Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Το μήνυμα της Αμφίπολης δια στόματος Ίωνος Δραγούμη: «Αν ελευθερώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει»

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Παρά την επιμονή όλων εκείνων των δημοσιογράφων και των «διανοούμενων», που ομνύουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, να απαξιώνουν την αξία του ανασκαφικού έργου στον λόφο Καστά, η Μακεδονική γη επιμένει να μας δωρίζει απρόσμενες νίκες.  Ότι δεν έκαναν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις της Ελλάδος, για να απαλείψουν τα αποτελέσματα της προπαγάνδας του Σκοπιανού κρατικού μορφώματος, το καταφέρνουν μόνα τους τα ευρήματα των αρχαιολόγων της ομάδας της Κατερίνας Περιστέρη.
Εις πείσμα των τυμβωρύχων, των εχθρών μας και των οργάνων της φυλετικής και πολιτιστικής κυμαδομηχανής, η Αμφίπολη φέρνει στο προσκήνιο –πρωταγωνίστρια- την Ελλάδα. Και μαζί με την Ελλάδα, τους Έλληνες του τότε …και του τώρα.
Θυμίζοντας τι είμασταν… αλλά και πως γίναμε.


Θυμίζοντας ότι διαφέραμε από τους άλλους λαούς …αλλά και που μας έφτασαν οι πολιτικές ηγεσίες που επιλέγουμε ή που ανεχόμαστε.

Οι πρωτεργάτες του εφευρήματος του «Συνταγματικού Τόξου» στην Ελλάδα, παρακολουθούν αμήχανοι τις αποκαλύψεις της ανασκαφής. Μιας ανασκαφής που φέρνει στην επιφάνεια, σαν παρενέργεια, την θαμμένη υπερηφάνεια των Ελλήνων. Μιας ανασκαφής που, αν συνεχισθεί, μπορεί ίσως να φτάσει μέχρι το βάθος όπου είναι κρυμμένα, αλλά ζωντανά ακόμη, το φιλότιμο η λεβεντιά και η παλληκαριά. Ιδιότητες που, όπως νόμιζαν είχαν χαθεί, οριστικά, από το γένος των Ελλήνων.
Οι δογματικοί αριστεροί παραμένουν σιωπηλοί, μέχρι το κόμμα να αποφασίσει να δώσει γραμμή. Αμήχανοι γιατί, ποτέ δεν δέχθηκαν την ύπαρξη της άϋλης οντότητας που ονομάζουμε ΕΘΝΟΣ, ούτε και τον ρόλο που τα έθνη παίζουν στην διαμόρφωση της παγκόσμιας εξέλιξης.
Οι άλλοι, οι «ιμιτασιόν», οι παγκοσμιοποιημένοι, είναι οι πιο ενοχλημένοι και το δείχνουν. Είναι ενοχλημένοι γιατί βλέπουν ξαφνικά να ξεπετάγονται μπροστά τους, απρόσμενα, στοιχεία που αναθαρρούν την εθνική μας υπερηφάνεια. Που ζωντανεύουν Μνήμες, Αξίες και Ιδανικά, διαφορετικά από τα χρέη στις τράπεζες και τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών «εισβολέων».
Και το χειρότερο, για όλους αυτούς, η Αμφίπολη βρίσκεται στην Μακεδονία. Και αυτό θα δυσκολέψει την πολιτική τους να χαρίσουν το όνομα, σήμερα, ή να εξαλείψουν την φυλετική μας ταυτότητα σε λίγα χρόνια.

Όταν ο μεγάλος Έλληνας διανοητής και πολιτικός,  Ίων Δραγούμης (τον οποίο οι εθνικιστές θεωρούν ως «Προφήτη του νέου Ελληνισμού»), έγραφε σε ένα από τα βιβλία του (λίγο πριν τον δολοφονήσουν οι παρακρατικοί του Βενιζελικού Γύπαρη) «…αν ελευθερώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει», προφανώς δεν εννοούσε την οικονομική ενίσχυση που θα προκύψει από την εντυπωσιακή αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που αναμένεται, λόγω της ανάδειξης του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης.
Με την ιστορία να ξαναζωντανεύει μπροστά μας και με τους πρωταγωνιστές της εποχής της Ελληνικής Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου να μας θυμίζουν με εντυπωσιακή δύναμη την ύπαρξή τους, τους κυριεύει ο φόβος μήπως και βγούμε από τη νάρκη. Μήπως «ξυπνήσουμε»… και θυμηθούμε… και αποφασίσουμε… και υπερασπισθούμε την διαφορετικότητά μας… και τους χαλάσουμε τα σχέδια…
Και τότε… ΝΑΙ! Όπως προφήτευσε ο Ίων Δραγούμης, η Μακεδονία θα μας έχει σώσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια: