μας ταΐζουν ψωμί κατεψυγμένο

Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α αποτελούμενη από 335 σελίδες που παρήγγειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης και που κόστισε 990.000 Ευρώ δηλαδή περίπου 3.000 Ευρώ η σελίδα είναι πολύ αμφίβολο εάν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η ΄Εκθεση αυτή έχει σαν στόχο και σκοπό την μείωση των τιμών μιας σειράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως γάλα, ψωμί, απορρυπαντικά, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα κλπ. Με τις προτάσεις αυτές του ΟΟΣΑ έχουν αντιδράσει όλοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι, φαρμακοποιοί, αρτοποιοί, κτηνοτρόφοι κλπ. επισημαίνοντας ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν σε  πιθανή επικινδυνότητα της ασφάλειας των προϊόντων και υποβάθμιση της ποιότητας των αλλά και της ποιότητας ζωής των καταναλωτών. Στο άρθρο αυτό θα αναφερθώ στους κινδύνους που εγκυμονούνται από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για το ψωμί, βασικό είδος διατροφής του έλληνα καταναλωτή.

 ΔΙΔΥΜΑ: Ανθρακες … οι υποσχέσεις!        

Κείμενο και φωτογραφίες από το blog, villadidimo.brodimas.gr
Εγραφα σε προηγούμενο σχόλιο, σχετικά με την επισκευή των βλαβών του δικτύου ύδρευσης στην Πελεή, ότι “κάτι φαίνεται να κινείται”.
Είχα πληροφορηθεί ότι δόθηκε, επί τέλους, εντολή να γίνει κάτι.
Μάλιστα ο Πάνος ο Αποστόλου έτρεξε και μάζεψε δύο κομμάτια σωλήνα, ένα από την γεώτρηση Παπαθανασίου και ένα από την παλιά δεξαμενή στα Δίδυμα, τα πήγε στο σημείο της βλάβης να τα βρει το συνεργείο και να μην επιβαρυνθεί οικονομικά η ΔΕΥΑΕΡ.
Οι σωλήνες είναι σε αυτή την θέση δύο εβδομάδες τώρα.
 unnamed5-aaa
Και η ΔΕΥΑΕΡ … άφαντη!
Μάλλον κάποιος μας δουλεύει. Και δεν θα του βγει σε καλό!
Το μόνο βέβαιο!
Με την ευκαιρία κάποιες φωτογραφίες από τις επιπτώσεις της βλάβης στο κτήμα του Χαρ. Μπροδήμα

ΣΚΑΣΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! (27-1-2014)

Το τελευταίο χαρτί του Πέτρου
Τι τα έσπρωχνε τα χιλιάρικα για την προ(σ)βολή της μυθικής, τόσους μήνες! Τώρα που τους χρειάσθηκε, ανταποκρίθηκαν όλοι. Έτσι, οι παραπολιτικές στήλες γέμισαν με σχόλια και «ειδήσεις» για στήριξη Τατούλη από Σαμαρά.
Η εξέλιξη βέβαια τους διαψεύδει και ο Πετράν ψάχνεται για συμμαχίες και για ψυχολόγο που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις φοβίες του από την πιθανή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνον) στο Οδυσσέα Βουδούρη.

Θα πέσει ηρωικά
Πήρε τις αποφάσεις του ο Τάσος Χειβιδόπουλος. Θα είναι υποψήφιος, ως περιφερειακός σύμβουλος  Αργολίδας, με τον Τατούλη. Για την ακρίβεια, θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Αργολίδα αλλά… τα μεγαλεία του αντιπεριφερειάρχη ανήκουν στο παρελθόν. Όπως προβλέπει ο νόμος, ο επικεφαλής του χαμένου συνδυασμού, εκλέγεται χωρίς σταυρό ως απλός Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας καταγγέλει: «Πληρώνουν εισφορές και δεν έχουν παροχές»

*Συνέντευξη του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κων. Παναγιωτόπουλου στον Κώστα Πρώιμο
Η συνεχιζόμενη πανελλαδική απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, δεν είναι παρά μονάχα, η «κορυφή του παγόβουνου»… Διανύουμε ιστορικές στιγμές ως χώρα, οι οποίες επιφέρουν σαρωτικές αλλαγές, και στο πολύπαθο σύστημα υγείας … Στο ίδιο έργο θεατές, ιατροί, ασφαλισμένοι και σκληρά δοκιμαζόμενοι ασθενείς…
Διαβάστε τι μας είπε, στο αποκαλυπτικό δεύτερο μέρος, της συνέντευξης που παραχώρησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», ο  γνωστός καρδιολόγος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ακυρώσουμε τη σύμβαση για το σκουπιδοεργοστάσιο

Με δελτίο τύπου το οποίο δημοσιοποίησε προς όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμάζει ως «ακραία αντιδημοκρατική και φασιστική πρακτική» την πρόσκληση των ΜΑΤ από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη. Αποδίδει «βαρύτατες ευθύνες» στους 28 συμβούλους που «είπαν ΝΑΙ στο σκουπιδοεργοστάσιο με την παρουσία των ΜΑΤ στην είσοδο» και δηλώνει ότι «θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και σε κάθε επίπεδο, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή και όπου αλλού χρειαστεί, για να ακυρώσει την καταστροφική αυτή επιλογή της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου η οποία εκτός των άλλων βρίσκεται και σε αντίθεση και με τις τελευταίες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ Ε Ε Ε! (2014-01-26)

Σχολιάζει ο Γιάννης Παμπόρης

Οι πετρελαιάδες τους τα δίνουν. Από εμάς μας τα αρπάζουν
Δεν πατάσσεται το λαθρεμπόριο, διότι οι τρεις ή πέντε πετρελαιάδες δωροδοκούν  κάποιους πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους. Ενώ ο Λαός, που θέλοντας και μη χρηματοδοτεί τα κόμματα, πατιέται στον λαιμό σαν σφαχτάρι γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να πουν κουβέντα σ’ αυτούς που γεμίζουν τις καταθέσεις τους. Ενώ μπορούν εύκολα να παίρνουν τα λεφτά του λαού για τα κόμματα τους. Και η πλάκα είναι ότι τα λεφτά μας τα παίρνουν για να ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα, μια και αρνιόμαστε να πιστέψουμε πόσο απατεώνες και ψεύτες είναι.

Το Λιμεναρχείο του Ναυπλίου, θα μετατραπεί σε «Στρατηγείο» με χώρο ευθύνης από το Λεωνίδιο μέχρι το Θερμήσι

Σπύρος Μαρίνος
Συνέντευξη του Λιμενάρχη Ναυπλίου στον Κώστα Πρώιμο
Η  πρόσφατη απόφαση, της Κεντρικής Διοίκησης, να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των λιμενικών υπηρεσιών της χώρας, θα επιφέρει την υποβάθμιση των υπολιμεναρχείων της Ερμιόνης και του Πόρτο Χελίου, καθώς και την κατάργηση των λιμενικών σταθμών της Κοιλάδας και του Τολού. 
Εντός του νέου θεσμικού πλαισίου, οργάνωσης διοίκησης και εποπτείας, μιας τεράστιας περιοχής, που αρχίζει από το Λεωνίδιο, συμπεριλαμβάνει το Παράλιο «Άστρος» και εκτείνεται μέχρι την «Θερμησία» στην Ερμιονίδα, το Λιμεναρχείο του Ναυπλίου, θα μετατραπεί σε «Στρατηγείο». Επισκεφτήκαμε στο γραφείο του, τον λιμενάρχη της πρωτεύουσας της Αργολίδας, κ. Σπύρο Μαρίνο, οποίος μίλησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», γι’ αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα, με τις αλλαγές που έπονται και θα επηρεάσουν στο εγγύς μέλλον, τη ζωή και τη λειτουργία των εχόντων σχέση με τη θάλασσα, τις ακτές και τα λιμάνια της Ανατολικής Πελοποννήσου.

«Όψεις του Φανταστικού 2013-14», στο Ναύπλιον

Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ανακοινώνουν την
διοργάνωση των εκδηλώσεων «Όψεις του Φανταστικού 2013-14».
Οι εκδηλώσεις θα έχουν σαν κεντρικό σημείο αναφοράς την
λογοτεχνία του φανταστικού αλλά θα έχουν και αναφορές σε
διαφορετικές μορφές έκφρασης του φανταστικού, από την μουσική, την λαογραφία μέχρι και τον κινηματογράφο. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν κατά την διάρκεια όλου του χρόνου

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Ναυπλιέων

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες διανομής τροφίμων σε δικαιούχους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ναυπλίου, Μιδέας, Νέας Τίρυνθας και Ασίνης.
Για την αποφυγή προβλημάτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα διανέμονται καθημερινά τρόφιμα, μόνον σε 30 δικαιούχους κάθε Δημοτικής Κοινότητας.
Το πρόγραμμα διανομής έχει ως εξής:
Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου:
Η διανομή θα γίνει από 03-02-2014 έως 07-02-2014 στο Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Λεωφόρος Ν.Κίου 1 (είσοδος κολυμβητηρίου), για τους κατοίκους Ναυπλίου. Ώρες διανομής: από ώρα 8:00 π.μ έως και 14:30 μ.μ.
Δημοτικές Ενότητες Μιδέας και Ν. Τίρυνθας:

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Πόσο κοστίζει ο εγκέφαλος ενός μνημονιακού βουλευτή;


 
Ένας αμερικάνος θέλει να κάνει μεταμόσχευση εγκεφάλου. Πηγαίνει λοιπόν σε μια διάσημη κλινική. Εκεί τον υποδέχονται και τον οδηγούν στον εμπορικό διευθυντή που τον κοιτάει καλά και του λέει:
- «Υπάρχουν δύο εγκέφαλοι για μεταμόσχευση. Ενός βραβευμένου Ισπανού αρχιτέκτονα που στοιχίζει 2.000.000 ευρώ και ενός Έλληνα Βουλευτή, από αυτούς που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο, που στοιχίζει 50.000.000 ευρώ».
- «Μα γιατί τόσο μεγάλη διαφορά»; ρωτάει ο αμερικάνος.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ένα πεδίο όπου ο Κωστούρος έχει αποτύχει….

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Διαβάζω κατά καιρούς δηλώσεις αντιπολιτευομένων παραγόντων ή δημοσιογραφούντων φίλων τους, σύμφωνα με τους οποίους, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δεν υπερασπίζεται επαρκώς τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων, έναντι των βλαπτικών ενεργειών διαφόρων παραγόντων της Κεντρικής Διοίκησης.
Έτσι, κατά καιρούς τον έχουν κατηγορήσει γιατί …χάνεται το ΚΕΜΧ, γιατί …κλείνει το Νοσοκομείο, γιατί …φεύγει το Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, γιατί …μετακινείται σε άλλη πόλη το Διοικητικό Πρωτοδικείο, γιατί …δεν έρχονται κρουαζιερόπλοια λόγω του ότι το λιμάνι δεν είναι κατάλληλο, γιατί …μένουν τα σχολεία χωρίς  σχολικούς φύλακες και η πόλη χωρίς δημοτικούς αστυνομικούς και προσφάτως ότι ευθύνεται γιατί …δεν πουλιέται το πορτοκάλι.
Όμως, παρά τα μνημονιακά μέτρα που συνεχώς προωθεί το αθηνοκεντρικό κράτος, όλοι βλέπουμε πως …το ΚΕΜΧ λειτουργεί… και μάλιστα, σειρά με σειρά, αυξάνεται ο αριθμός των νεοσυλλέκτων που εκπαιδεύει. Το ίδιο και το νοσοκομείο. Συνεχίζει να λειτουργεί, να προσλαμβάνει εργαζόμενους με 5μηνες συμβάσεις, να αποκτά νέα διοίκηση… Το Διοικητικό Πρωτοδικείο παραμένει στο Ναύπλιον και ετοιμάζεται η μελλοντική μεταστέγασή του σε διαμορφούμενο κτήριο αρίστων προδιαγραφών. Όσον αφορά το Θεατρικό Τμήμα, μαθαίνω ότι ενεργοποιεί ακόμη και μεταπτυχιακές δραστηριότητες.

ΔΕΥΑΝ: "Το νερό του Ναυπλίου είναι κατάλληλο προς κάθε χρήση"

Σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Νικόλαο Αρματά και την Διευθύντρια της επιχείρησης κα. Άννα Μαντά, ανακοινώθηκε η επαναφορά σε φυσιολογικό επίπεδο, της θολερότητας του νερού που διοχετεύεται από τις πηγές της Λέρνας και της Αμυμώνης και διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΝ.
Η ανακοίνωση έγινε αμέσως μετά από το επίσημο έγγραφο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.)  σχετικά με την θολότητα του νερού όπου διευκρινίζεται επιστημονικά το αίτιο του φυσικού  αυτού  φαινομένου και συγκεκριμένα αναφέρει ότι : «Το αιωρούμενο υλικό που  δημιουργεί τη θολότητα δεν είναι οργανικής προέλευσης, γεγονός που θα σχετιζόταν με ρύπανση από λύματα. Πρόκειται για ανόργανο λεπτομερές υλικό, το οποίο μεταφέρεται από το νερό κατά τη διάρκεια της πορείας του από την περιοχή τροφοδοσίας, δηλ. από το Αρκαδικό Οροπέδιο,

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Νέα Δημοτική Κίνηση από στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Ναύπλιο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και για την άσκηση μιας διαφορετικής κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο.
Μέσα στη ζοφερή κατάσταση της μνημονιακής πραγματικότητας, δηλαδή της ανεργίας, της φτώχιας, της ύφεσης, της βάναυσης υπερφορολόγησης και της περαιτέρω υποβάθμισης του επιπέδου ζωής και ενώ το κοινωνικό κράτος απαξιώνεται και διαλύεται, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η άσκηση κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους του Δήμου, με συγκεκριμένες δομές που θα απαντούν στις τωρινές ανάγκες.   
Επιπλέον, οι πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων έχουν να αντιμετωπίσουν και μια ακόμη απειλή:

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα τα αλλάξω όλα στο Δήμο Ναυπλίου»

Χρήστος Γραμματικόπουλος
* Συνέντευξη στον Πολύδωρο Δάκογλου
Με εντυπωσιακά εμφανή αυτοπεποίθηση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου, Χρήστος Γραμματικόπουλος, δηλώνει στην ΕνημέρωσηΠελοποννήσου: «Ήρθε η ώρα της ανατροπής».
Θεωρεί ότι ο συνδυασμός του «Ναύπλιο νέα ελπίδα» είναι ποιοτικά και ψηφοσυλλεκτικά καλλίτερος από αυτόν του 2010 ενώ ο ίδιος –όπως μας λέει- «αισθάνομαι πιο δυνατός και πιο ώριμος».
Πιστεύει ότι οι Δημότες του καλλικρατικού δήμου Ναυπλίου θα τον εκλέξουν Δήμαρχο γιατί «έρχεται θύελλα και ο κόσμος καταλαβαίνει πως πρέπει να είναι στο τιμόνι του σκάφους ο ικανότερος».
Διαβάστε τι απάντησε στις ερωτήσεις που του κάναμε για λογαριασμό σας.

Η «Άλλη Πρόταση» δηλώνει παρούσα για το Δήμο Ναυπλιέων

Στη Συνέλευση μελών και φίλων της Άλλης Πρότασης που έγινε στις  22 Ιανουαρίου, στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Τίρυνθας, η ολομέλεια των παρευρισκομένων αποφάσισε την κάθοδο της Δημοτικής Παράταξης στις εκλογές του Μαΐου.
Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε το όνομα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψηφίου Δημάρχου Ναυπλιέων.
Η ανακοίνωση της «Άλλης Πρότασης», δεν ξεκαθαρίζει επίσης αν θα εμφανισθεί αυτόνομα ή θα μετέχει σε κάποιο συνεργατικό σχήμα, ούτε και κάνει την οποιαδήποτε αναφορά για τα στελέχη της που προσχώρησαν στην δημιουργούμενη νέα παράταξη, που γίνεται με τις ευλογίες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.

Ο Βασίλης Βασιλόπουλος στο ψηφοδέλτιο της «Νέας ελπίδας»

Ο γνωστός γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου, Βασίλης Βασιλόπουλος, ανακοίνωσε ότι στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές θα είναι υποψήφιος με το Χρήστο Γραμματικόπουλο.
Οι δύο άντρες, με δηλώσεις που έκαναν προς τους δημοσιογράφους, αναφερόμενοι στη συνεργασία τους είπαν:
Βασιλόπουλος:
"Όπως γνωρίζετε, ασχολούμαι  με τα Δημοτικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια χωρίς ιδιοτέλεια, αλλά με αποκλειστικό κίνητρο το καλό του Δήμου. Η διαπίστωσή μου είναι η εξής: τα τελευταία κυρίως χρόνια ο Δήμος και ειδικά το Ναύπλιο, έχουν βαλτώσει.

Ο Γιώργος Καχριμάνης θα είναι υποψήφιος με τον Δημήτρη Κωστούρο

Ο Γιώργος Καχριμάνης στην "Επόμενη μέρα"
Με δήλωσή του ο γνωστός Λογιστής, Γιώργος Καχριμάνης, γνωστοποίησε την υποστήριξή του προς τον Δημήτρη Κωστούρο και την απόφασή του να συνταχθεί μαζί του, στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου, προκειμένου «όσα πρέπει να γίνουν στον τόπο να γίνουν και όσα πρέπει να διορθωθούν για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητάς μας να διορθωθούν»
Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ
«Σε μια κοινωνία που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας αλλά και εμείς πασχίζουμε καθημερινά να κατακτήσουμε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, δεν υπάρχει χώρος για δισταγμούς, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Είμαστε, και πρέπει να είμαστε, όλοι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο ώστε να προχωρήσει μπροστά ο τόπο μας.

Ο Βαγγέλης Μανούχος υποψήφιος με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο

Ο Βαγγέλης Μανούχος στη "Νέα ελπίδα"
Ο γνωστός αθλητής και ασφαλιστικός σύμβουλος Βαγγέλης Μανούχος, στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο.

Στη σύντομη δήλωσή του ο Βαγγέλης Μανούχος αναφέρει : «Αποφάσισα να στηρίξω ενεργά με την υποψηφιότητά μου την προσπάθεια του Χρήστου Γραμματικόπουλου για μια ουσιαστική αλλαγή στο Δήμο Ναυπλίου.
Με έπεισε ότι είναι αποφασισμένος να φέρει τη νέα γενιά στο προσκήνιο φέρνοντας μαζί της μια νέα νοοτροπία και κυρίως ένα φρέσκο τρόπο σκέψης. Πιστεύω, ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε ώστε ο Δήμος μας να γυρίσει σελίδα».

Τσαλακώθηκε η εικόνα του Πέτρου Τατούλη. Παραιτήθηκε ο Λάμπρος Μπούκλης από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Λάμπρος Μπούκλης: Οικολογική Συμπολιτεία του Μωριά
Οι μεθοδεύσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που οδήγησαν στον αποκλεισμό του κόσμου από την -εκ του νόμου- δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κόστισε, εκτός από τσαλάκωμα της εικόνας του Πέτρου Τατούλη, και την απώλεια του Γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά", Λάμπρος Μπούκλης παραιτήθηκε από την θέση του Γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενος για την πρόσκληση των ΜΑΤ, τον αποκλεισμό του κόσμου, την καθ' υπόδειξη στελέχους του Τατούλη, ελευθερία εισόδου στη συνεδρίαση.
Ο Λάμπρος Μπούκλης, μετά την υποβολή της παραίτησης του, αποχώρησε και από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξηγώντας με δημόσια ανακοίνωσή του τους λόγους των ενεργειών του.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Οι πρώτοι 17 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, στον Δήμο Ερμιονίδας, ανακοινώθηκαν από την «Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Τόκα

Τάσος Τόκας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας
Η Δημοτική Παράταξη «Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Τόκας, πρωτοπόρησαν για μια ακόμη φορά, δίνοντας στην δημοσιότητα (πριν από όλους τους ανταγωνιστές τους) την πρώτη μεγάλη ομάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του.
Η ανακοίνωση των 17 πρώτων υποψηφίων, συνοδεύτηκε και από μία δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου, όπου τονίζεται ότι η παράταξη αποτελεί «νέα πρόταση» και ότι τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την εντολή των συνδημοτών τους «είναι καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία, και ενωμένα πίσω από την κοινή πρόθεση να συνδιαμορφώσουν το μέλλον του τόπου τους».
Από μία πρώτη ματιά, προκύπτει ότι, οι υποψήφιοι της «Νέας Δυναμικής Πορείας Ερμιονίδας» έχουν και γεωγραφική διασπορά (Κρανίδι, ΠόρτοΧέλι, Ερμιόνη, Δίδυμα, Κοιλάδα κλπ) και επαγγελματική αντιπροσώπευση (Μηχανικοί, Λογιστές, Γεωπόνοι, Μαθηματικοί, τ. Δικαστικός κ.α) κοινωνική καταξίωση και ηλικίες από 24 μέχρι 50 ετών. Τέλος, υπάρχουν και 3 γυναίκες οι οποίες συμμετέχουν διεκδικώντας την εκλογή τους και όχι προς ικανοποίηση της ποσόστωσης.

Ορκίστηκε και ανέλαβε, ο νέος Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου

Γιώργος Σωκ. Διδασκάλου
Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Πελοποννήσου,
Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου
 
Ορκίστηκε, στην Αθήνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου και ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου.
Αμέσως μετά συμμετείχε σε δύο ιδιαίτερα σημαντικές συσκέψεις. Η πρώτη, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό την προεδρία του Υπουργού Αναπληρωτή, Σταύρου Καλαφάτη και αφορούσε την αναδιάρθρωση και τα προβλήματα των δασικών υπηρεσιών, εν όψει και των επικείμενων, εντός των επομένων ημερών, νέων νομοθετικών ρυθμίσεων.
Η δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού Γιάννη Μιχελάκη και συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου, με θέμα τις επικείμενες αλλαγές για ενίσχυση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Ο Γιώργος Διδασκάλου, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, είναι γνωστός στην Αργολίδα, δεδομένου ότι ως Πολιτικός Μηχανικός υπηρέτησε στο Άργος και στο Ναύπλιον,

Το σταυροδρόμι του Πανναυπλιακού

Σε ότι αφορά τον Πανναυπλιακό, αν έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα παραμονής στην Γ΄ εθνική, θα πρέπει να αλλάξουν ποδοσφαιρική ρότα.
Από τώρα να …αδειάσουν οι θέσεις κάποιων …ξένων παικτών, αλλά και κάποιων μεγάλης σε ηλικία ντόπιων, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν θα ακολουθήσουν την ομάδα του χρόνου στο τοπικό πρωτάθλημα.
Έτσι από τώρα, στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, να πάρουν παιχνίδια και εμπειρίες στα πόδια τους οι νεαροί ντόπιοι παίκτες, όπως οι Παπαμάρκου, Καρέλης, Φλεβάρης, Τσουρδίνης, Μιχαλόπουλος, Κάλπατζης, Μουσταφάϊ, (ακόμα και ο νεοφερμένος τερματοφύλακας Κομπόσης), έτσι ώστε να περάσει ..αέρα η παρουσία του Πανναυπλιακού από το τοπικό και αν υπάρχουν τα …κότσια μετά στα μπαράζ ανόδου να κερδίσει γρήγορα την άνοδό του στην Γ’ εθνική κατηγορία.

Παναργειακός: Δείχνουν ικανοί ακόμα και τίτλο

Η ομάδα του Άργους, που ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και στην αρχή του …ζάλισε τους πάντες έχοντας κάνει πέντε νίκες (με τρία «διπλά» αλλά και μια ισοπαλία στην έδρα του με την Αχαϊκή) είχε  βρεθεί να οδηγεί την …κούρσα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ήττα στο Ναύπλιο την έβδομη αγωνιστική από τον …αιώνιο αντίπαλό του τον Πανναυπλιακό έφερε …στασιμότητα και αναταραχές στην ομάδα. Συνήλθαν όμως πολύ γρήγορα οι «Λύκοι» επανερχόμενοι σε νίκες, μέσα με τα Σακέϊκα και έξω με τον ΠΑΟ Βάρδας. Ακολούθως ήρθε η ποδοσφαιρική  …κοιλιά  που κάνουν όλες οι ομάδες με τις τρεις συνεχόμενες ήττες που αναφέραμε.

Στην Ερμιονίδα το ποδόσφαιρο έχει μέλλον

Οι Ενωσίτες της Ερμιονίδας, διαθέτουν την μεγάλη οικονομική άνεση να κάνουν μεταγραφές και να βρίσκονται στην θέση που βρίσκονται.
Έχουμε πολλά παραδείγματα, όπου ομάδες, οι οποίες δεν στηρίχθηκαν (στην βάση τους σε δικά τους ντόπια παιδιά) έκαναν βέβαια την υπέρβασή τους, αλλά …χάθηκαν στην συνέχεια από το ποδοσφαιρικό …χάρτη. Αλήθεια που βρίσκεται τώρα η ομάδα της Αρκαδίας, το Λεωνίδιο, που μεσουρανούσε κάποτε στην Β’ εθνική;
Φυσικά κανείς δεν το εύχεται αυτό για την δική μας ομάδα της Ένωσης Ερμιονίδας, όπου τώρα κάνει τις μεγάλες της μεταγραφές στοχεύοντας την άνοδό της στην Β’ εθνική.

Για τρίτη συνεχόμενη νίκη πηγαίνει ο Παναργειακός στο Άργος την Κυριακή, όπου υποδέχεται τον Ατρόμητο της Αχαΐας

Αφού πέρασε …αναίμακτα την μπόρα των τριών συνεχόμενων ηττών (δυο στην έδρα του με Καλαμάτα και Ένωση Ερμιονίδας και μια εκτός έδρας στην Άρτα από την πάντα πρωτοπόρο ομάδα, Α.Ε. Καραϊσκάκη), ο Παναργειακός πηγαίνει να ισοσκελίσει αυτές τις συνεχιζόμενες τρεις αποτυχίες του.
Ήδη οι «Λύκοι» έχουν κάνει τις δυο συνεχιζόμενες νίκες τους (μέσα με Μεσσηνιακό και έξω την προηγούμενη αγωνιστική στην Τρίπολη κόντρα στον Παναρκαδικό). Τώρα πάνε για την τρίτη συνεχιζόμενη νίκη τους, αντιμετωπίζοντας την Κυριακή στο ΔΑΚ Άργους την ομάδα του Ατρομήτου της Αχαΐας. Έτσι ελπίζουν, τελειώνοντας ο πρώτος γύρος να βρίσκονται σε τροχιά τίτλου, με διαφορά από την κορυφή μόνο έξι βαθμούς.

Την Κυριακή στο Κρανίδι, ένας αγώνας που σε άλλες εποχές θα ήταν ντέρμπι. Η Ένωση Ερμιονίδας «υποδέχεται» τον Πανναυπλιακό.

Το παιχνίδι της Κυριακής, στο γήπεδο του Κρανιδίου, σε άλλες εποχές θα εθεωρείτο ντέρμπι. Τώρα, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν το επιτρέπει. Έτσι, ο αγώνας της Ένωσης Ερμιονίδας κόντρα στον Πανναυπλιακό, υπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα (και όχι το απρόοπτο που πάντα καραδοκεί στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να λαμβάνεται υπ’ όψιν) αναμένεται να είναι ένας φυσιολογικός …περίπατος των γηπεδούχων. Η μια ομάδα (Ένωση Ερμιονίδας) έχει βάλει πλώρη για τίτλο και άνοδο στην Β’ εθνική κατηγορία, ενώ ο ιστορικός και ένδοξος Πανναυπλιακός, οδεύει ολοταχώς για το τοπικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

27 στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν παράταξη για τον Δήμο Ναυπλιέων

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Ναύπλιο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και για την άσκηση μιας διαφορετικής κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο.
Μέσα στη ζοφερή κατάσταση της μνημονιακής πραγματικότητας, δηλαδή της ανεργίας, της φτώχιας, της ύφεσης, της βάναυσης υπερφορολόγησης και της περαιτέρω υποβάθμισης του επιπέδου ζωής και ενώ το κοινωνικό κράτος απαξιώνεται και διαλύεται, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η άσκηση κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους του Δήμου, με συγκεκριμένες δομές που θα απαντούν στις τωρινές ανάγκες.